home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

De Groote

Villaresidentie Royal Golf Gardens, luxueus wonen mét duinenzicht aan de golf

 

De lage rentes duwen de Belg massaal richting vastgoed, zo blijkt uit cijfers van de notarissen over het 2de trimester 2016. Nooit vonden meer vastgoedtransacties plaats. Het aantal vastgoedtransacties in het 2de kwartaal steeg met 14% tegenover dezelfde periode vorig jaar naar een absoluut record. Aanleiding voor de populariteit van vastgoed zijn de zoektocht naar rendement en de lage hypotheekrentes. Home & Trends laat David Degroote aan het woord want we willen wel eens weten op welke manier Vastgoedgroep Degroote in hun aanbod rekening houdt met deze trend en hoe zich dit precies vertaalt in de praktijk.

“Na een bezoek op jullie website springt Villaresidentie Royal Golf Gardens direct in het oog. Kan je de troeven van dit topproject toelichten?”

 

“Recentelijk konden we een bijzonder gunstig gelegen bouwgrond in De Haan aankopen. Deze toplocatie dichtbij de duinengordel en de zee zal uit 4 residentiële villa’s bestaan en kreeg de projectnaam: residentie Royal Golf Gardens. We zullen hier de komende vier jaar 92 woonappartementen realiseren en 110 garages. In de eerste fase bouwen we de twee villa’s het dichtst bij duinen en zee goed voor 36 appartementen. We voorzien de oplevering van deze fase tegen de zomer van 2018.” “De kwaliteiten van De Haan zijn al decennialang bekend bij het grote publiek. De authentieke architectuur in Belle Epoquestijl met consequente laagbouw, een gezonde omgeving, de open ruimte,... Het heeft er allemaal toe bijgedragen dat De Haan aan onze kust is uitgegroeid tot dé familiebadplaats bij uitstek. Het is een plek waar men perfect tot rust kan komen door te wandelen, te fietsen of gewoonweg te genieten!

 

De Haan is bovendien zeer centraal gelegen aan de kust: precies tussen Knokke en Oostende, vlot bereikbaar met de wagen, trein én kusttram. Bovendien werd De Haan officieel bekroond als het mooiste dorp aan zee.

 

De gemeente is voor Vastgoedgroep Degroote trouwens ook geen onbekende. Recentelijk bouwden en verkochten we er succesvol zeedijkresidentie Hermes en terrasresidentie Nautica I-II, samen goed voor bijna 100 wooneenheden. Daarnaast realiseerden we nog tal van andere residenties in deze populaire badstad.”

 

“Het uittekenen en de opstart van een residentieel project, hoe verloopt dit precies?”

“Je moet natuurlijk rekening houden met heel wat elementen. Hier hadden we een vrij groot en uitdagend stuk bouwgrond van 6.700 m² grenzend aan de duinen en de Royal Ostend Golf Club. Een BPA is hier niet van toepassing, daardoor gaf het gerenommeerd architectenbureau Arcas uit Knokke extra aandacht en zorg om dit project op een harmonische manier te laten aansluiten aan zijn bestaande omgeving. In nauw overleg met de gemeente De Haan kozen we voor vier aparte villaresidenties i.p.v. één groot appartementenblok. Dat geeft in eerste instantie minder bouwvolume maar creëert naast veel groenruimte ook kwalitatievere appartementen met meer lichtinval en ruime terrassen. Daarenboven laat het ook toe de werken te faseren. Gezien de overwegende zuid-west bezonning van het terrein hadden we het idee een binnenplein te ontwikkelen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen en kleinkinderen kunnen spelen en extern verkeer buiten het domein geweerd wordt. Ik denk echt dat zo’n collectief plein een onderscheidende factor kan worden en de sociale cohesie onder de bewoners kan versterken.”

 

“Op het 6.700 m² terrein is véél groen voorzien. Een bewuste keuze?”

 

“Zeer zeker. We merken dat voldoende groeninvulling bijzonder gesmaakt wordt door de bewoners en omwonenden. Zo wordt het groene binnenpleinmet zitbanken en bomen een fijne ontmoetingsplaats voor alle leeftijden. Het plein ligt ook lager dan de omringende gebouwen zodat ook de bewoners van de gelijkvloerse appartementen kunnen genieten van deze groene omgeving. Het onderhoud komt in collectief beheer. Dan ben je zeker dat alles goed onderhouden wordt én groen blijft. Dat biedt de bewoners en tweedeverblijvers ook echt de mogelijkheid om te genieten van deze royaal aangelegde tuin zonder dat ze zelf moeten instaan voor het onderhoud.”

 

“Zijn ruime woonappartementen in combinatie met grote terrassen trendy?”

“Niemand wil nog een klein terras. Ons Belgisch klimaat is grillig dus als de zon wel van de partij is, willen de bewoners ook de ruimte om er volop van te genieten. Daarom hebben alle appartementen een zonnig en ruim terras van gemiddeld 15 m² dat ook meteen voor meer ruimte en licht zorgt binnenin het appartement. De volledige kelderverdieping is voorzien van een 65-tal garageboxen. Om het wooncomfort te vergroten, voorzien we ook een ruime fietsenberging met afzonderlijke ingang en individuele kelderbergingen. Dit laatste is trouwens een must voor vaste bewoners. Bovengronds voorzien we een 45-tal parkeerplaatsen en een aantal bezoekersplaatsen.

 

“Zou u zelf eerder een afgewerkt appartement kopen of een appartement op plan?”

 

“Ik zou zeker op plan kopen. Dan heb je de vrijheid om zaken aan te passen naar wens. Dan denk ik vooral aan de indeling en afwerking zoals de keuken, de vloeren, de badkamer… dat geeft toch een persoonlijke toets aan je woonappartement. Uiteraard dien je hiervoor vertrouwen te hebben in het project en in de promotor. Bijgevolg werkt Vastgoedgroep Degroote dan ook uitsluitend met een 100% voltooiingswaarborg.”

 

 

“Klopt het dat villaresidenties beter in de markt liggen dan het doorsnee appartementsgebouw?”

 

“Qua oriëntatie en ligging is dit project een droom. Dichtbij de zee, mooie omgeving en rustiger dan in andere badplaatsen. De Haan is en blijft uniek. De natuur, de sfeer en het groen zorgen voor een continu vakantiegevoel. Als je kinderen of kleinkinderen hebt, is het binnenplein van ontelbare waarde. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken over het verkeer of onveilige situaties. Deze residentiële stijl is gebaseerd op de stijl van een aantal typische gebouwen hier in de buurt. Alles vormt één geheel, een harmonie van elegantie, groen en comfort. Een onfeilbare combinatie die deze villaresidenties uniek maakt in zijn soort.” 

 

“Situeren jullie zich budgetmatig bij project Royal Golf Gardens eveneens in het middensegment?”

 

“Jazeker, we zijn altijd én vooral in het middensegment actief geweest. Dat was en blijft onze sterkte. Op vandaag proberen we echter een nog meer gespreide portefeuille aan te bieden, waarmee we de volledige markt kunnen bereiken. We bouwen graag voor ieders budget. Concreet voor het project Royal Golf Gardensbiedenweappartementenmet 2 slaapkamers te koop aan vanaf 230.000 euro, terwijl de prijs van ons gemiddeld appartement tussen de 275.000 en 325.000 euro ligt. Maar evenzeer hebben we 3-slaapkamerappartementen waarvan de prijs varieert tussen de 270.000 en 575.000 euro. Al is dat hogere segment slechts 20% van ons aanbod. Vastgoedgroep Degroote is bij het brede publiek vooral gekend voor zijn nieuwbouw in hetmiddensegment. Liefst 75% van ons aanbod situeert zich in de prijsklasse rond de 275.000 euro. Die categorie is bij het publiek het meest gevraagd. Waarbij een correcte prijs/kwaliteitsverhouding uiteraard altijd voorop staat.”

 

 

 

 

 

 

 

 Deel dit artikel!