home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Nieuws

Open Wervendag toont innovatief vakmanschap van de bouw

Op zondag 7 mei 2017 vindt voor de 11de opeenvolgende keer Open Wervendag plaats.

Een unieke gelegenheid om op een originele manier indrukwekkende en bijzondere dingen te zien, verhalen te horen en trends te ontdekken die je anders nooit te zien of te horen krijgt over de bouwsector. Home & Trends magazine sprak met Véronique Vanderbruggen van de Confederatie Bouw, initiatiefnemer van Open Wervendag, voor meer informatie en duiding.

 

Trends voor 2017 Comfortabel, betaalbaar en energiezuinig wonen, is een droom die elke Belg wil realiseren. Wonen, bouwen en verbouwen is immers van alle leeftijden. Een eigen plek, een eigen stek voor jongeren, studenten, medioren, senioren, gezinnen die uitbreiden, levensbestendig wonen, zorgbehoevenden, … Bij iedereen staat de wens centraal om duurzaam maar toch aangenaam te kunnen wonen.

 

 

De tendens naar compacter wonen is duidelijk, maar dat betekent niet dat men moet inboeten op comfort. Domotica, vernieuwende technieken van spouwmuurisolatie, geothermie, energieplafonds, nieuwe slimme materialen en technieken worden steeds toegankelijker en maken een combinatie van duurzaamheid met energiebesparingen en comfort voor iedereen haalbaar.

 

 

Woningen worden slim, en passen zichzelf aan de bewoners en hun gebruiken aan. De woning wordt steeds meer een comfortabele aanpasbare computer met een dak… Na de lage energie-, de BEN-bijna-energieneutrale, de passief woningen, worden er ook al woongelegenheden gerealiseerd met een E-peil lager dan 0 !

 

 

Op Open Wervendag maak je kennis met deze evoluties door de verschillende woonprojecten te bezoeken waarbij luxe, comfort, technologie, en vooral haalbaarheid en betaalbaarheid worden gecombineerd.

 

 

Open Wervendag is uniek. Een keer per jaar krijg je de kans om gratis nieuwe dingen te ontdekken en te bezoeken die je anders nooit kunt bezoeken of toegelicht kunt horen. Wie wil er niet weten waarvoor die werken aan op- en afrittencomplexen dienen, wanneer die klaar zijn? Wie wil er niet weten hoe een stuwsluis wordt gebouwd en zelf op die sluis varen? Had je niet altijd willen weten waarom er moet gebaggerd worden en wat er op een baggerschip gebeurt? Wist je dat je de grootste hoogspanningspost in België kunt bezoeken en eindelijk kan vernemen hoe onze energievoorzieningen geïntegreerd worden morgen?

 

Hoe virtueel bouwen en wonen een realiteit wordt…. Steeds meer wordt bouwen en wonen aangepast aan de vergrijzing, de actieve medior, senior, maar ook de zorgbehoevende. Zorghotels, flats voor levensbestendig wonen, assistentiewoningen en -appartementen, woonzorgcentra…binnen en buiten de stad, maar telkens toekomstgericht, comfortabel en wat nieuw is….in 3D-modellen gebouwd.

 

Ziekenhuizen, zorgcentra, …gebouwen worden nu al virtueel ontworpen en gebouwd. Je loopt er voor de uitwerking en bouw of verbouwing volledig doorheen. Met innovatieve snufjes en technieken kan de toekomstige huurder, eigenaar, bewoner, zijn toekomstige woning, flat, appartement, gebouw…virtueel bekijken, de kleuren, inrichting veranderen…

 

“De bouwsector evolueert razendsnel en omarmt de nieuwe technologie om sneller, beter, kwalitatiever te bouwen en verbouwen. Dat wordt zeker duidelijk op Open Wervendag bij een bezoek aan de verbluffende projecten van vooraanstaande en toonaangevende bouwbedrijven”.

 

 

Meer info over de werven in Oost- enWest-Vlaanderen op www.openwervendag.be/werven

 

 

Artikel: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie40-2017/#76Deel dit artikel!