home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

ENERGIEZUINIG WONEN IN UW EIGEN STIJL

Uw eigen huis. Een gezellige plek waar u heerlijk kan ontspannen na een drukke dag of vrienden en familie kan uitnodigen. Het is iets waar velen van dromen.

 

De crisisjaren en de steeds strengere maatregelen inzake isolatie en energienormen hebben ervoor gezorgd dat de nieuwbouwmarkt meer onder druk stond de voorbije jaren. Maar het potentieel is zeker aanwezig. Bovendien is er, dankzij de investeringen van bouwondernemingen, een mooi aanbod nieuwbouwwoningen op de markt. En nu de rentevoeten historisch laag staan, is het dé moment het opportuun om uw droom van een eigen huis waar te maken.

Als u zich op de woningmarkt begeeft, volgt de onvermijdelijke vraag: koopt en renoveert u een bestaand huis of kiest u voor nieuwbouw?

Wie opteert voor nieuwbouw, kan kiezen uit verschillende formules, afhankelijk van waar u zich het beste ?? bij voelt. Een eerste optie: u kiest voor een woning uit een vastgoedproject van een sleutel op de deur woningbouwer. Die projecten bieden plaats aan verschillende bewoners, zowel gezinnen, alleenstaanden en senioren. Vaak zijn die projecten opgetrokken in de vorm van wijken of appartementsgebouwen. Hierbij zijn alle woningen gebouwd in dezelfde stijl om alles tot een mooi geheel te maken, maar kan u zelf kiezen welke afwerking u wilt binnenin. Vaak kan u ook voor buiten kiezen tussen verschillende opties die bij de stijl passen.

Wenst u meer vrijheid bij het volledige ontwerp van uw huis of heeft u al bouwgrond gekocht? Dan kan u kiezen om samen te werken met een eigen architect. Voor de uitvoering van de werken kan u vertrouwen op een sleutel op de deur bouwonderneming die ook woningen op maat bouwt of kan u kiezen om te werken met verschillende afzonderlijke aannemers. Hoe meer u overlaat aan de ervaren handen van anderen, hoe meer gemoedsrust u heeft. Bij een sleutel op de deur bouwonderneming heeft u slechts één aanspreekpunt voor al uw vragen. Ook de bouwtijd is in die gevallen vaak korter omdat alle werken aansluitend op elkaar zijn afgesteld.

 

Voordelen van nieuwbouw

Los van de formule waarvoor u kiest, biedt nieuwbouw enkele interessante voordelen waarmee u rekening moet houden als u nog twijfelt.

Het grootste voordeel van nieuwbouwwoningen is hun energiezuinigheid. Groen en duurzaam bouwen, met een betere isolatie en oog voor hernieuwbare energie is, zeker op lange termijn, een goede zaak voor uw portemonnee. Alle nieuwbouwwoningen voldoen aan de hoogste energienormen opgelegd door de overheid. U zal zeker het verschil zien op uw energiefactuur.

Met een nieuwbouw kan u zelf de stijl en het ontwerp van uw woning bepalen. Houdt u van design en modern of eerder van rustiek en landelijk? Wilt u een open indeling met een grote, centrale keuken of houdt u meer van gezellige, aparte ruimtes? Alles is nog mogelijk wanneer u van nul begint. Ook bij een vastgoedproject kan u nog alle afwerkingsmaterialen zelf kiezen. Wat ziet u graag? Tegels, vinyl, hout, glas, inox, tapijt of kurk? U kan uw huis helemaal naar uw eigen smaak afwerken. Bij een renovatie bent u eerder afhankelijk van de oorspronkelijke indeling en stijl van het huis en staan de prijzen onder druk door het grote aanbod. De bouwondernemingen hebben de laatste jaren enorm veel geïnvesteerd in nieuwe, energiezuinige woningen, die nu op de markt beschikbaar zijn. Heeft u interesse en kan u het financieel aan? Dan is nieuwbouw een heel aantrekkelijke optie nu.

Een laatste interessant voordeel van nieuwbouwwoningen is dat u minder onderhouds- en herstellingskosten heeft in de eerste 10 jaar. Zeker voor de niet zo handige harry’s onder u kan dit een bijkomende reden zijn om voor nieuwbouw te kiezen.

U ziet het, nieuwbouw is weer helemaal in tegenwoordig. Heeft u zelf nieuwbouwkriebels gekregen na het lezen van dit artikel? Zoals altijd, kan u de meest interessante aanbiedingen in deze Home & Trends vinden.Deel dit artikel!