home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

“A LA PLANCHA”: DE GEZONDE EN MAKKELIJKE VERSIE VAN OUTDOOR COOKING.

De zomermaanden komen eraan en dan breekt ook meteen de periode aan om van je tuin of terras een gezellige ontmoetingsplaats te maken voor het gezin, de familie en de vrienden. “Quality Time” is dan het motto! Wat daar dan ook bij hoort is kwaliteitsvol lekker eten in een sfeer van ambiance, gezelligheid, vrijheid en vakantie. Liefst zonder veel opkuiswerk achteraf en uiteraard geen door vlammen aangetaste en verbrande ongezonde “toestanden”. Met de oerdegelijke plancha’s van de Franse fabrikant ENO vindt u zeker de weg naar de pure smaken van een gezonde voeding.

 

“QUALITY TIME” IS HET MOTTO!

Het concept van de kwaliteits-plancha’s van ENO is gebaseerd op een geëmailleerde gladde gietijzeren bakplaat met een dikte van 7mm. Deze plaat wordt op hoge temperaturen gebracht (tot 300 à 360°C) met behulp van zeer krachtige elektrische weerstanden of van gasbranders om zo de ingrediënten dicht te schroeien. Zodoende worden de pure smaken en de vezelstructuren vastgehouden, met een knapperige korst en zachte kern als resultaat. Zo ontstaan de lekkerste smaken en aroma’s.

 

Snel en eenvoudig koken

In tegenstelling tot de barbecue wordt de plancha zéér snel verhit tot hoge temperaturen en is hij snel klaar voor gebruik. Dankzij de regelknoppen kan u het bakken optimaal beheersen: geen aangebrand vlees meer en geen gevaar door de houtskoolsintels! Dankzij het grote bakoppervlak van de plancha kan u tegelijkertijd en afzonderlijk de verschillende voedingswaren voor uw maaltijd bereiden (zone om te schroeien en zone om warm te houden).

 

 

Een gevarieerde keuken

De plancha met geëmailleerde bakplaat leent zich gemakkelijk voor alle manieren van koken en biedt u de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan gerechten klaar te maken. Van voorgerecht tot dessert: vis, vlees, groenten, fruit, eieren, …. Fijnproevers vinden de plancha het ideale gereedschap voor al hun kookideeën: van simpele bereidingen tot de meest ingewikkelde culinaire creaties. De plancha wordt zowel in de tuin als in de keuken gebruikt en is dus de ideale partner zowel voor tuinfeesten als voor de dagdagelijkse maaltijden.

 

 

Een gezonde en dieetvriendelijke keuken

Op de plancha’s van ENO kan u bakken zonder gebruik van vetten. Het overtollige vet van de ingrediënten wordt afgevoerd naar een speciaal vetrecipiënt. Vermits de baktijd van de ingrediënten korter is, behouden die meer hun vitaminen en vezels.

 

Eenvoudig onderhoud en levenslange garantie

Het schoonmaken van een plancha van ENO is een fluitje van een cent. De geëmailleerde bakplaat kan in een handomdraai worden schoongemaakt met wat water wanneer de plancha nog warm is (water en bakresiduen worden afgevoerd naar het recipiënt) of met de ENO cleaner wanneer de plancha koud is. Uw plancha staat dan opnieuw te blinken voor de volgende maaltijd. ENO biedt dit jaar een levenslange garantie op de onvervormbare 7 mm dikke geëmailleerde bakplaat.

 

Gratis receptenboekje!

Het volledige assortiment van ENO- plancha’s, elektrisch of op gas, staat overzichtelijk opgesteld in de prachtige toonzalen van Vandella te Lochristi en te Maldegem. Ook de diverse verrijdbare trolley’s staan er uitgestald. En alle handige accessoires zijn er te koop. U krijgt er nu ook een mooi boekje gratis met de beschrijving van 50 smaakvolle gerechten. Zo kan ook u alvast snel van start.

 

 

Artikel: http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie40-2017/#100Deel dit artikel!