home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Meer luxe woningen verkocht en gebouwd in gouden driehoek van Málaga

MÁLAGA – Het lijkt er op dat de huizenverkoop en bouw van nieuwe woningen in het zuiden van de provincie Málaga weer begint te groeien. Volgens de laatste cijfers is er een “boom” in het aantal verkochte luxe woningen en/of de constructie van nieuwe luxe woningen. dit is met name te merken in de zogenaamde “gouden driehoek” tussen Marbella, Estepona en Benahavis.

Volgens de gemeente Marbella zijn er gedurende januari en februari 20% meer bouwvergunningen afgegeven dan een jaar geleden. Dat wel, het gaat daarbij niet om gewone huizen maar om grote en luxe woningen in een van de drie gemeentes Marbella, Estepona of Benahavis. Dit jaar is al begonnen met de bouw van 18 nieuwe luxe woningen met een waarde van 9 miljoen euro.

Tussen januari 2012 en nu zijn er in de gouden driehoek 119 nieuwe woningen gebouwd die gemiddeld 300.000 kosten aan aannemerskosten. 62% van deze nieuwe woningen werden gebouwd in Marbella en de rest in Benahavis, Estepona, Manilva en Ojén. De meeste woningen worden gebouwd door Britten, Scandinaviërs en andere Europese landen. Het aantal Russen, welke in andere delen van het land zoals Catalonië of de Costa Blanca wel veel kochten en/of bouwden, is aan de Costa del Sol nog steeds veel minder dan eerder genoemde nationaliteiten – (Remco Stoffer)Deel dit artikel!