home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

Stijlvolle en creatieve raamversieringen

Ramen zijn een prominent onderdeel binnen een woning en trekken snel de aandacht. Waar creativiteit vaak een belangrijke rol speelt binnen de inrichting van een woning zijn de ramen een onderdeel waar vele mogelijkheden liggen. Gaat u voor een stijlvolle look of gaat u liever voor een creatieve insteek? Hier vindt u een aantal voorbeelden van stijlvolle en creatieve raamversieringen. 

 

Creatief met kleuren

Een zichtbare trend binnen ramen is het combineren van en experimenteren met kleuren. Contrasterende kleuren hebben een verfrissend effect op de uitstraling van uw woning. Bijvoorbeeld de combinatie geel-blauw of paars-oranje. Dit geeft uw woning een spannende uitstraling en brengt uw woning tot leven. Het schilderen van ramen is een klus die gemakkelijk zelf te verrichten is, maar zijn uw ramen aan vervanging toe? Nieuwe ramen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in een uitgebreid aanbod van RAL-kleuren. Zo kunt u uw creativiteit de vrije loop laten en zorgt u voor unieke ramen die perfect matchen bij de rest van het interieur. Niet alleen de kozijnen kunnen voorzien worden van een kleur, ook voor het glaswerk zijn er vele mogelijkheden. U kunt u ramen een kleurentint geven voor een compleet nieuwe uitstraling, bijvoorbeeld met glas-in-lood ramen. Zorg voor de juiste kleurencombinaties en breng uw ramen tot leven.

 

Tijdelijke raamversiering

Voor alle tijden van het jaar zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft raamversiering. Door middel van krijt en stickers kunt u tijdelijke raamversiering gemakkelijk en snel zelfstandig aanbrengen en weer verwijderen. Hiervoor wordt er speciale krijtstift voor ramen gebruikt die verkrijgbaar is bij webshops en winkels in de buurt. Deze tijdelijke raamversiering is uitermate geschikt voor huishoudens met kleine kinderen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw ramen volledig omtoveren in de stijl van sinterklaas, kerstmis of Halloween. Door middel van kleine aanpassingen laat u verschillende thema’s terugkomen in het interieur van uw woning. Gebruik krijtstift om gemakkelijk teksten en tekeningen aan te brengen op de ramen. Vervolgens zijn deze ook weer snel en gemakkelijk te verwijderen. 

 

Gordijnen

In veel gevallen worden gordijnen voornamelijk gebruikt voor de functionele eigenschappen, zoals het verduisteren van een ruimte, of worden gordijnen zelfs helemaal niet gebruikt. Toch spelen gordijnen een belangrijke rol in de uitstraling van uw ramen. U kunt eindeloos experimenteren met verschillende kleuren of zelfs transparante gordijnen kiezen. Er zijn verschillende soorten gordijnen. Zo geven vouwgordijnen uw woning een romantische sfeer, terwijl rolgordijnen uw woning strakker doen laten ogen. Heeft u bijvoorbeeld een simpel schuifraam die u wat specialer wilt maken? Door de ramen te voorzien van de juiste gordijnen krijgt uw hele interieur een boost.

 

Jaloezieën

De functionele eigenschappen van jaloezieën hebben ook invloed op de uitstraling van een woning. Door jaloezieën te verstellen verandert het lichtinval en daardoor ook de sfeer in huis. Jaloezieën dienen als zonwering en kunnen het raam gedeeltelijk of compleet afsluiten. U bepaalt zelf op welke manier zonlicht uw woning betreed. De verstelbare jaloezieën zorgen ervoor dat u woning minder kunstlicht nodig heeft om de kamers te verlichten. Jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Zo kunt u kiezen voor PVC, aluminium of hout en heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod van kleuren. Op deze manier realiseert u een strakke, moderne uitstraling van uw woning.

 

Raambeslag

Een onderdeel waar u niet snel aan zult denken is het raambeslag. Ook hier zijn verschillende aanpassingen in mogelijk. Het standaard raambeslag kan gemakkelijk vervangen worden door andere raambeslag naar keuze, mits het toepasbaar is op het desbetreffende raam. Hier kunt u variëren met verschillende materialen en kleuren. Gaat u voor een chique uitstraling? Dan is aluminium raambeslag zeer geschikt. Heeft u liever een strakke, moderne look dan is PVC raambeslag een goede keuze. Goed raambeslag betekent de finishing touch van uw ramen en zorgen voor net een andere look.

 

Door te experimenteren met verschillende combinaties zult u merken dat uw ramen een flinke boost krijgen. Saaie ramen zijn verleden tijd. Besteed tijdens de inrichting voldoende aandacht aan uw ramen en u zult merken dat de uitstraling van uw complete woning er enorm op vooruit gaat.Deel dit artikel!