home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

NATUUR EN ARCHITECTUUR: GROENDECORATIE

Een magazine zoals Home & Trends geeft u door de aard van zijn inhoud een mooie illustratie van hoe de Bouwkundige Architectuur in Vlaanderen de laatste decennia geëvolueerd is.

De nieuwbouwvilla’s en nieuwbouwappartementen anno 2014 verschillen merkelijk van deze van 10 jaar terug, van 20 jaar terug, …. van 60 jaar terug.

Ook de manier waarop er met groendecoratie wordt omgegaan is daarbij merkelijk geëvolueerd.

Er was de periode waarbij er gezworen werd bij plastic; de periode waarbij de terracotta potten een hype waren; de trend naar verlichting in potten; etc …

Er was/is ook de trend naar “geen onderhoud meer”, met als meest extreme uiting daarvan de eliminatie van alle groen rond de woning en het plaatsen van steenkorven.

Als u het ons vraagt dan is de wijzer hier toch teveel doorgeslagen en mag er in de huidige moderne strakke bouwarchitectuur ietwat meer aandacht zijn voor het aspect Natuur en Groen.

We vonden alvast enkele uitermate geslaagde ontwerpen in de collecties van het gespecialiseerde metaalverwerkende bedrijf FLORA (www. flora-online.de).

Daarbij is het handig en leuk meegenomen dat dit soort van groendecoratie meteen ook kan zorgen voor privacycreatie.Deel dit artikel!