home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

RIJKE HANDEL EN WANDEL OP POSTNUMMER 9070

Nee, 9070 redenen om van Destelbergen en Heusden te houden zullen we hier allerminst opdissen. Dat zou duidelijk van het goede te veel zijn. Bedoeling is gewoon aan te geven dat die twee entiteiten één geheel vormen onder postnummer 9070. Dat is zo sinds het jaar 1977, en in tegenstelling met vele andere fusies van gemeenten, zijn daar amper of geen problemen mee geweest.

 

Het aantal Destelbergenaren is ook constant gegroeid sindsdien: toen was dit nog geen 15.000, nu zitten ze al een heel eind boven de 17.000. De oppervlakte van het grondgebied bedraagt 2.656 ha, waarvan een pak meer dan de helft geregistreerd staat als onbebouwd. Er zit dus best nog best wat rek op de snelle verdere ontwikkeling. Vooral Heusden, dat ten zuiden van Destelbergen ligt, heeft zijn landelijk karakter in belangrijke mate intact weten te houden.

De gemeentelijke slogan van Destelbergen luidt “Dicht bij alles”. Op het eerste gezicht lijkt dit vooral eer aandoen aan andere locaties, maar als doordenker is het makkelijk deduceren dat Destelbergen zelf er een heel genereuze handel en wandel op nahoudt.

 

Lees meer: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie20-2015/#48Deel dit artikel!