home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

7 redenen waarom investeren in vastgoed interessant is

1. Positieve cash flow Wie op een verstandige manier in vastgoed investeert, genereert meer inkomsten dan kosten. Een vastgoedinvestering met een goede bezettingsgraad voorziet jouw van een extra inkomen wat aanzienlijk hoger kan liggen dan dividenden op de aandelenmarkt. Bovendien ligt het risico een pak lager

 

2. Maak gebruik van de hefboom Door de goedkope hypothecaire kredieten kan je de bank in je voordeel laten werken. Om een pand aan te kopen kan je bijvoorbeeld 10 procent eigen middelen gebruiken en de rest laten financieren door de bank. Lage rentevoeten betekent weinig kosten ten opzichte van de bank. Zo kan je stellen dat jouw eigen middelen meer renderen, dit noemen we een hefboomeffect. 3.

 

Samenhang met de inflatie Van alle investeringstypes hangt de vastgoedbelegging het best samen met de inflatie. Is er met andere woorden sprake van een stijgende inflatie dan zal ook het vastgoed kunnen profiteren. Maar ook andersom is er een correlatie tussen die twee. Algemeen kan je stellen dat vastgoed best wel een goede bescherming biedt tegen de inflatie. 4.

 

Een investering met waarde Een vastgoedbelegging heeft een fysieke waarde. Het land waarop een huis gebouwd is, heeft een waarde. Net zoals de constructie van het huis an sich ook een waarde heeft. Bovendien produceert het vastgoed een bijkomend inkomen en is het niet volatiel zoals bij een aandeel. Huurinkomsten kennen geen goede en slechte dagen. Ze swingen niet op de (valse) tonen van een beweeglijke markt. 5.

 

 

Vastgoedbelegging De overheid stimuleert vastgoedbeleggingen door heel wat voordelen te bieden. Een privé-investering betekent dat je geen belastingen op de meerwaarde betaalt indien je het pand langer dan 5 jaar in portefeuille houdt. Maar ook de aftrek van de interesten op de lening biedt je een extraatje. 6.

 

Vastgoed wordt naar waarde geschat Doorheen de tijd kreeg inflatie grip op heel wat economieën waardoor de koopkracht er drastisch daalde. Maar niet voor vastgoedbeleggingen. Historisch gezien steeg de waarde van het vastgoed almaar en oversteeg zo andere beleggingstypes. Door hogere huurinkomsten en een beter beheer, ging het vastgoedbeleggingen voor de wind. 7.

 

Trots om eigenaar te zijn Het juiste pand op de juiste plaats met de juiste huurders: dan is het toch een zegen om vastgoed in jouw portefeuille te hebben. En niet alleen is het bezitten van iets best wel fijn voor vastgoed is er nog dat ietsje meer. Beleggers en investeerders, groot of klein, glimmen van trots als ze enkele panden in hun portfolio hebben. De Beleggersgids biedt heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over beleggen en investeren in vastgoed, financiële producten en alternatieve beleggingen. Bezoek ook ons forum!Deel dit artikel!