home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Winterspelen boosten vraag naar woningen in Franse skigebieden

Populaire evenementen zorgen vaak voor een stijgende interesse in (tweede) woningen in het desbetreffende gebied. De huidige Winterspelen in Sochi zorgen voor een bijzonder effect.

Wonen in Sochi (Rusland) wordt niet ineens populairder, maar juist de skigebieden lijken te profiteren van de aandacht die wordt besteed aan de verschillende wintersporten.
 
Uit de laatste cijfers van skiingproperty.com blijkt dat de onroerend goed markt in wintersportgebieden profiteert van de Winterspelen, welke duizenden kilometers verderop worden gehouden. De Olympische Winterspelen vinden plaats in Rusland en vele welgestelde tv-kijkers, waaronder vele Russen, zijn hierdoor in toenemende mate geïnteresseerd in een (tweede) woning in een skigebied. De Franse Alpen zijn het populairst.
 
Julian Walker, directeur van Skiingproperty.com, geeft aan dat de Winterspelen mensen inspireren. Welgestelde Russen hebben al de nodige affiniteit met luxe bestemmingen in de Alpen, zoals Courchevel en Meribel. Daarnaast wordt onroerend goed in een skigebied alom beschouwd als veilige investering. Opvallend gegeven is dat we ook steeds meer kopers uit het Midden-Oosten zien.
 
Bovengenoemde redenen zijn niet de enige oorzaak van de toenemende verkopen. Sinds 2012 betaal je over de netto winst op je tweede huis 34,5% belasting in plaats van 19% (taxe sur plus value). Wegens hevige kritiek heeft de Franse overheid deze maatregel tot september 2014 tijdelijk verzacht. Veel Franse eigenaren proberen daarom vóór 1 september nog hun woning te verkopen, om zo de belasting op verkoopwinst fors te verminderen.
 

Bron: www.secondhomeguide.comDeel dit artikel!