home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

KNOKKE BLOEIT ALS NOOIT TEVOREN

Waar wordt het best gestalte gegeven aan het begrip vakantie? Dat hangt af van het verwachtingspatroon dat bij iedereen verschillend is. Knokke-Heist, uitstekend bereikbaar en voldoende ver weg van alle capsones over Arco-aandelen of kamikazeregeringen, heeft alles in huis om het ruim naar de zin te maken van zoveel mogelijk mensen, niet-vakantiegangers inbegrepen.

Elk type vindt er zijn gading: levensgenieters pur sang, natuurliefhebbers, kunst- en cultuurminnaars, sportievelingen, shoppingadepten, smulpapen, terrasjesmensen, autofreaks, dijkflaneerders, VIP-volgers,… – deze opsomming is duidelijk niet limitatief - en combinaties hiervan.

In weerwil van het imago dat bij bepaalden leeft omwille van prestigieuze manifestaties in pakweg het Casino, Het Zoute of Duinbergen houdt Knokke-Heist net zo goed een hoog volks gehalte in zich: het oude Knokke, de leuke ambiance van Heist en de landelijke dorpskernen van Westkapelle
en Ramskapelle zijn de meest voor de hand liggende voorbeelden.

Hoewel het kloppend hart van deze kustgemeente het hele jaar duidelijk hoorbaar is, valt dit sowieso het meest op tij- dens de uitgesproken vakantiemaanden. Het activiteitenprogramma is dan ook een impressionante constructie waarvoor
we graag verwijzen naar de gemeentelijke website. 

 

Hotel M is deze zomer een opvallende nieuwkomer. Dit mediaspektakelrond Marcel Vanthilt biedt van alles, behalve logement. In het lange weekend van 15 augustus wordt opnieuw het ATP-tennistornooi
Optima Open betwist. Dit jaar zijn John McEnroe en Kim Clijsters de beide ‘têtes d’affiche’ met in hun zog andere legendes als Pat Cash en Monica Seles.

 

Dat Knokke-Heist niet alleen te land en te water, maar ook in de lucht uitblinkt, wordt eens te meer aangetoond door het In- ternationaal Vuurwerkfestival (19-27 augustus). Plaats om dit enorm populair gebeuren het best te zien is zoals steeds Duinbergen.


Er komt straks ook wat heel opvallends bij op de begane grond van Duinbergen: de vier M villa’s, die overigens totaal geen uitstaans hebben met hotel M. Op enkele stappen van de Zeedijk worden echte architecturale toppers neergezet, met aanwending van veel hout, vakwerk, bakstenen, topgevels, erkers en hoogteverschillen in de nokken. De romantiek druipt er zo van af en refereert onwillekeurig aan grote buitenlandse stijliconen als Deauville, Key West en The Hamptons. zie pagina 23


Binnen is alle denkbare comfort voorhanden, maar de belangrijkste rode draad is ook hier gezelligheid. Getuige de aanwezigheid van een open haard en een wijnkelder die de perfecte temperatuur en vochtigheidsgraad biedt. Deze kustvilla’s genieten bovendien elk van een werkelijk unieke duinentuin.

 

 

Vermits deze ‘fab four’ geen alleenstaande voorbeelden zijn, kan gerust gesteld worden dat de “riante tuin der Noordzee”, één der vele adjectieven ter versiering van Knokke-Heist, bloeit als nooit tevoren. Voor een nog veel grootschaliger bewijs volstaat het zich te verplaatsen van Duinbergen naar Duinenwater, het mega-project dat de Knokse stationsbuurt een enorme meerwaarde zal opleveren.


Duinenwater staat voor perfecte harmonie in een bekoorlijk stadslandschap dat bestaat uit een mix van stylish rijhuizen, appartementen, villa’s, villa-appartementen en zelfs een zorghotel, royaal ingebet in relaxerend groendecor rond het magische Lakeside Paradise. Net zoals Rome zal Duinenwater niet op één dag gebouwd zijn. Maar het staat nu al vast dat, eenmaal alles afgewerkt, alle wegen naar Duinenwater zullen leiden.


Ging u inmiddels al eens langs bij de brasserie van Sportoase Duinenwater? U kunt er genieten van een ronduit fantastisch panorama over de nieuwe Golf in wording. Daarbij staat sportbeleving centraal, zowel actief – te beginnen met een zwembadencomplex, spectaculare glijbanen en veel wellness – als passief – want alle grote evenementen kunnen op scherm gevolgd worden in deze sportzomer 2014 van het zuiverste (duinen)water.



Deel dit artikel!