home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Nieuws

Vijf goede redenen om te investeren aan de kust

Dat wij toch maar gelukzakken zijn, hier in Vlaanderen. Want dat de zee nooit veraf is. Zelfs als je in de verste uithoek van Limburg vertrekt, sta je in maximaal twee uur op het strand. Daarom is het ook een goed idee om iets te kopen aan onze kust. Je doet er jezelf niet alleen een plezier mee – denk maar aan al die heerlijke weekendjes weg – je kan er ook nog iets aan verdienen. Als je slim investeert ben je immers zeker van flink wat huurinkomsten. Nog meer goede redenen nodig? ’t Is maar een woord: wij hebben er een stuk of vijf.

 

De zee die zich eindeloos voor je uitstrekt, het blijft een bijzonder aanzicht dat doet dromen. Het ruisende komen en gaan van de golven is het beste antistressmiddel en het spel van licht, lucht en wolken biedt je om de haverklap nieuwe panorama’s. Twijfel je nog steeds? Geeft niet. Tegen de tijd dat je aan de laatste zin van dit stuk bent,
ga ook jij voor de bijl.

Aan zee is een mens gelukkiger

Jawel, je leest het goed. Mensen zijn gelukkiger als ze uitkijken over de zee en het geluid van aanspoelende golven horen. Je wordt er helemaal ontspannen van. Dat is zowaar gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Elke badplaats heeft zo zijn eigen charme en karakter. Er is voor elk wat wils: van het volkse Blankenberge tot het mondaine Knokke en alles daartussenin.

Er is volop zuurstof

Die gezonde zeelucht is geen fabeltje. Aan de kust is écht meer zuurstof, zelfs op snikhete dagen. Het zeepreventorium van De Haan bevindt zich niet voor niets in… juist: De Haan. Het Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum – zo heet de instelling vandaag – was van oudsher een plek waar kinderen met longaandoeningen zoals mucoviscidose en ernstige astma letterlijk en figuurlijk op adem konden komen.
Intussen worden hier ook heel wat andere aandoeningen behandeld: huidaandoeningen, obesitas en diabetes bijvoorbeeld, om er maar enkele te noemen.

Je verveelt je nooit!

Aan zee is altijd wel iets te beleven. Van gocarten over zandkastelen bouwen en strandwandelen tot een uitstap naar Plopsaland of het historische Brugge: het kan allemaal. Bovendien vind je aan de kust ook heel wat bezienswaardigheden en musea. En heb je even geen zin om de auto te nemen? Dan spring je toch gewoon op de kusttram.

Shoppen op zondag

Zeker tijdens het zomerseizoen – maar vaak ook daarbuiten – zijn de winkels aan de kust open op zondag. Zelfs bij slecht weer valt er dus wel iets te beleven: je kan lekker gaan shoppen. En nadien onder het genot van een lekker biertje of een pannenkoek uitkijken over de woelig schuimende golven.

Een slimme investering

Last but not least: investeren in kustvastgoed is gewoon heel slim. Niet alleen heb je zelf een pied à terre waar je in geen tijd staat om te genieten van een vrij weekend, je kan je appartement ook verhuren, waardoor je investering zichzelf quasi afbetaalt. Bovendien kan je later ook nog een mooie meerwaarde realiseren wanneer je besluit je eigendom te verkopen.
Handige app. Met haar 67 kilometer kan je zeggen dat de Belgische kust relatief compact is en dat opent heel wat perspectieven. Want zelfs als je aan het ene uiteinde zit, is het andere uiteinde nooit ver weg. Zeker niet als u de wagen aan kant laat en voor de kusttram kiest. Bovendien is er ondertussen een superhandige app op de markt: iTrip Coast. Je vindt dit handige ding in de Apple App Store en Google Play en geloof ons: er is geen betere reisgezel. Via deze app kan je grasduinen in een schier eindeloos
aanbod. Uiteraard kan je filteren op tal van parameters, zoals locatie, periode
en interesses. En voor wie het niet heeft met al dat ge-app en liever ouderwets surft, is er ook een websiteversie: www.itrip.be.

 Deel dit artikel!