home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Nieuws

Tips om je nieuwbouwproject sneller klaar te krijgen

Een nieuwbouwwoning poot je niet neer in een paar weken, zelfs niet in een paar maanden. Wie bouwt, is al snel een jaar bezig. In theorie. In de praktijk lopen die 12 maanden niet zelden op tot 18 maanden of meer nog.  Wij geven je graag wat tips die je helpen je bouwplanning onder controle te houden. 

 

Goed begonnen,half gewonnen. Het is met bouwen zoals met alle belangrijke dingen in het leven: goed begonnen, is half gewonnen. Als je droomt van een nieuwbouwwoning, is het vooral zaak je project goed voor te bereiden. Dat doe je door te praten met verschillende professionals, zoals je vastgoedspecialist, een architect of een sleutel-opde-deur-bouwbedrijf. Maar ook door gewoon al eens samen te zitten onder jullie tweetjes en goed na te denken over wat je precies nodig hebt. Als je voor jezelf helder hebt wat je wilt, dan verlopen de gesprekken met je bouwpartners zoveel gestroomlijnder. En dan kan iedereen ook sneller aan de slag. 

 

Onbetaalbaar?

Dat het niet meer te betalen is, een huis bouwen. Tenminste, dat hoor je her en der geregeld waaien. Maar is dat ook echt zo? Natuurlijk niet. Bouwgronden zijn kleiner geworden, waardoor je om te beginnen al minder geld spendeert aan een grond. Bovendien gebeurt ook het bouwen zelf veel kostenefficiënter. Alweer een gevolg van de technologische vooruitgang. Bovendien kan je opteren voor een project met een sleutel-op-de-deur firma, wat de kosten ook aanzienlijk kan drukken. Aan de buitenkant heb je dan misschien een iets minder unieke woning – maar daar hoef je dan ook niet voor te betalen – terwijl je aan de binnenkant toch een afwerking op je eigen maat én budget kan kiezen.

 

Duurzaam =goed voor je portemonnee

En dan is er nog de focus op duurzaamheid, die we terugvinden in diverse functies van de woning. We zien een toenemend hergebruik van materialen die niet alleen minder belastend zijn voor het milieu, maar ook een gunstig effect hebben op het energie- en waterverbruik. Als je straks in je nieuwbouw woont, zal je dus je voordeel doen op je verbruiksfacturen. 

 

De juiste partner

Natuurlijk is een woning bouwen geen klein bier. Dat zal je ons niet horen beweren. Maar… Vlaanderen heeft een rijke traditie in huizen bouwen en dat vertaalt zich in een uitgebreid, kwalitatief erg sterk aannemerslandschap. Er is veel ervaring daarbuiten. Durf daar ook op te vertrouwen. Sleutel-op-de-deur-bedrijven zoals Huyzentruyt, Huysman, Matexi, Durabrik, Bostoen en Daneels kunnen teren op een decennialange ervaring. Ze weten als geen ander hoe je zo snel en efficiënt mogelijk een huis kan zetten. Doordat deze bouwfirma’s vaak zelf gronden verkavelen tot bouwpercelen, kun je wat de ligging van je nieuwe woning betreft vaak een goede zaak doen.

 

 

Meer lezen? http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie57-2018/132/Deel dit artikel!