home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

WONEN IN 2017: DE TRENDS VOOR BUITEN

De binnentrends voor 2017 worden duidelijk ook doorgetrokken naar alles wat zich rondom je huis afspeelt. Duurzaamheid staat voorop en de gezelligheid die we binnen willen ervaren wordt doorgetrokken in de tuin. Kwaliteit van leven staat voorop en daar horen heerlijke namiddagen op het terras of onder een verkoeling biedende boom zeker bij.

 

De duurzame doe-tuin Eigen groentjes en kruiden kweken, vers uit eigen tuin, wordt in 2017 meer dan ooit populair. Wie zelf geen tuin heeft, omdat hij bijvoorbeeld in de stad woont, kiest steeds vaker een lapje rond aan de rand van de stad. Een volkstuintje dus. Zelfs op je stadskoer of balkon kan je al leuke dingen doen, met een mini-moestuin. Je vindt ze onder meer bij Aveve en Horta. Wie helemaal de kaart van de duurzaamheid wil trekken, kan bijvoorbeeld houten wijnkisten recycleren en ze omdopen tot kweekbakken. Op een balkon kan je dan weer in de hoogte werken. Hang leuke bloempotjes aan de muur en zorg voor je eigen voorraad verse peterselie, bieslook, basilicum en dies meer. De kleuren voor deze trend sluiten perfect aan bij de kleuren uit de moestuin: oranje en terracotta, paarstinten en groen.

 

 

 

De natuurlijke tuin Zij die zich niet meteen geroepen voelen om met een moestuin aan de slag te gaan, kunnen kiezen voor een natuurlijke tuin. Je laat de natuur een beetje haar gang gaan, waardoor je niet het gevoel hebt in een afgeborstelde, gemillimeterde tuin te zitten. Gezelligheid troef, zeker als je ook een waterpartij voorziet. Een natuurvijvertje bijvoorbeeld. Een natuurtuin wil uiteraard zeggen: veel groen en weinig kunstmatige ingrepen, zoals beklinkerde paden. De ruwe en verweerde accenten die we in 2017 binnen zien, komen ook buiten terug in de natuurlijke tuin. Het mag allemaal wat geleefd hebben. Snuister dus vooral rond op antiek- en brocantemarkten voor leuke potten, een ouderwetse gieter of een picknicktafel van de oude stempel. Het brengt allemaal extra sfeer in je natuurlijke tuin. Qua kleurenspel voeren groen en paars ook hier de boventoon.

 

 

 

Vironwood Maak kennis met een nieuw materiaal dat eruitziet als teakhout, maar geen onderhoud nodig heeft: Vironwood. Garden Impressions komt met een mooi aanbod aan loungesets en diningmeubelen in dit nieuwe Vironwood. Het natuurlijke, duurzame materiaal voelt warm en cosy aan – daar heb je die focus op gezelligheid weer – en past helemaal in onze hang naar een milieubewuste levensstijl. Dat het ook nog eens ontzettend mooi is om naar te kijken, is mooi meegenomen. Vuurschalen Samen knus rond het kampvuur zitten, het heeft iets melancholisch en doet ons terugdenken aan onze jeugd. En wat is er heerlijker dan op een zomeravond herinneringen ophalen of bijkletsen aan zo’n knetterend en knisperend houtvuur? Ook in 2017 blijven vuurschalen en vuurkorven populair. Al zijn ze – in het kader van de hang naar duurzaamheid – wel best met mate te gebruiken.

 

 

 

Bron: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie36-2016/#86

 

 

 Deel dit artikel!