home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

INVESTEER IN DE STAD VAN MORGEN

Rendement verzekerd met Gents nieuwbouwproject

Wie nieuwbouw zegt, denkt nogal gemakkelijk aan een vrijstaande gezinswoning op de buiten, maar er is meer onder de zon dan het platteland. Zeker in het vooruitzicht van een betonstop. In Gent verrijst in het verlengde van het Prinsenhof een gigantisch nieuwbouwproject dat inzet op meer groen in de stad, maar vooral op duurzaamheid. Hier wordt slim omgesprongen met isolatie en energie. Hier worden de nieuwste technieken ingezet. De slimme investeerder, die weet het wel: die steekt zijn centen in de woonvormen van morgen. Rendement verzekerd!

 

Een stad die de test met de toekomst moet doorstaan, ofwel: Gent versie 2050. Een leefbare, gezinsvriendelijke en, jawel, groene stad, waar jong en oud een hoge levenskwaliteit vinden. Het Gentse stadsbestuur kan alvast niet verdacht worden van een gebrek aan ambitie. Eén van de meest in het oog springende projecten is zonder twijfel de nieuwe woonwijk die oprijst in het verlengde van het Prinsenhof: de buurt rondom het nieuwe gerechtsgebouw en Sint-Lucas. De Tondelier-wijk – want zo zal dit stukje stad straks gaan heten – wordt mooi ingepast tussen de bestaande wijken Rabot en Blaisantvest. Op nog geen kilometer van het historische centrum ontstaat zo een uitgesproken groen stadsdeel, dat straks een thuis moet worden voor mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking. In een oase van 73.000 m² aan autovrij groen komt een gigantisch park met daarin uiteenlopende types woningen en appartementen.

 

 

Voor elk wat wils

Het klinkt misschien als een sprookje, maar dat is het niet. De Tondelier-wijk is al volop in ontwikkeling. Het is een uitzonderlijk project, waarvoor de stad via een PPS (publiek-private-samenwerking) de krachten bundelt met de gerenommeerde projectontwikkelaar Tondelier Development NV. Die kiest bewust voor de wissel op de toekomst, door de kaart te trekken van een duurzaam woonproject, dat ten volle deel zal uitmaken van Gent. Jean-Marc Vandersmissen van Tondelier Development NV is één van de bezielers van het nieuwe stadsdeel. Hij spreekt met veel liefde en betrokkenheid over zijn ‘kind’. ‘We kiezen heel bewust voor een hedendaags stadsdeel, met veel ruimte, licht en groen,’ vertelt de man. ‘Een stadsdeel voor álle Gentenaars, ook. We voorzien een diversiteit aan woonvormen, voor jong en oud. Dat vertaalt zich ook in het prijskaartje. Of je nu een eerder bescheiden of een groot budget hebt, wij hebben voor elk wat wils. Op 1.200 meter van de Oude Korenmarkt! Dat is gewoon heel bijzonder.’

 

 

Zorgeloos investeren

Dit project is trouwens niet alleen interessant voor particulieren, maar ook voor investeerders, die hier heel veel waar en rendement voor hun geld krijgen. ‘Dat klopt,’ zegt Jean-Marc. ‘Alle huizen en appartementen worden volgens de passiefstandaard gebouwd en ze worden aangesloten op het stadswarmtenet van EDF Luminus. Ook het regenwater wordt ten volle gerecupereerd en gebruikt. Bovendien worden bij de bouw de allernieuwste technieken ingezet. Mensen die hier investeren, weten gewoon dat ze zich de komende 20 jaar geen zorgen moeten maken over hun opbrengsteigendom, laat staan dat ze voor kosten komen te staan.’

 

 

PRAKTISCHE INFO

Wie weet wordt de Tondelier-wijk straks ook wel jouw nieuwe, gezellige en bovenal groene thuis? Of misschien wil je wel investeren in een opbrengsteigendom. Op www.tondelier.be vind je alles wat je moet weten over dit project. Je kan er uiteraard ook een afspraak vastleggen om één en ander meer in detail te bekijken.

 

Bron: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie40-2017/#70Deel dit artikel!