home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Twin Properties & Holiday Suites juichen « vastgoedboom » Opaalkust toe

Investeringen waar iedereen blij van wordt


Als je op een zorgeloze dag aan de Franse Opaalkust, nippend aan je picon, je blik laat dwalen over de Noordzee bij een roodgloeiende ondergaande zon, of je geniet in één van de goedbewaarde kust dorpjes van een pot overheerlijke moules de bouchot, dan bekruipt je misschien het “waarom-niet-hier-kopen-gevoel”. Een mogelijkheid die op meer dan één vlak kan lonen, zo blijkt.

Investeringen waar iedereen blij van wordt
Als je op een zorgeloze dag aan de Franse Opaalkust, nippend aan je picon, je blik laat dwalen over de Noordzee bij een roodgloeiende ondergaande zon, of je geniet in één van de goedbewaarde kust dorpjes van een pot overheerlijke moules de bouchot, dan bekruipt je misschien het “waarom-niet-hier-kopen-gevoel”. Een mogelijkheid die op meer dan één vlak kan lonen, zo blijkt.

Thuis aan de Opaalkust
Steeds meer landgenoten laten het niet bij dagdromen en gaan tot de actie over door een tweede of derde thuis te kopen in het nabije buitenland. Vooral de Opaalkust, het stuk Franse kust dat aan ons land grenst, is de jongste jaren immens populair geworden. Naast zijn vele toeristische troeven biedt de streek ook een interessant beleggingspotentieel. De projectontwikkelaar Twin Properties zette daarom de voorbije jaren zijn schouders onder tal van toeristische nieuwbouwprojecten in die regio. De van oorsprong Franse vastgoedspecialist weet als geen andere welke de mogelijkheden zijn aan beide zijden van de landsgrens. “Vooral aan de Opaalkust is de markt van de tweede verblijven sinds een paar jaar echt aan het ‘boomen”, legt Alain Requier, commercieel directeur van Twin Properties Frankrijk uit. De van oorsprong Franse vastgoedsprecialist weet als geen andere welke de mogelijkheden zijn aan beide zijden van de landgrens.“Iedereen van de 12.000 klanten-eigenaars in de groep Twin Properties die een tweede verblijf aankochten is heel tevreden. Zelfs in deze turbulente tijden biedt toeristisch vastgoed in Frankrijk nog altijd ongeziene kansen voor kandidaat-beleggers."

Plezier, zekerheid en rendement
Eigenaar worden van een tweede verblijf blijkt trouwens niet zo’n onbereikbare droom te zijn als wel eens wordt gedacht. Vooral niet als je ervoor kiest om je vastgoed tijdens je afwezigheid gewoon verder te laten opbrengen. Zelf de verhuur regelen is echter niet vanzelfsprekend. De gangbare verhuurtermijnen worden steeds korter, wat meer rompslomp met zich meebrengt: van boekingen regelen, tot het innen van de huurgelden, reininging en onderhoud. Allemaal zaken die je als eigenaar liever kwijt dan rijk bent. De eenvoudigste oplossing is alles in handen geven aan een professionele verhuurorganisatie. Zo blijf je als eigenaar volop genieten van je tweede verblijf tijdens alle periodes die jij wenst, daarbuiten doet Holiday Suites - een afdeling van Twin Properties - alles voor de eigenaar verhuurder wat hij bij klassieke vakantieverhuur zelf zou moeten doen (inclusief schoonmaak, onderhoud, eventueel schadeherstel,…).


Extra bonussen met LMNP-vastgoed
Eigenaar worden van een tweede verblijf aan de Opaalkust is om nog meer redenen een buitenkans. De bouwkost ligt hier bijvoorbeeld 30% goedkoper dan aan de Belgische kust. Frankrijk heft bovendien geen taks op tweede verblijven. Een groot deel van het vastgoed aan de Opaalkust geniet dan nog eens van het fiscaal gunstige Franse LMNP-regime, wat kort is voor Loueur de meublé non professionnel. “Het gaat hier over eigendommen die alleen aan particulieren mogen worden verhuurd”, verduidelijkt Alain Requier. “Verhuur je je LMNP-vastgoed, dan haal je het rendement van je investering fors omhoog, want bovenop je huurinkomsten recupereer je na de akte je volledige BTW-bedrag, wat toch een cadeau is van 20 procent op uw aankoopprijs. De intresten die je betaalt op je lening zijn bovendien fiscaal aftrekbaar en je betaalt geen belastingen op de huurgelden zolang deze onder de €23.000 per jaar liggen. »

Volle eigendom of erfpacht
Twin Properties biedt kandidaat-kopers twee aankoopmogelijkheden: in volle eigendom of in erfpacht. Het concept van erfpacht maakt het al mogelijk een vierpersoons-appartement te kopen vanaf €120.000. Als koper word je dan geen mede-eigenaar van de grond en hoef je daarvoor dus alvast niet te betalen.

Viervoudige waarborg
Alle projecten van Twin Properties worden volledig bij akte beschermd bij een Franse notaris. De ‘Code de la construction’ biedt kopers nog meer garanties dan de wet-Breyne in België. “Alle eigendommen genieten van een viervoudige waarborg”, aldus Alain Requier. “Er is een tienjarige aansprakelijkheid voor eventuele defecten aan de ruwbouw, een voltooiingswaarborg, een garantie op de oplevering van de werken en een verzekering tegen zichtbare gebreken.” 

Hoge bezettingsgraad
Omdat er aan de Opaalkust vooral oudere villa’s en woningen staan en weinig hotels, zijn nieuwe, modern uitgeruste vakantievilla’s en appartementen erg in trek. Eigenaars van een tweede verblijf die hun vastgoed te huur aanbieden, mogen daardoor rekenen op duidelijk meer verhuur dan bij klassieke agentschaps-verhuur. Sommige appartementen worden zelfs het hele jaar door verhuurd. Holiday Suites werkt samen met zo’n 35 touroperators over heel Europa (o.a. Jetair, Neckermann, Thomas Cook en tal van online werkende reisorganisaties als Travelbird en www.booking.com). Bovendien zorgt de sterke regionale verankering ervoor dat ook in de winter de verhuringen vlot doorlopen.


Regio vol variatie
De Opaalkust strekt zich uit over een afstand van 140 km, waarvan meer dan 100 km uit natuurgebied bestaat. De beschermde duingebieden, de brede stranden en de afwezigheid van hoogbouw maken de omgeving tot een ware verademing voor wie ongestoord wil uitwaaien. Toch is hier ook heel wat te beleven op bijvoorbeeld sportief of culinair/gastronomisch vlak. Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez behoren tot de meest bekende locaties, naast de steden Duinkerken, Calais en Boulogne-sur-Mer. Daar is het zeekennis- en belevingscentrum Nausicaä goed voor ruim twee miljoen bezoekers per jaar. De onderlinge verscheidenheid van de vele badplaatsen is groot. Zo oogt Le Touquet Paris-Plage mondain, terwijl Bray-Dunes en Berck-sur-Mer echte familiebadplaatsen zijn. Oye-Plage situeert zich dan weer midden een prachtig duinengebied.

Nog plannen
De Noord-Franse Opaalkust is één van de plaatsen waarmee Holiday Suites nog actieve plannen heeft. Alain Requier: “We hebben de voorbije tien jaar al heel wat gerealiseerd aan de Franse kust. De komende drie jaar zullen we nog eens 12000 units ontwikkelen, voornamelijk appartementen. Dit weliswaar verspreid over een kuststrook van 120km.Tegelijk trekken we binnen de twee jaar het aantal samenwerkende partners op van 35 tot 60. De uitgebreide portefeuille van slapende gronden waarover de onderneming nog beschikt, bieden uitzicht op een mooie toekomst voor wie zijn hart verloren heeft aan deze ondergewaardeerde regio.” 

Belgen tonen voor hun tweede verblijf aan de kust een duidelijke voorkeur voor nieuwbouw

Dankzij de professionele verhuurdienst Holiday Suites kun je je vastgoed volop  laten renderen op de momenten dat je er niet bent

Op een boogscheut van onze eigen volgebouwde kuststrook biedt de Opaalkust een mix van rust, natuur, eindeloze stranden en Franse charme.

Zestig procent van de kopers van de Twin Properties-woningen aan de Opaalkust is Belg.

Opendeur-kijkdagen op 22 en 23 maart 2014
Twin Properties houdt op zaterdag 22 en zondag 23 maart 2014 in Le Domaine Sauvage opendeur-kijkdagen in het prachtige Equihen-Plage (nabij Hardelot). Op een domein van 6 ha worden in verschillende fasen 72 villa’s en 28 appartementen opgetrokken. De nieuwe residenties beschikken over zeezicht en worden aangeboden vanaf 140.000 euro. Zo’n 80% van de residenties is op vandaag al verkocht.    

Info: www.twinproperties.be - info@twinproperties.be - tel. 058 52 05 40 of 0800 111 11


 Deel dit artikel!