home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

OOSTEROEVER De nieuwe stad aan zee

ICONIC PROJECTDEVELOPMENT by VERSLUYS & CFE immo

Begin dit jaar zijn in Oostende de werken begonnen voor de bouw van BAELSKAAI 12 en
VICTORIA. Hiermee is het startsein gegeven voor één van de grootste en EXCLUSIEFSTE STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN sinds jaren aan de Belgische kust: de ontwikkeling van de OOSTEROEVER. Het spraakmakende torengebouw BAELSKAAI 12 moet hét stijlicoon worden van dit nieuwe stukje OOSTENDE.

OOSTEROEVER THE PLACE TO BE

De stad Oostende investeert reeds enkele jaren in een grondige stadsvernieuwing.
Het stadsbestuur wil zijn vroegere eretitel ‘Koningin der Badsteden’ weer heroveren.
Met de ontwikkeling van een volkomen nieuw stadsdeel aan de Oosteroever gaat Oostende op hetzelfde elan verder. Dit bouwproject is het grootste ontwikkelingsproject sinds jaren aan de Belgische kust. Met een bovengrondse bebouwde oppervlakte van meer dan 120.000 m² - goed voor bijna 1.000 appartementen – moet deze site aan het oostelijke deel van Oostende een nieuwe boost geven. Oosteroever wordt de nieuwe place
to be: een bruisend en dynamisch stadsdeel om te wonen, te werken en te ontspannen, op een boogscheut van het centrum van Oostende.

BETAALBAAR WONEN

Victoria omvat een 56-tal appartementen met een maximum aan wooncomfort en dit aan betaalbare prijzen vanaf € 155.000. Ongeacht de positie binnen het gebouw beschikt elk appartement over een superieur “living outdoor” terras. Bij het ontwerpen van het masterplan werd veel aandacht besteed aan publieke ruimtes en de groene invulling met wandelpromenades. Daarnaast zullen ook kwaliteitsvolle handelspanden zoals kunstgalerijen, stijlvolle horecazaken, boetieks,… ervoor zorgen dat deze buurt echt gaat leven. Oosteroever, wordt zonder twijfel, de nieuwe topwijk in Oostende die bovendien grotendeels autoluw zal worden door voor elk appartement de optionele mogelijkheid te
voorzien van een ondergrondse staanplaats en/of garage.

Zicht op ZEE en DUINEN & de nieuwe JACHTHAVEN

Baelskaai 12 omvat een 50-tal hoogwaardige appartementen, variërend van 105 tot 286 m² en verdeeld over 14 verdiepingen. Een appartement op de 11de verdieping en één op de 14de verdieping beschikken zelfs over hun eigen zwembad. Op het gelijkvloers komen kwalitatieve commerciële ruimtes.

De architectuur van Conix RDBM Architects is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Dankzij een vooruitstrevend en doordacht concept, kan men ongeziene spectaculaire overspanningen creëren die resulteren in uitzonderlijk grote terrassen. Baelskaai 12 wordt zonder twijfel de nieuwe Landmark voor Oostende.

MEERWAARDE VOOR MENS & STAD

Oosteroever wordt het paradepaardje van Versluys en CFE immo. “Met Baelskaai 12 willen we vooral een statement scheppen op een uitzonderlijke locatie. Oosteroever
zal een meerwaarde zijn voor mens en stad. Het zal ongetwijfeld de maatschappij van morgen mee vorm geven”, aldus CEO Bart Versluys.

 

INFO & VERKOOP
Versluys Bouwgroep
Albert 1-Promenade 21 - Oostende
T +32 (0)59 51 11 15
www.oosteroever.beDeel dit artikel!