home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Cypriotische huizenmarkt stabiliseert

De onroerend goed markt in Cyprus heeft het de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad. Cyprus is één van de landen die het hardst getroffen is door de euro-crisis. Sinds 2008 zijn veel bewoners van het eiland niet meer in staat om een huis te kopen.

De belangrijkste oorzaak is de aanzienlijke prijsdaling van Cypriotisch onroerend goed. Tussen september 2012 en september 2013 daalde de gemiddelde prijs voor een woning met 11% en voor een appartement met 14,5%. Toch zijn de voorspellingen voor de aankomende jaren iets positiever. Als we de nieuwe onderzoeksrapporten moeten geloven, staat de onroerend goed markt aan het begin van een herstel.

 

Secondhomeguide berichtte al eerder over de zogeheten Gouden Visum regel in veel Zuid-Europese landen. De regel moet net als in Portugal, Malta en Griekenland, buitenlandse investeerders naar Cyprus halen. Zij hoeven slechts € 300.000,- te investeren in de economie en in ruil daarvoor krijgen de investeerders een zeer vereenvoudigd proces om ingezetene van Cyprus te worden. Naast de traditionele overzeese investeerders uit Rusland en Verenigd Koninkrijk, trekt deze regel ook kopers aan uit China, het Midden-Oosten en Oekraïne.

 

Volgens de heer Danos van Danos Real Estate gaat de Cypriotische markt de aankomende jaren stabiliseren. Als eén van de oorzaken noemt ook hij de gouden visum regel. Daarnaast geeft hij aan dat de prijzen voor onroerend goed de afgelopen maanden slechts minimaal zijn gedaald. Tot slot geeft hij als argument dat de banken medio juni 2014 met versoepelende regels komen, waardoor het nog eenvoudiger wordt om een woning te kopen.

 

Voor cijfers over de Cyprotische onroerend goed markt kunt u de website van het Department of Lands and Surveys bekijken.

 

Bron: http://www.secondhomeguide.comDeel dit artikel!