home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Huizenprijzen Emiraten op weg naar pre-crisis niveau

De huizenprijzen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn op de weg terug. In 2013 stegen de huizenprijzen met 20 tot 35%, waardoor de vastgoedcrisis achter de rug lijkt. Hoewel in 2014 een minder sterk groei wordt verwacht, lijkt de kans aanwezig dat de prijzen het niveau van voor de crisis bereiken.

Secondhomeguide berichtte al eerder dat de prijzen in de Emiraten, en in het bijzonder Dubai, tot ongekende hoogte stijgen. Een potentiële bubbel leek op komst, maar de Dubai Land Department greep in om de stijging een halt toe te roepen. Eén belangrijke maatregel is de verdubbeling van de transactie fee’s. Toch denkt onderzoeksbureau Jones Lang Lasalle dat de verkoop in 2014 die van het jaar 2008, vóór de crisis, zal overtreffen.

Op dit moment liggen de huizenprijzen zo’n 15% onder die van de absolute piekjaren. Een record lijkt dus binnen handbereik, al wordt dit niet verwacht voor het laatste kwartaal van 2014 of het eerste kwartaal van 2015.  Craig Plump, Head of Research van Jones Lang Lasalle voor het Midden-Oosten en Afrika, geeft aan dat de prijzen in 2013 onevenredig zijn gestegen. In 2014 wordt wederom een prijsstijging verwacht, maar deze zal lager zijn. De overheid heeft maatregelen genomen om een bubbel te voorkomen en de markt wordt langzamerhand volwassen. Ook zijn ontwikkelaars voorzichtiger geworden met het releasen van nieuwe projecten.

Het is niet alleen de verkoopmarkt die profiteert van de groei op de huizenmarkt. Ook verhuurders kunnen een goed 2014 tegemoet zien. Jones Lang Lasalle verwacht het komende jaar een stijging in de vraag met 10 tot 20%, wat in lijn ligt met de 17% stijging van 2013.

Bron: www.secondhomeguide.com/

 Deel dit artikel!