home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Zwakke Thaise valuta stuwt woningverkoop in luxe segment

Onder buitenlandse kopers is Thailand al jaren het meest populaire land in Azië voor een tweede woning. Waar politieke onrust in veel land kan zorgen voor een afname van de populariteit, gebeurt in Thailand juist het tegenovergestelde. Door de zwakke valuta hebben kopers nu meer interesse in het Aziatische land.

De huidige politieke onrust, die zich overigens maar tot een klein deel van het land beperkt, heeft het vertrouwen in de Thaise economie geschaad. De Thaise Baht, de lokale valuta, is enorm gedaald ten opzichte van de Westerse valuta. Dit betekent dat kopers in dollars, ponden en euro’s ineens meer ‘huis’ voor hun geld krijgen.

Aliwasa Pattanthabutr, managing director van property agency CB Richard Ellis, geeft aan dat veel buitenlandse kopers een vast budget te spenderen hebben. Door de waardevermindering van de Baht kan deze groep zich veel luxere objecten veroorloven. Hierdoor zijn op het eiland Phuket recentelijk veel meer projecten in het luxe segment verkocht.

Ook officiële cijfers laten zien dat de verkoop van woningen, appartementen en luxe projecten flink profiteert van de zwakke valuta. Kopers krijgen 10% meer waar voor hun geld vergeleken met vorig jaar.

Investeerders hebben het vertrouwen dat de onrust van tijdelijke aard is en geen langdurige consequenties heeft. Daarnaast is Thailand dichtbij een aansluiting met de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN). De ASEAN is een organisatie van Aziatische landen, met als doel het bevorderen van economische, culturele en politieke samenwerking. Een aansluiting van Thailand in 2015, zal een positieve impact hebben op de economie van het land en daarmee de woningmarkt.

 

Bron: http://www.secondhomeguide.comDeel dit artikel!