home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

3 x Gent = 3 x GENIETEN


©Koen De Langhe

  • Zelf bootje varen op de Leie
  • Shoppen op zondag
  • De Krook

Klik snel op 'lees meer'

 

Zelf bootje varen op de Leie

Dat de Leie door Gent stroomt weet het kleinste kind. Dat je aan boord kan gaan voor een geleide rondvaart is ook algemeen bekend. Maar wist je dat je ook zélf een bootje kan huren om de Leie mee op te trekken? Je kan kiezen om van Gent naar Sint-Martens-Latem te varen en weer terug, dan wel om de historische binnenstad te verkennen met een eigen bootje. Je kunt hiervoor terecht bij twee verhuurders: www.minervaboten.be en www.booot.be. Beide rederijen liggen aan het einde van de Coupure, vlakbij het oude gerechtsgebouw en de Bijloke.

Shoppen op zondag

Elke eerste zondag van de maand openen de Gentse winkels hun deuren. De handelaars die deelnemen aan deze koopzondagen zijn te herkennen aan de raamsticker met het SHOP-OP ZONDAG-logo. Puur Gent staat in voor promotie van de maandelijkse koopzondagen. Als extraatje voorziet Puur Gent gratis openbaar vervoer op al de maandelijkse koopzondagen (inclusief alle koopzondagen in december)!

De Krook

Dit architecturale kunstwerk is een unieke ontmoetingsplaats voor bewoners, studenten en bezoekers. Je kunt er anderen ontmoeten, cultuur opsnuiven, rustig iets drinken of zelf aan de slag gaan met innovaties en technologieën als 3D-printen en virtual reality. Het gebouw verbindt naast mensen, ook het Historisch Centrum en het Kunstenkwartier. Op de site bieden verschillende instellingen hun diensten aan. Samen worden ze ‘de Krookbewoners’ genoemd. Naast de stadsbibliotheek hebben ook Imec (Vlaams onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologieën) en UGent hun plek op De Krook. Het gebouw omvat ook een polyvalente ruimte, een studiezaal en een leescafé .Deel dit artikel!