home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

Tips om uw slaapkamer in te richten

De slaapkamer is de plek waar u tot rust komt. De juiste inrichting is hiervoor essentieel. Is uw slaapkamer toe aan een transformatie? Lees hieronder dan enkele tips die u helpen bij het inrichten van uw slaapkamer.

 

#1 Bedenk een thema

Voordat u begint met ontwerpen is het goed om na te denken over het gewenste thema. Wilt u een romantische slaapkamer, veel kleur of juist een industrieel design? De mogelijkheden zijn eindeloos. Pas een thema toe dat bij u persoonlijkheid past. Een goede tip is om een moodboard te maken. Door al uw favoriete kleuren, meubels en decoraties te bundelen op één papier kunt u snel zien welke interieurstijl hier goed op aansluit.

 

#2 Kies de juiste plek voor het bed

Uw slaapkamer inrichten begint met het bed. Voor de meeste mensen geldt: hoe groter het bed, des te lekkerder het ligt. Toch wilt u niet meteen uw slaapkamer volbouwen met alleen uw bed. Kijk daarom bij het inrichten van uw slaapkamer welk formaat bed u kwijt kunt. Bij het plaatsen van het bed is het goed op de volgende punten te letten:

  • Het is beter om een bed niet naast een verwarming of onder een raam te plaatsen, doordat u het anders te warm of te koud kunt krijgen.
  • Plaats het bed zo dat u en uw eventuele partner gemakkelijk aan beide kanten van het bed in kunnen stappen.
  • Indien er veel lichtinval de slaapkamer binnenvalt is het handig om te zorgen dat u met uw gezicht naar de andere kant ligt. Anders kunt u sneller wakker worden. Is dit niet mogelijk? Zorg dan voor voldoende verduistering met gordijnen of rolluiken.

 

#3 Decoreer uw slaapkamer

De slaapkamer decoreren is iets waar mensen over het algemeen weinig tijd in steken. De slaapkamer wordt vooral als praktische ruimte gezien om in te slapen. Maar probeer de slaapkamer ook eens leuk te decoreren door aandacht aan het volgende te besteden:

  • Muurdecoratie, zoals schilderijen en posters.
  • Planten en bloemen in de vensterbank
  • Veel kussens op het bed geeft de slaapkamer iets extra’s.

#4 Houd rekening met verlichting

Verlichting is erg belangrijk in uw slaapkamer. Met verlichting kunt u de sfeer in één seconde veranderen van bijvoorbeeld strak en modern met felle verlichting naar knus en romantisch gedimd licht.. Voor goede slaapkamerverlichting kunt u het beste aan het volgende denken:

  • Plaats altijd een dimmer op de hoofdverlichting.
  • Zorg ervoor dat u vanuit bed de verlichting kunt bedienen.
  • Richt de lampen subtiel op de muren. Hierdoor wordt het licht niet te fel en creëert en kan het een knussere sfeer geven.
  • Zorg voor sfeerverlichting in de slaapkamer.

 

#5 kleur de juiste kleuren

Kleuren hebben een groot effect op de gemoedstoestand. In de slaapkamer is het het beste om te kiezen voor kleuren die rust uitstralen. Schilder uw muren bijvoorbeeld in een neutrale grijstint of pastelkleur. Indien u toch voor een donkere tint of een muur met opvallende print wilt gaan kunt u het beste de muur achter het bed schilderen. Zo valt de muur meteen op bij het binnenkomen maar zal het schilderwerk u niet storen tijdens het slapen. Schilder uw plafond wit. Dit reflecteert de kleuren in uw slaapkamer en laat de ruimte groter lijken. Een plafond met een kleur zorgt er voor dat het plafond iets lager lijkt. U kunt er ook voor kiezen uw slaapkamer gedeeltelijk te schilderen en gedeeltelijk te behangen. Dit zorgt voor een mooi retro effect.

Het is belangrijk aandacht te besteden aan het inrichten van een slaapkamer. U spendeert hier immers een groot gedeelte van uw leven. Door deze tips op te volgen creëert u sfeervol en rustgevend plekje voor uzelf.Deel dit artikel!