home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Nieuws

ONTDEK TIJDENS OPEN WERVENDAG HOE JE SLIMMER KAN BOUWEN!

Op zondag 31 mei 2015 zetten honderden werven over heel Vlaanderen hun deuren weer open. Dit initiatief van de Confederatie Bouw wil het imago van de sector een boost geven. Voor wie bouwplannen heeft, is het dé gelegenheid om iets op te steken over de realisatie van een nieuwbouwwoning. “Wij willen die dag illustreren hoe je slim kan bouwen, betaalbaar en toch met een hoge standaardnorm”, klinkt het bij Danneels uit Brugge, één van de vele deelnemende bedrijven.

 

Wie op zoek gaat naar bouwgrond in Vlaanderen heeft het zelf al kunnen vaststellen. Percelen van 600 tot 1.000m² zijn niet langer de norm. Bij Danneels hebben ze wel nog een groot aantal loten van die omvang, “want er zijn nog mensen die bewust kiezen voor ruimte en complete rust om zich heen.” Maar veel gezinnen en vastgoedbeleggers zijn op zoek naar kleinere gronden van 250m² tot 400m². Financieel aantrekkelijker en toch nog groot genoeg om er een mooie, functionele woning op te bouwen. “Groter bouwen betekent immers niet noodzakelijk méér kwaliteit”, weten ze bij Danneels.

 

Tips voor een mooi ruimtelijk gevoel

Tijdens Open Wervendag kan de bezoeker van de Danneels-woonbuurten in Avelgem en Bredene zelf ontdekken hoe je op een kleinere oppervlakte toch een groter ruimtelijk gevoel krijgt. Een ingebouwde vestiairekast in de hal, een open en geïntegreerde keuken met eiland, een lichtrijke woonkamer en bij sommige woningen ook een extra bouwlaag onder het dak. Het zijn kleine ingrepen die de woning functioneler maken. “De bezoeker wandelt op Open Wervendag eerst door onze kijkwoning die volledig is afgewerkt en loopt daarna door een gelijkaardige woning in opbouw. Een ruwbouwwoning lijkt altijd kleiner, maar uiteindelijk is iedereen dan positief verrast door het eindresultaat.” De garage los van de woning bouwen is nog zo’n ingreep die veel voordelen heeft. Het is goedkoper, je krijgt extra woonruimte en minder energieverlies.

Woningen met slaap- en badkamer beneden Dat laatste wordt perfect geillustreerd door enkele woningen op de nieuwe verkaveling in Avelgem (Hoogstraat). Deze huizen zijn perfect afgestemd op wie er lang zelfstandig wil wonen. De garage maakt plaats voor een slaapkamer en badkamer op de gelijkvloerse verdieping. Voor de wagen is er een carport. Omdat je hier bovendien pal in het centrum woont, is dit dé ideale plaats om zorgeloos oud te worden. Je hoeft geen trappen op en vindt er alle winkels n op nbaar vervoer in je directe omg ving. Tijdens Open Wervendag geeft Danneels jou alle details over deze woningen

 

Betaalbaar bouwen én met ee hoge standaard

Ook in Bredene krijgt d bezoek r op Open Wervendag en inkijk in de real sati v n een ruwbouw en vo r h t eerst gaan ook de deuren van de nieuwe model oning open. “Deze verkaveling met 50 woningen is er populair om verschillende red en. Binnen deze woonbuurt heb je een grote verscheidenheid aan woningen. De eerste fas (Ploeg traat) be a t uit moderne, he ndaagse woning n met e vierd slaapkamer o de tweede verdi ping. In de tweede fase (Akker traat) bouwen we oning n met e land lijke look en 3 f 4 slaapkamers.” Architecturale éénheid met e n aan r kkelijke diversit it binnen elke fase dus. Bovendien hanteert D n ls –net zoals bij al hun sleutelklar woning n – ee hoge standaard als afwerkingsnorm. “Bij alle woning n zij ruime budgetten voorzi r d keuken, vloeren, badkamer, enz…”. M t dat budget kan e klant de afwerking van de woni g volled g zelf bepalen. Bij die keuzes n het bezoek aan de toonzal n, wordt hij telkens begel id door e n ervar n interieuradviseur. Een rvic binnen de totaalaanpak van Danneels, die d klant zeker weet te smaken.

http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie17-2015/#4

 

 Deel dit artikel!