home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

KNOKKE - HEIST WORDT IN 2017 ONZE 2DE THUISMARKT

 

Bart Versluys, CEO van Groep Versluys, wordt wel eens de koning van de kustflat genoemd. Anderhalf jaar geleden ging er veel aandacht naar zijn groep omwille van de investering die Marc Coucke in het bedrijf deed. Groep Versluys is reeds meer dan 100 jaar (sinds 1908) actief in de bouwsector. In die 100 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de bekendste bouwonderneming en projectontwikkelaar aan onze kust met een referentielijst van meer dan 765 residentiële gebouwen. Het grootste enwaarschijnlijk ook bekendste project situeert zichmomenteel op de Oosteroever in Oostende. In dit voormalig havengebied van Oostende bouwt en ontwikkelt Groep Versluys de komende jaren meer dan 1000 appartementen. Een 2-tal maanden geleden zijn de eerste 100 appartementen opgeleverd en binnenkort start de lancering van het iconische topproject ‘One Baelskaai’. Home & Trends peilde bij Bart Versluys naar zijn ambitie en de reden waarom zijn bedrijf zich nu ook op vastgoedmarkt van het mondaine Knokke-Heist begeeft.

 

Voorbije 2 weken werd de voormalige residentie Carlton op het Albertplein in Knokke-Heist afgebroken. Binnenkort zal hier de nieuwe ‘One Carlton’ residentie verschijnen. Klopt het dat u een persoonlijk band hebt met dit project ? Ja. Het ‘Carlton’ dossier is inderdaad een verhaal waar ik zelf meer dan 12 jaar heb onderhandeld met alle betrokken partijen. Velen hadden waarschijnlijk de handdoek al lang in de ring gegooid, maar mensen die me goed kennen weten dat ‘opgeven’ niet in mijn woordenboek staat. Ik ben dan ook bijzonder trots dat we nu na de kerstvakantie de definitieve ruwbouwwerken kunnen aanvangen samen met onze projectpartner Ghelamco. ‘One Carlton’ wordt een beeldbepalende residentie buiten categorie op de meest iconische plaats in -hartje “Het Zoute” - op het Albertplein in Knokke. Dit prestigieus topproject gesitueerd in een hogere prijsklasse past perfect binnen het DNA van het mondaine Knokke en wordt zonder twijfel de nieuwe Landmark van de stad. Met ‘One Carlton’ legt Groep Versluys de lat bijzonder hoog met een uitgepuurde selectie van de meest kwalitatieve afwerkingsmaterialen voor de binnen- en buitenafwerking. Dit project zal garant staan voor een ongekende high-end uitstraling die ook internationaal niet onopgemerkt voorbij zal gaan. De voorbije maanden was, nog voor de effectieve aanvang van de werken, de interesse zowel vanuit binnen- als buitenland reeds bijzonder groot.
 
‘One Carlton’ is dus de kers op de taart. Maar klopt het dat Versluys Bouwgroep nog bijkomende projecten zal opstarten in Knokke-Heist ? Knokke-Heist wordt in 2017 inderdaad onze 2de thuismarkt. De voorbije jaren hebben wij achter de schermen niet minder dan vier residentiële projecten voorbereid. We hebben de ‘One Carlton’ waar we het zonet over hadden, daarnaast hebben we ‘Des Nations’ op de zeedijk waar we ondertussen volop begonnen zijn met de voorbereiding van de ruwbouwwerken. Dit project is tijdens de eerste zes lanceringsmaanden reeds voor 65% verkocht. Op de Kustlaan start binnenkort de ontwikkeling van het voormalige hotel Pauwels en in Heist op het Heldenplein is begin december ‘Z Residence’ gelanceerd. Stuk voor stuk topprojecten met een typische hoogstaande ‘Versluys Signature’ afwerkingsgraad. Projecten die elkaar trouwens naadloos aanvullen met een combinatie van zeezichten, zuidgeoriënteerde terrassen, ruime woonappartementen en stijlvolle duplexen. Met deze 4 residentiële projecten beschikk
Naast de nieuwe projecten in Knokke-Heist ligt jullie focus ook op Oostende met het project Oosteroever in het voormalige havengebied. Ondertussen zijn jullie hier een 3-tal jaar aan de slag waarbij enkele maanden geleden de eerste residentiële gebouwen werden opgeleverd. Wat zijn jullie concrete plannen op de Oosteroever in 2017? De ontwikkeling van de Oosteroever in Oostende is en blijft, ook in 2017 één van onze belangrijkste focuspunten. Mede door zijn unieke locatie en hoge afwerkingsgraad is de interesse vanuit de markt voor project Oosteroever overweldigend waardoor wij in 2016 de vraag amper hebben kunnen volgen. Ondertussen zijn ook reeds de nog te bouwen projecten ‘Baelskaai 8’ en ‘Oostkaai 11’ , op één appartement na, volledig uitverkocht. Door deze zeer sterke verkoopcijfers hebben wij besloten de projectontwikkeling op Oosteroever te versnellen. Zo zullen wij na de kerstvakantie het iconische ‘One Baelskaai’ lanceren. Gezien zijn premium ligging zal deze exclusieve woonresidentie een beeldbepalende rol vervullen op de site. Inwoners van ‘One Baelskaai’ zullen genieten van 180° panoramische zeezichten en superieure zuid gerichte ‘living-outdoor’ terrassen. Dit alles in combinatie met een prestigieuze en hoogstaande ‘Versluys Signatuare’ afwerkingsgraad. Met het ‘award-winning’ Crepain Binst Architecture zetten wij ook sterk in op een spectaculaire architecturale beleving met een specifieke eigentijdse identiteit op de site.
 
 
 
 
 
Onlangs kondigde u ook de ontwikkeling van de ‘Ensor Tower’ aan op Oosteroever. Een spraakmakend torengebouw dat symbool moet staan voor een nieuwe kust 2.0. Hebt u reeds een zicht op de lancering ? Momenteel kunnen wij nog niet veel concrete details vrijgeven aangezien we nog volop bezig zijn met de voorstudie. In principe ambiëren we één of twee exclusieve residentiële woontorens. Initieel hadden we dit project reeds in december willen lanceren, maar we hebben bewust gekozen om één en andere diepgaander uit te werken. Bij Groep Versluys hebben we een strategie die perfectie nastreeft… in die context gaan we voor de ‘Ensor Tower’ zeker niet over één nacht ijs. Los van die timing moet de ‘Ensor Tower’ inderdaad symbool staan voor een Belgische ‘kust 2.0’. Een toekomstvisie waarbij we reeds inspelen op de vooropgestelde betonstop van de Vlaamse regering waarin hoogbouw een cruciale rol zal spelen. Op die manier kunnen we in de toekomst veel verstandiger omspringen met de vrijgekomen ruimte. Door in de hoogte te bouwen ontstaan immers enorm veel voordelen. De ‘upperfloor’ appartementen genieten spectaculaire panoramische uitzichten over de zee of het hinterland tot wel 30km ver. Het ‘Ensor’ project wordt een nieuwe Landmark en zal symbool staan voor onze visionaire aanpak.
 
2017 Belooft alvast een druk jaar te worden voor Versluys Bouwgroep. Als u even terugblikt op 2016 wat zijn dan de belangrijkste gebeurtenissen van het voorbije jaar? Dat zijn er een heel pak. Sowieso de concretisering van het ‘One Carlton’ dossier. Maar daar hebben we het reeds uitvoerig over gehad. Daarnaast ook de lancering van het ‘Parkbos’ project in Zwijnaarde. Dit is immers ons eerste residentieel project buiten de ‘grenzen’ van onze vertrouwde kustregio. Een 6-tal weken na lancering kunnen we van een groot succes spreken met een verkoop van bijna 25%. Ook in de Gentse regio is de interesse in ‘Versluys Signature’ projecten groot waardoor we reeds begonnen zijn met verdere prospectie van de markt. De kans is dan ook heel reëel dat we in de toekomst voor regio Gent bijkomende Versluys projecten zullen ontwikkelen.
 
 
Tot slot. U hebt ooit de ambitie uitgesproken om vastgoed te ontwikkeling in het buitenland. U sprak zelfs van Londen. Nog verdere plannen in deze richting? Voor London zijn er op deze moment nog geen concrete plannen… (lacht) Maar wat het buitenland betreft lanceren wij begin volgend jaar ‘Blanke Top - The Residence’ in Cadzand Nederland. Een project gelegen in ongerept duinengebied met spectaculaire zeezichten en ondergronds verbonden met het naastliggende sterrenhotel ‘De Blanke Top’. Door de exclusief ondergrondse toegang met het aangrenzende hotel kunnen de residenten beschikken over een uitgebreid aanbod van hoteldiensten zoals roomservice en laundry service. Alle inwoners van Residentie ‘Blanke Top’ zullen ook onbeperkt toegang hebben tot het 1000m² luxueuze spa, wellness- en fitnesscentrum van het hotel. De unieke combinatie van een uitzonderlijke ligging en uitgebreide hotelservices bezorgt ‘Blanke Top – The Residences’ de status van het meest exclusieve residentiële project in de Benelux. Dan rest me enkel nog vanuit het volledige “Home & Trends” team u te bedanken voor dit interview en u de beste wensen over te maken voor het nieuwe jaar. Dat 2017 een fantastisch jaar mag worden zowel op professioneel als persoonlijk vlak! Bedankt! Uiteraard wens ik jullie en alle lezers van Home & Trends ook het beste toe voor het nieuwe jaar. Veel geluk en vooral een goeie gezondheid. Bij Groep Versluys zeggen we steeds: Work Hard… Play Harder !
 
 
lees meer: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie36-2016/#98


Deel dit artikel!