home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

DEDON

Rechts van de kerk in Meigem bestaat ondertussen al meer dan tien jaar en is outdoorspecialist in de ruime regio. Verschillende collecties van topmerken uit binnen- en buitenland worden er verkocht, maar ook voor prachtige potten, verlichting, decoratie functionele schermen en kwalitatieve parasols kan je bij Rechts van de kerk terecht. Eén van die absolute top ‘brands’ is Dedon. Recentelijk heeft Rechts van de kerkde titel van ‘Concept Store Dedon’ voor het merk in ontvangst mogen nemen. Ten gevolge daarvan is één van de toonzalen in de Dedon sfeer omgetoverd. Heelwat van de Dedon collecties zijn hier uitgestald in Meigem, waaronder ook alle gloednieuwe collecties voor 2017. Welke betere gelegenheid om het prestigieuze merk onder de loep te nemen?

 

Minimalistisch design resulteert in een elegante en gracieuze tuinstoel met ongezien gebruiksgemak.

 

Al ruim een kwarteeuw staat het Duitse Dedon garant voor designmeubelen van de allerhoogste kwaliteit, die in meer dan tachtig landen wereldwijd worden verdeeld. Het innovatieve merk is synoniemmet ‘buiten leven’ en levert keer op keer collecties af die de tuininrichting herdefinieert. De Belg Robert ofwel ‘Bobby’ Dekeyser stond aan de wieg van het Duitse merk, wanneer hij zesentwintig jaar geleden een carrièreswitch van jewelste maakte. Dekeyser had er een verdienstelijke loopbaan als voetballer opzitten, toen hij in 1990 de tuinmeubelfabrikant oprichtte. Hij heeft Dedon zijn naam gevestigd en geroemd gemaakt in de ‘outdoor’ wereld. Momenteel heeft hij zich teruggetrokken uit de tuinmeubelgigant, en heeft hij de leiding overgelaten aan de deskundige handen van zijn vennoten.

 

Het designlabel werkt voor zijn collecties enkel samen met topontwerpers uit de ganse wereld. Tevens heeft het een innovatieve en duurzame vinylvezel geïntegreerd in heel wat van zijn producten, waardoor Dedon vaak geassocieerd wordt met een gevlochten bekleding.

 

Een designer die met Dedon mocht collaboreren, is Sebastian Herkner. Hij ontwierp de prijswinnende Mbrace-stoel die bestaat uit een teak onderstel en gevlochten zitkuip met voetbankje. Het tuinmeubel is er telkens in drievoud, drie uitvoeringen en drie kleuren. (‘Pepper, Spice’ en ‘Atlantic’) Kussens voor in de comfortabele lounger zijn beschikbaar in maar liefst veertig verschillende kleuren.

 

 

Speciaal voor de ‘design addicts’ onder jullie, komt er een ‘limited edition’ van de sofa uit. Dedon produceert slechts tweehonderd exemplaren van die zeer exclusieve lounger, Rechts van de kerk heeft er daarvan vijf kunnen bemachtigen. De Mbrace in gelimiteerde uitgave is er in twee kleuren: Carrara (gebroken wit) en Marrone (zwartbruin). De geweven zitkuip bestaat voor de exclusieve versie uit een mix van de Dedonvezel en handgemaakt scheepstouw uit Italië. In tegenstelling tot de reguliere lijn die enkel uit vinyl is gemaakt. Uiteraard zijn de geijkte kleuren van de Mbrace ook nog altijd verkrijgbaar. Iets helemaal anders zijn de Seax plooistoelen en de bijhorende tafels met blad uit kwaliteitsporselein (Lapitec) of teakhout van Jean-Marie Massaud. Een meubel om mee uit te pakken. Tibbo, Brixx en Dean zijn de nieuwigheden van 2017. En de Tibbo collectie is meteen een primeur: een lijn van tuinmeubelen die intensief gebruik maken van teakhout. De Tibbo collectie levert verassend licht meubilair op met een royale uitstraling. Rechthoekige eilandjes van comfort en bevalligheid, dat is de essentie van Brixx van de Italiaanse Lorenza

 

 

Bozzoli. Speelsheid en eindeloze rangschikkingsmogelijkheden zijn naast de 360-gradenfunctionaliteit Brixx’s troeven. Een stoel die tijd en plaats ontstijgt moet wel de Dean stoel zijn. Minimalistisch design resulteert in een elegante en gracieuze tuinstoel met ongezien gebruiksgemak. Redenen genoeg dus om eens langs te gaan naar Rechts van de kerk.

 

 

Rechts van de kerk is dagelijks open van 10,30 tot 18,30 uur Op zaterdag en zondag van 10,00 tot 18,00 uur Dinsdag is de sluitingsdag Rechts van de kerk Pastoriestraat 3 - 9800 Meigem 0475/53 53 99 www.rechtsvandekerk.be

 

Bron: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie40-2017/#38Deel dit artikel!