home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Miami ziet fors aantrekkende onroerend goed markt

De Amerikaanse huizenmarkt trekt aan en Miami lijkt hier de vruchten van te plukken. In de maand december werd een flinke stijging van de verkopen genoteerd en de prijzen zijn op de weg terug.

Miami is als sinds oudsher een populaire locatie voor de rich & famous in Amerika. Ook als tweede woning bestemming is de stad uitermate populair. De mondaine badplaats heeft tijdens de crisisjaren flinke schade opgelopen, maar lijkt nu op de weg retour. De Miami Association of Realtors noteerde in december een toename van 9,8% in de woningverkoop en een 2,2% stijging in de verkoop van appartementen.

Ook de woningprijzen laten een stijgende trend zien. De gemiddelde prijs voor een normale woning steeg 15% en voor appartementen 7,4%. Daarbij komt dat de Miami Association of Realtors het aantal advertenties voor onroerend goed ziet toenemen met ongeveer 20% vergeleken met een jaar eerder.  

Francisco Angulo, president van de Associaton, geeft aan "dat zowel binnenlandse als buitenlandse kopers Miami een interessante bestemming blijven vinden. Dit komt mede door het prima klimaat, de multiculturele omgeving, de kansen voor bedrijven en de luxe levensstijl. Miami blijft internationaal zijn aantrekkingskracht behouden."

Het andere goede nieuws zit in de dalende omloopsnelheid van de woningen. In december 2013 stond een woning gemiddeld 41 dagen te koop, wat een daling van 2,4% betekende. Appartementen daarentegen stonden 52 dagen te koop, een stijging van 13% ten opzichte van een jaar eerder.

 

Bron: www.secondhomeguide.comDeel dit artikel!