home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

VERBOUWEN IS ALLESBEHALVE NATTEVINGERWERK

Immobiliënmakelaars hebben schier allemaal een gelijkaardige ervaring: de (potentiële) klanten zijn op zoek naar een instapklare, of toch een zo instapklaar mogelijke woning. Natuurlijk willen mensen er meteen hun eigen stempel opzetten: nieuwe verf en/of behang en dies meer, maar dit valt onder de noemer van de oppervlakkige verfraaiing. Wanneer het echter over serieuze infrastructuurwerken gaat, zwicht men vlug. Inbegrepen gezinnen die het met een beperkt budget moeten zien te rooien.

 

Nochtans ligt daar een opportuniteit, om volgens de regels der geleidelijkheid, de kosten van de renovatie te spreiden over het verloop van jaren. Dit komt bovenop de aankoopprijs, die wellicht best zal meevallen precies omwille van het gebrek aan pasklaarheid bij de verkoop.

Ervaren lui duiden dit fenomeen vooral als een grondige mentaliteitswijziging die zich voltrokken heeft. Gezinnen (of enkelingen) zijn niet meer bereid zich jaren naeen bepaalde vormen van comfort te ontzeggen. Bovendien zijn ze niet zo honkvast meer. Net zoals met hun job wordt ook hun woning niet meer aangekocht met de intentie in het achterhoofd om daar in lengte van heel veel jaren te blijven.

Een en ander belet vanzelfsprekend niet dat renoveren almaar belangrijker wordt. Alleen worden de verschillende werken tegenwoordig het vaakst in één coherente fase geduwd. Maar dat is een reden te meer om zeer bedachtzaam tewerk te gaan. Verbouwen en improviseren zijn een heel slechte combinatie, ook op financieel vlak.

 Deel dit artikel!