home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Nieuws

De ideale geur om een huis te verkopen?

Om onze neus voor vastgoed te prikkelen, ging een Britse makelaar op zoek naar de perfecte geur voor het verkopen van een huis. De combinatie van koffie en versgebakken brood voor het creëren van een huiselijke, warme sfeer blijkt passé. Als we de aromagoeroe's van ScentAir mogen geloven is een mix van witte thee en vijgen de absolute winnaar.

Het is geen fabeltje dat potentiële kopers vaak vallen voor een nette, aangenaam geurende woning. Uit de studie van ScentAir blijkt dat je de neusgaten het beste kan prikkelen met een exotische mix van witte thee en vijgen, vooral wanneer je een nieuwbouw verkoopt. Zelfs een kersvers boeket bloemen, de geur van gebakken brood of het aroma van koffiebonen kunnen hier niet (langer) tegenop.

Zeker in nieuwe panden is het vaak moeilijk om een huiselijke sfeer te creëren, aangezien er zelden veel aankleding is. "Geur is een krachtige manier om een huisbezoek memorabel te maken. Na uitgebreide testen blijkt dat witte thee en vijgen huizen een kalmerende, luxueuze feel geven", klinkt het.

Het aroma zou subtiel genoeg zijn om niet te storen en tegelijkertijd voldoende fris om perfect aan te sluiten bij de strakke, nette uitstraling van nieuwe huizen. Volgens vastgoedmakelaar (en opdrachtgever) Millgate Homes heeft het geurtje al zijn vruchten afgeworpen. "Op amper enkele weken tijd gingen acht luxeappartementen en zes prijzige woningen de deur uit", luidt de claim.

Bron: http://www.hln.be



Deel dit artikel!