home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

IN GENT IS ER EEN GROTE VRAAG NAAR KWALITATIEVE APPARTEMENTEN

Bart Versluys, CEO van Groep Versluys, wordt wel eens de koning van de kustflat genoemd. Anderhalf jaar geleden ging er veel aandacht naar zijn groep omwille van de investering die zijn goede vriend Marc Coucke in het bedrijf deed. Groep Versluys is reeds meer dan 100 jaar (sinds 1908) actief in de bouwsector.

 

 

  • In die 100 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de bekendste bouwonderneming en projectontwikkelaar aan onze kust met een referentielijst van meer dan 765 residentiële gebouwen. Het grootste en waarschijnlijk ook bekendste project situeert zich momenteel op de Oosteroever in Oostende. In dit historisch en voormalig havengebied van Oostende bouwt en ontwikkelt Groep Versluys de komende jaren meer dan 1000 appartementen. Enkele weken geleden zijn de eerste 100 appartementen opgeleverd en binnenkort start de lancering van fase 5, de iconische ‘Ensor Tower’. Home & Trends peilde bij Bart Versluys naar zijn groeiambitie en de reden waarom zijn bedrijf zich nu ook op de Gentse vastgoedmarkt begeeft.

 

  • Groep Versluys is altijd een traditionele kustspeler geweest. Waarom na 100 jaar ontwikkeling aan de kust nu de plotse stap naar de regio Gent met jullie project ‘Parkbos’ in Zwijnaarde? Gent is een grote stadmet een enormgroeipotentieel en uitzonderlijk dynamisme! Een stad waar de vraag naar kwalitatieve nieuwbouwappartementen nog steeds blijft groeien en laat nu net die kwaliteitsgarantie het DNA zijn van Groep Versluys. Vergis u niet, we zijn niet over één nacht ijs gegaan met ons nieuw project ‘Parkbos’ in Zwijnaarde. Reeds meer dan een jaar zijn we achter de schermen de markt in Gent aan het verkennen en hebben we ons project in die context ook verder verfijnd en aangepast waar nodig. Bijkomend voordeel is de snelle en efficiënte verbindingas E40 Oostende - Gent met een beperkte reistijd waardoor wij in principe, naast de ontwikkeling, ook perfect kunnen instaan voor de effectieve bouw van residentie ‘Parkbos’ met ons eigen Bouwbedrijf Versluys vanuit Oostende

 

  • De laatste jaren zijn heel wat nieuwe projecten in Gent gelanceerd. Vreest u niet voor een overaanbod in de regio ? Het klopt inderdaad dat de vastgoedmarkt in Gent op alle vlakken de voorbije jaren uitzonderlijk actief was. Persoonlijk denk ik dat dit eerder een inhaalbeweging betrof in vergelijking met andere grote centrumsteden. In die context zou ik zeker niet spreken van een overaanbod in Gent, integendeel. We stellen ook vast dat sommige bouwpromotoren zich de voorbije jaren in en rond Gent teveel gericht hebben op een massaproduct en iets minder op de kwaliteit. Dit is een compromis dat we bij Groep Versluys nooit zullen maken. Ook in Gent willen wij, zonder uitzondering, ons Versluys visitekaartje afgeven met het bouwen van hoogstaande kwalitatieve nieuwbouwappartementen.

 

  • Aan de kust zijn jullie alom aanwezig in het straatbeeld. In de regio Gent zijn jullie toch een pak minder bekend bij het grote publiek ? Wij zijn ervan overtuigd dat we in Gent bekender zijn dan sommige mensen denken. Weet u, wij hebben de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in ‘social media marketing’. Zo telt onze Versluys Bouwgroep facebookpagina reeds meer dan 26.000 actieve volgers. De helft van die volgers komt uit de streek van Gent. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor ligt waarschijnlijk in onze sponsorovereenkomsten met onder meer voetbalclub KV Oostende. Een ploeg waar we voorbije maanden het nieuwe stadion hebben gebouwd dat ondertussen is omgedoopt tot de ‘Versluys Arena’. Vorige week hebben wij ook een naam-sponsorcontract getekend met basketbalclub BC Oostende, die nu in de Versluys Dôme spelen. Zaken die ons nationaal allemaal in de kijker plaatsen en waar we graag ook mee uitpakken. Groep Versluys is meer dan zomaar een bouwbedrijf of projectontwikkelaar, we vinden het onze maatschappelijke plicht om als succesvolle onderneming ook te investeren in sport en cultuur.

 

  • In principe staan jullie als projectontwikkelaar altijd zelf in voor de verkoop via een eigen Versluys verkoopkantoor. Waarom werken jullie voor het nieuwe project ‘Parkbos’ in Gent samen met vastgoed Landbergh ? Het is inderdaad zeer uitzonderlijk dat wij samenwerken met een externe verkooppartner. Voor het project ‘Parkbos’ in Zwijnaarde zijn we er echter van overtuigd dat, naast onze rechtstreekse Versluys verkoopkanalen, ook een samenwerking met het lokaal en sterk verankerde ‘Landbergh’ een extra meerwaarde kan betekenen. Ons Versluys verkoopteam kijkt alvast met veel vertrouwen uit naar een productieve samenwerking.

 

  • Marc Coucke is ook 50%mede aandeelhouder van Groep Versluys. Heeft hij een actieve rol gespeeld in jullie expansieplannen voor de vastgoedmarkt in Gent? Als inwoner van Merelbeke en geboren en getogen Gentenaar kent Marc deze regio inderdaad door en door. Het is ook geen geheim dat we bij de investering van Marc Coucke in Groep Versluys, nu ongeveer anderhalf jaar geleden, samen de ambitie uitgesproken hebben om, naast onze vertrouwde kustregio, ook te groeien in het binnenland. In die context zijn onze eerste stappen in Gent hier inderdaad een logisch gevolg van. Maar ik kan u nu al meegeven dat het daar niet zal stoppen. De komende jaren gaan we met veel ambitie verder op deze ingeslagen weg. Ook ontwikkeling in steden als Brussel en Antwerpen sluiten we zeker niet uit. Zelfs internationaal bevestigen we nu onze aanwezigheid in Nederland met de lancering van residentie ‘Blanke Top’ in Cadzand. Een zeer exclusief residentieel project midden in duinengebied met uitgebreide Hotelservices dankzij ons partnership met het naastgelegen luxe hotel ‘Blanke Top’.

 

 Deel dit artikel!