home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

OPTIMA OPEN 2014 Lustrum editie

De Optima Open is veel meer dan een tennistoernooi. Het is een event op maat voor de heerlijke zomer van Knokke-Zoute. De grootste kampioenen van weleer gaan er opnieuw de strijd aan met elkaar, in een ontspannen sfeer waarbij genieten centraal staat.
Afspraak van 14 tot 17 augustus, voor de vijfde editie die de rentree belooft van Kim Clijsters en Xavier Malisse.

Een mooie eretabel

Goran Ivanisevic won de eerste editie van de Optima Open in 2010, in aanwezigheid van Bjorn Borg. Hij versloeg in de finale de Australische topper Pat Cash. Tijdens de tweede editie bleek de Spanjaard Carlos Moya sterker dan de Nederlander Richard Krajicek. Ivanisevic keerde met plezier terug voor de edities van 2012 en 2013. Eerst versloeg hij de Zweed Thomas Enqvist, en het jaar erop de Fransman Guy Forget.


Naast het officiële toernooi, een manche in de ATP Champions Tour, vinden er op de Optima Open ook dubbelspelen met de living legends plaats, zowel heren, dames als gemengd. Hier zijn de kampioenen het meest ontspannen en dus ook het meest onvoorspelbaar. Sterspelers als Henri Leconte, Mansour Bahrami of John McEnroe zijn meesters in de improvisatie. Al naargelang hun humeur gebruiken ze de snaren van hun rackets zoals flamencospelers die van hun gitaren. En daarbij durven ze wel eens van rol te wisselen. We zagen Henri Leconte zelfs al de plaats van de scheidsrechter innemen.

 
De editie van 2014 heeft alles om de tennisliefhebber opnieuw een heerlijke tijd te bezorgen. De Optima Open is, samen met Delray Beach, Stockholm, Edinburgh, Rio de Janeiro en Londen, een van de manches van het gesloten circuit van de officiële
toernooien van de ATP Champions Tour. De naam en faam van het event zijn bijgevolg verzekerd. En natuurlijk zal Goran Ivanisevic dit jaar proberen een vierde keer te winnen.
Maar zijn tegenstanders zullen voor heel wat weerwerk zorgen. Zo is er de Brit Greg Rusedski, een specialist serve-volley, die in zijn gloriejaren bijvoorbeeld ook recordhouder harde opslag was.


Daarnaast zullen Xavier Malisse en Kim Clijsters het event extra magisch maken. Malisse speelde in oktober 2013 zijn laatste match als profspeler en verloor nog niets van zijn immense talent. Met plezier haalt hij zijn racket boven voor een nieuwe krachtmeting. Net als Dick Norman vorig jaar zal de X-Man met de nodige honneurs worden verwelkomd.

 

Maar de onbetwiste special guest star van het event belooft de immer sympathieke Limburgse te worden. Clijsters stopte met tennis toen ze voor de tweede keer moeder werd, maar we weten dat ze niet veel training nodig heeft om weer in topvorm te zijn en haar beroemde spagaat te tonen. Knokke-Zoute kijkt vol ongeduld uit naar haar aanwezigheid. En het enthousiasme is wederzijds: “Ik vind het super om deze zomer nog eens in openlucht te tennissen voor eigen publiek. Knokke-Heist is een prachtige locatie en ik hoor van veel collega-spelers dat de sfeer op de Optima Open top is. En dat de zon er altijd schijnt. Ik maak dus met veel plezier tijd om mijn tennisspel nog eens uit de kast te halen”, aldus Kim Clijsters. Ook zevenvoudig Grand Slam-winnaar John McEnroe kijkt uit naar een bezoekje aan de Optima Open: “Ik ben verheugd om terug te keren naar Knokke-Heist. Het is een van de beste ATP Champions toernooien ter wereld. Er hangt een leuke sfeer en het publiek is altijd erg enthousiast. Ik kijk er ook naar uit om Kim nog eens te zien. Heel leuk dat zij dit jaar ook mee zal spelen.

Tekst Miguel Tasso | foto’s philippe buissinDeel dit artikel!