home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

STIJLVOLLE GROENDECORATIE

In dit artikel reiken we u graag een aantal ideeën aan om tot een passende invulling te komen van groendecoratie in strakke hedendaagse architecturale situaties. We verwijzen u daarbij niet naar potten in kunststof of terracotta, maar naar de stuk voor stuk zéér geslaagde modellen van het Duitse metaalverwerkende bedrijf FLORA (www.flora-online.de)

 

FLORA produceert ondertussen al méér dan 10 collecties van plantenbakken in metaal: hetzij in cortenstaal of in gelakt staal of aluminium. Elk van die collecties heeft een sterk zichzelf onderscheidend design.

 

Collectie “TRACKS”: deze type van plantnbak komt in 4 mogelijke afmetingen. Daardoor én dankzij de strakke basisvorm biedt deze collectie nagenoeg ongelimiteerde mogelijkheden voor het structureren van buitenruimtes. Prachtige details zoals de ribbels op de zijden en het gesofisticeerde design op de frontpanelen, maken het mogelijk dat deze plantenbakken een mooie toegevoegde waarde kunnen toebedacht krijgen.

 

Small, Big, Bigger, Biggest. De collectie “Box” dankt haar naam aan de kenmerkende design met de opstaande flappen. De bijna reusachtige afmetingen van de grootste Box-versie creëren nieuwe mogelijkheden voor het vormgeven van outdoorruimtes. De inhoud van de grootste versie is ongeveer 900 liter. Flora bedacht evenwel speciale features om deze plantenbakken toch vlot te verplaatsen.

 

Hét specifieke voor de collectie “Karpo” plantenbakken is dat ze vele mogelijkheden bieden om te personaliseren naar individuele wensen toe. Zowel wat afmeting als wat kleur betreft. Dit betekent dat zelfs problematische designaspecten afdoende kunnen behandeld worden met een terdege uitgeteste productiewijze. “Karpo” plantenbakken worden gemaakt in gegalvaniseerd plaatstaal, poedercoated in kleur naar wens of anderzijds in Cortenstaal.

 

Belangrijk: tot slot willen we opmerken dat alle plantenbakken van FLORA zowel kunnen ingezet worden voor buitengebruik als voor binnengebruik. Dit dankzij de specifieke inserts waarmee ze uitgerust worden: waterdoorlatend of waterdicht. Het gebruik van deze inserts resulteert in een dubbele wand en bijgevolg ook meteen in een luchtruimte tussen de plantenbak en de beplanting. Dit beschermt het wortelsysteem tegen overmatige warmte en vorst. FLORA profileert zich hiermee als dé professionele partner van de groenvoorzieners.

 

 

 

Het assortiment van FLORA plantenbakken is in zijn totaliteit te ontdekken en uit te proberen bij Vandella te Lochristi, Antwerpsesteenweg 91. U kan er terecht voor heel wat advies en enthousiaste begeleiding bij het inrichten van uw buitenruimtes: van groendecoratie tot buitenkoken en schaduwcreatie. En bovenal een uitermate sterk en gevarieerd aanbod aan smaakvol buitenmeubilair. www.vandella.be

 

 Deel dit artikel!