home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Woning-en tuintrends - Nieuws

Rechts van de Kerk: TRIBÙ

Anno 2019 is het Belgische Tribù een grootmacht op de tuinmeubelmarkt. Het voert uit naar meer dan vijftig landen. Dankzij zijn drang naar technische perfectie, innovatieve
materialen en prachtig design is het Belgische bedrijf stevig verankerd aan de top. Een Tribù meubel is goed voor decennia aan outdoor plezier. Hun jarenlange ervaring en knowhow garanderen dat.
Tribù, wiens naam Italiaans is voor volksstam, bestaat reeds vijftig jaar, hoewel de klim naar de wereldtop pas eind de jaren tachtig werd ingezet. De keuze voor uitsluitend nationale en internationale topontwerpers is ongetwijfeld schatplichtig aan die plotse opgang.

 

Tribù, wereldtop in design tuinmeubelen. Tribù wordt verdeeld in meer dan 50 landen en dus ook in België bij Rechts van de kerk.

 

Senja-collectie

Kies naar hartenlust tussen verticaal relaxen en horizontaal loungen met de Senja collectie van Tribù. Maak een eiland van comfort door driezitsmodules te alterneren met een sofa voor twee personen. Zelfs een enkele zetel is mogelijk. Senja is niet compleet zonder zijn bijzettafeltjes van teak of geglazuurde lavasteen. Die kan je naadloos integreren in het ontwerp van je Senjameubel. De brede zachtgevulde kussens komen in twee zitdieptes waar je heerlijk  kunt in wegzakken. Kies uit meer dan 130 stoffen die je Senjasofa zijn kenmerkende ‘look and feel’ gaat geven. Het aluminium frame met poedercoating is aanpasbaar naar de kleuren linen of wengé, de poten in teak of bijpassend aluminium.

 

Tao-collectie

Daag symmetrie uit met Tribù’s Tao salontafels. Maak je vervolgens klaar voor een perfect symmetrische eettafel uit dezelfde elegante Tao collectie, ontworpen door Tribù-oudgediende Monica Armani. De salontafel heeft een vierkant slank tafelblad balancerend op een robuust, sculpturaal voetstuk. Dat werd bewust niet in het midden geplaatst maar met een variant aan elk uiteinde van het blad. De eettafel daarentegen heeft een evenwichtig contrast van een rond tafelblad afgezet tegen een voetsculptuur in het midden van dat blad. De Tao collectie is enkel vervaardigd uit fijn, licht beton.
 

 

Contour-collectie

De Contour collectie heeft het allemaal: eenvoud, vernuft, detail en elegantie. Het resultaat is een tijdloze stoel, lounger, chaise-longue die  terecht staat te pronken in de catalogus van Tribù. Contour werd ontworpen door Italiaan Piergorgio Cazzaniga, een geprezen topdesigner met heel wat ervaring, onder andere voor Tribù. Wat betreft het meubel. Het frame bestaat uit een ononderbroken lijn van gepoedercoate buisprofielen in inox. De rugleuning alludeert op de nog amper gebruikte weefkunst. Comfortabel en compleet. Wat kun je nog meer van een top tuinmeubel verwachten?

 

Tosca-collectie

De op en top vrouwelijke Tosca loungers van Monica Armani zijn tegelijk warm en uitnodigend, chique en intrigerend. Laat je als vanouds verleiden!
Tosca was Tribù’s allereerste collectie ontworpen door een vrouw. Monica Armani heeft ondertussen al verschillende meubelen ontworpen voor de outdoor fabrikant, die kans kreeg ze ongetwijfeld door de bijval die Tosca kreeg, zowel binnen als buiten Tribù.

Die collectie is een staaltje van vrouwelijke emotie geworden, waarbij een elegante zitkuip van extra breed, verticaal vlechtwerk wordt gedragen door ranke, uitlopende pootjes. Het vlechtwerk ziet er verassend natuurlijk uit, hoewel het gaat om een schuim in een honderd procent gebreide weerbestendige hoes van tricord en textilene. De zachte buitenkussens maken het meubel af.Deel dit artikel!