home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

INTERESSE VOOR TWEEDE VERBLIJF BLIJFT GROOT

Belgen behoren al enkele jaren tot de top drie van bezitters van een woning in het buitenland. Geïnteresseerde kopers beschikken meestal over voldoende eigen financiële middelen om de aankoop te financieren.

 

En voor degenen die bewust kiezen om de aankoop te financieren is er goed nieuws. Steeds meer banken uit Spanje, Frankrijk en Oostenrijk, hebben de deur wijd openstaan voor buitenlandse kandidaat kopers. De regels zijn streng, maar dat is een goede bescherming tegen onbezonnen beslissers.

Voor wie zich wil oriënteren, van zaterdag 13 tot en met maandag 15 februari 2016, kan u naar Flanders Expo te Gent. Dit is alweer de 21e editie van Second Home Expo die haar deuren opent in België en waar bezoekers persoonlijke contacten kunnen leggen met zo’n 120 exposanten, waaronder makelaars, bemiddelaars, aannemers en projectontwikkelaars, en dit voor een aanbod uit 21 verschillende landen. De drempel om tot aankoop van een huis in het buitenland over te gaan is minder hoog dan verwacht. Voor rond de 10.000 euro kunt u al de gelukkige eigenaar zijn van een ‘opknappertje’ in Hongarije. Met twee rechterhanden kunt u voor enkele duizenden euro’s meer uw energie kwijt in de Creuse, hartje Frankrijk. Wilt u zich als een god in Frankrijk wanen, dan kunt u, afhankelijk van de woning en de locatie, vanaf enkele honderdduizend euro tot ver in de miljoenen uw geld investeren. Bent u liever verzekerend van vele dagen zon, dan is een appartement vanaf circa 60.000 euro of een villa tussen de 250.000 en 600.000 euro aan één van de Spaanse Costa’s of andere zonnige bestemmingen in Zuid Europa een uitstekende keuze. Natuurlijk kunt u het zo gek maken als u wenst. Bijna alles is mogelijk. Ook als u nieuwsgierig bent in vastgoed in één van de andere landen, zoals Oostenrijk, België, Bulgarije, Kaapverdische Eilanden, Tsjechië, Duitsland, Griekenland, Italië, Macedonië, Mexico, Nederland, Portugal, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten, is een bezoek aan Second Home Expo de moeite waard.

Lees meer: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie25-2016/#58Deel dit artikel!