home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Nieuws

Wie een huis verkoopt, kan maar beter op een vastgoedmakelaar rekenen

“vakkundige hulp, juiste prijszetting en groter bereik”

Uw eigendom verkopen is sowieso één van de belangrijkste en grootste verkopen die u in uw leven zal realiseren. Daarom alleen al is het belangrijk u te laten bijstaan door een deskundige, vastgoedmakelaar. Deze expert op vlak van immobiliën biedt u niet alleen vakkundige hulp aan, hij staat bovendien in voor een verkoop zonder zorgen, de nodige publiciteit én een correcte prijszetting. Hieronder alvast een overzicht van diverse voordelen.

 

Correcte prijs

De prijs voor uw woning bepalen is geen sinecure. U bent hier niet vertrouwd mee en bovendien is de kans groot dat u de bal misslaat. legt u de vraagprijs te hoog, dan haken potentiële kopers bij het zien van de prijs misschien wel af zonder alvorens met u contact op te nemen. Zo bestaat de mogelijkheid er bijvoorbeeld in dat uw eigendom veel langer te koopt blijft staan of erger zelfs, dat de woning helemaal niet verkocht raakt. Wie te weinig vraagt, mist dan weer een goede kans op het realiseren van een mooie meerwaarde. een deskundige vastgoedmakelaar kent daarentegen als geen ander de realistische prijzen van de woningen in de buurt, deels door zijn marktkennis en ervaring, deels door de hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een databank van vergelijkingspunten, waarover hij als professionele makelaar beschikt. Zonder die ervaring is het gevaar op gemiste kansen vast een flink stuk hoger.

 

Verkoop zonder zorgen

naast de nodige ervaring, beschikt een erkend vastgoedmakelaar tevens over diverse administratieve competenties en zal hij u door zijn expertise heel wat werk uit handen nemen. Zo zal hij u helpen bij het opvragen van de nodige documenten zoals de kadastrale legger, het energieprestatiecertificaat, de elektrische keuring, het bodemattest,enz., staat hij in voor het regelen van de bezichtigingen en zorgt hij als makelaar bovendien voor de nodige publiciteit in tal van media. ook op vlak van de onderhandelingen met kandidaat-kopers kan hij u als geen ander bijstaan. tot slot kan u ook rekenen op de makelaar bij het opstellen van de nodige contracten (compromissen,…), het leggen van contacten met banken en notarissen, enzovoort. kortom, een verkoop zonder zorgen om U tegen te zeggen.

 

Publiciteit

tot slot beschikt een professionele makelaar tevens over een groot netwerk en een stevig klantenbestand. Hierdoor kan hij er dus voor zorgen dat de verkoop van uw woonst op vele reacties kan rekenen. naast een bestaande databank met potentiële kopers, komt hij immers dagelijks in contact met nieuwe kopers waardoor de makelaar snel en gericht het beoogde publiek in kaart kan brengen. ook wordt uw vastgoed snel onder de aandacht gebracht. Zo kan uw eigendom geadverteerd worden op zijn eigen website - meestal lokaal bekend - en ook websites waartoe enkel professionelen toegang hebben zoals o.a. www.immoproxio.be. Uw woning wordt daarbij ook nog op andere manieren in de kijker geplaatst zoals bijvoorbeeld al dan niet gespecialiseerde magazines zoals o.a. Home & trends, etalage van de makelaar,…

 

“no cure – no pay”

leidt tot succes samen met de erkende vastgoedmakelaar hebt u één gemeenschappelijk doel, namelijk uw huis, uw appartement,... aan een correcte prijs verkopen. pas dan zal de vastgoedmakelaar vergoed worden voor zijn geleverde prestaties. Wordt uw huis, uw appartement, ... te hoog geprijsd, dan is de kans groot dat de verkoop niet slaagt, de vastgoedmakelaar niets verdient en zo zelfs de gemaakte kosten niet terugbetaald krijgt. schat u de waarde van uw woonst te laag, dan zal de makelaar u een correcte (hogere) prijs adviseren waarbij u meer centen opstrijkt. Uw vastgoedmakelaar weet dus als geen ander hoe hij een beloftevolle onderhandeling tot een goed einde moet brengen.Deel dit artikel!