home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Nieuwbouw luxe lofts waarvan de koper zelf de oppervlakte kiest

Residentie Driespoort reeds in volle opbouw vormt met Driespoort Schopping aan de Gaversesteenweg, waar binnenkort wordt gestart, de nieuwe toegangspoort tot de stad Deinze.

Bovenop de 600m2 gelijkvloerse handelsruimte bevinden zich twee verdiepingen met elk 450 m2 op te splitsen lofruimtes. Voor de verkoopvandeexclusievere lofts, diedezer dagenaanvangt, bedacht projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren uit Deinze een gloednieuw verkoopconcept. ‘Klanten kiezen zelf de oppervlakte van de loft die ze kopen’, aldus Hendrik De Keukeleire, bestuurder van De Kortrijkse Toren. ‘Dit kan door elke verdieping van het gebouw in te delen in oppervlaktes van 50m2, die moduleerbaar kunnen gekoppeld worden’.

 

Klanten kopen een loft vanaf 150m2, maar naarmate de behoefte kan de grootte aangepast worden tot een fenomenale oppervlakte van 450m2. Dit opent enorme perspectieven voor klanten die bijvoorbeeld een praktijk of kantoor willen koppelen aan hun woonst. De moduleerbaarheid van de ruimtes blijft, door de open constructie zonder dragende binnenmuren, ook na aankoop nog bestaan: in het voorgestelde scenario kan kantoor, praktijk of woning altijd aangepast worden aan de situatie (veranderende gezinssamenstelling, groeiende zaak,..).

Modern en zuining woonconfort

 Niet in alle nieuwbouwprojecten gaan energiezuinigheid en schoonheid hand in hand. Dit is wel zo in Residentie Driespoort: ‘Het idee voor Residentie Driespoort is gegroeid vanuit de ambitie om hedendaagse normen van energiezuinigheid te combineren met een zo grootmogelijke vrijheid van inrichting voor de koper en eenmooie, exclusieve uitstraling’, aldus Hendrik De Keukeleire. ‘De basisaankoop van de koper haalt in casco-­‐uitvoering sowieso al een E-­‐peil van 30, maar kan desgewenst zelfs tot een E-­‐peil van 0 verbeterdworden. Toch koopt de klant in eerste instantie een casco loft, waarvan hij de inrichting zelf kan bepalen. Door het gebruik van drievoudige thermische beglazing en doorgedreven isolatiepakketten is de nieuwe eigenaar zeker dat zijn loft ook de komende decennia nog mee kan met de strengste normen van isolatieenakoestiek. In vele gevallen zullen kopers opteren voor een afwerking met box-­‐in-­‐box interieursystemen, vloerverwarming en –verkoeling, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler of andere ecologische initiatieven, en dat kunnen wij enkel toejuichen’. De schoonheid van Driespoort Residentie wordt gevormd door de robuuste doch strakke betonstructuren, afgewerkt met uit de gevel springende aluminiumramen en verlijmde bakstenen gevelsmet reliëfstructuur.

Casco of afgewerkt

De vrijheid van de koper was een belangrijk uitgangspunt bij het bouwen van Residentie Driespoort. In eerste instantie worden de lofts daarom in casco afwerking aangeboden. Moeten klanten dan ook alles zelf verder afwerken? ‘Voor kopers die graag een volledig afgewerkte inrichting kopen, zijn verschillende interieurconcepten op maat verkrijgbaar’, zegt Hendrik De Keukeleire. ‘Volgens smaak van de koper, en tegen een vooraf afgesproken prijs. Driespoort Residentie werkt daarvoor samen met enkele gerenommeerde interieurbedrijven en aannemers uit de streek’.

 

http://www.homeentrends.be/uploads/magazines/editie6-juni-2014/#4Deel dit artikel!