home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Beleggen in2015

2014 ligt achter ons en intussen is 2015 al aangebroken. Maar wij blikken toch nog even terug. Hoe evolueerde beleggingsvastgoed vorig jaar en wat mogen we dit jaar verwachten? Filip Dewaele, gedelegeerd bestuur van Dewaele groep, evalueert en blikt alvast vooruit.

 

“We kunnen stellen dat de markt voor onroerend vastgoed vorig jaar goede punten heeft behaald. Het bleef een stabiele belegging die zijn waarde behoudt en er was nog steeds veel interesse voor beleggingen in residentieel vastgoed.

Ook in 2015 blijft beleggen interessant. In de eerste plaats staat de intrest historisch laag. De Staatsobligatie op 10 jaar daalde onder de 1 procent en alles wijst erop dat dit nog een periode zo zal blijven. Dus het rendement van onroerend goed kan makkelijk mee met deze van de roerende beleggingen met een laag risico.

Verder zien we een toename van het aantal kwalitatieve huurders. Dat is een goed teken voor beleggers. Door het striktere bankenbeleid moeten kopers heel wat meer eigen middelen inbrengen. Dat betekent dat vooral jonge mensen eerst zullen huren om zo te sparen voor een eigen woning.

Er zijn natuurlijk wel regionale verschillen. In Vlaanderen zijn zo’n 25% huurders, al verschilt dit ook van provincie tot provincie. In Brussel bedraagt de huurdersmarkt zo’n 50%.

Bovendien is er geen structurele leegstand in onroerend goed, en zeker niet bij kwalitatieve huurpanden. Al deze onderliggende factoren wijzen erop dat investeren in kwaliteitsvol residentieel vastgoed nog altijd een zeer goede belegging is.”

 

Wat was de evolutie bij commercieel vastgoed?

“Voor beleggingen in commercieel vastgoed is het moeilijk om een eenduidig antwoord te geven. De markt is meer divers: retail, kantoren, bedrijfsgebouwen, ... Hier is ook de ligging van het onroerend goed bepalend voor het rendement en potentieel van de belegging.

Een goede raad: doe beroep op experts als je wil beleggen in commercieel vastgoed. Gespecialiseerde makelaars, zoals bij Turner, kennen de lokale markt en sectoren goed. Ze beschikken over de nodige knowhow om een goede belegging in commercieel vastgoed beter te kaderen en in te schatten.

” Voor meer informatie kunt u steeds terecht opwww.dewaele.comen www.turner-dewaele.be

 Deel dit artikel!