home&trends - logo
U bevindt zich hier: nl - Vastgoednieuws

Vastgoednieuws

Kies uit deze categorieën: Binnenland - Kust & Buitenland

Nieuws Binnenland

Veranderen van woning is een pak vanzelfsprekender geworden dan vroeger, toen mensen meestal een leven lang in hetzelfde huis bleven wonen.

 

Wij zijn eigenaar van een vakantiewoning in Spanje. De woning wordt niet verhuurd, enkel door ons gebruikt. Maar hoe moet ik ze op mijn Belgische belastingaangifte aangeven? Er is toch ook een dubbel belastingbedrag, zodat ik geen tweemaal belastingen hoef te betalen?
 

 

 

Voor wie regelmatig aan de Belgische midden-kust vertoeft, zal de naam Vastgoedgroep Degroote wellicht niet onbekend in de oren klinken.

 

Begin deze maand kwam de Nationale Bank met een oproep aan de banken. Of ze wat
voorzichtiger wilden zijn met het toekennen van hypothecaire kredieten, omdat de
schuldgraad van de Belgische gezinnen aan het klimmen is. Betekent dit dat je straks
geen huis meer kan kopen als geen forse spaarcent aan de kant hebt staan?

Home & Trends vraagt het aan onafhankelijk krediet – en verzekeringsspecialist Mathi Cooreman.En die spreekt geruststellende woorden...

  • Zelf bootje varen op de Leie
  • Shoppen op zondag
  • De Krook

Klik snel op 'lees meer'

 

Welkom in Negenduust, het best bewaarde geheim van Europa!

Negenduust, zo noemen de Gentenaars – alias de stroppendragers – hun stad. Inspiratie daarvoor hoefden ze niet ver te zoeken: 9000 is immers de postcode van Gent. Intussen is er ook een kledingmerk met dezelfde naam. Dat ze ‘uugstwoarschijnlijk de wijsten tieshurt van Gent’ maken, claimen de bedenkers van het label. Het zou zomaar nog eens kunnen kloppen ook. Maar… niets is wijzer dan de stad zélf natuurlijk. Laat je dus vooral aan haar warme boezem drukken.

 

 "Ik overweeg de aankoop van gemeubelde studentenkamers als investering. Maar wat is de meest fiscaalvriendelijke manier om ze te verhuren?"

Antwoord van de HOME & TRENDS-accountant Multum:

"Betaal minder belastingen als u een studentenkamer verhuurt"

De vakantieperiode is hét moment bij uitstek om studentenkamers een opknapbeurt
te geven. Tegelijk is het ook de periode waarin veel nieuwe verhuurcontracten onderhandeld worden. Met de nodige creativiteit bespaart u flink wat belastingen!

 

Dat wij toch maar gelukzakken zijn, hier in Vlaanderen. Want dat de zee nooit veraf is. Zelfs als je in de verste uithoek van Limburg vertrekt, sta je in maximaal twee uur op het strand. Daarom is het ook een goed idee om iets te kopen aan onze kust. Je doet er jezelf niet alleen een plezier mee – denk maar aan al die heerlijke weekendjes weg – je kan er ook nog iets aan verdienen. Als je slim investeert ben je immers zeker van flink wat huurinkomsten. Nog meer goede redenen nodig? ’t Is maar een woord: wij hebben er een stuk of vijf.

 

31juli tot 04 augustus 2019

STOETERIJ D’HEYBOGHT GENT | LOCHRISTI | BEERVELDE

TOEGANG GRATIS

Het Flanders Horse Event is een internationale wedstrijd die elk jaar rond de 20.000 mensen mag verwelkomen. In de idyllische groene omgeving komen er top ruiters aan de start uit ruim 20 landen. Er is muziek, kinder animatie, parties, lekker eten en heel wat shop standjes. Het Flanders Horse Event is een feest voor alle paarndenliefhebbers en enthousiastelingen.

Je wil voor het eerst gaan samenwonen of verlaat het ouderlijke nest nadat je bent afgestudeerd? Dan is de kans groot dat je denkt: ik ga iets huren. Maar waarom zou je niet meteen iets kopen? Toegegeven, daar komt in eerste instantie iets meer bij kijken. Op langere termijn is het evenwel de betere keuze. Zeker nu de rentevoeten voor hypotheekleningen bijzonder laag staan.

 

‘Onze grote sterkte? Wij zijn betrouwbaar én betrokken!’

In het landelijke Evergem ligt een vastgoedkantoor dat met echt en rede een vaste waarde mag genoemd worden in het vastgoedlandschap van Groot-Gent. Vader Marc De Vos begon als pionier in 1978. Veertig jaar later is Vastgoed De Vos een stevig familiebedrijf waarin nu Marc’s zoon Bert De Vos zaakvoerder is en 11 medewerkers actief zijn. Maar meer nog is dit immokantoor er eentje met een loepzuivere reputatie. Home & Trends ging op gesprek bij Vastgoed De Vos, hét referentiekantoor voor het Meetjesland.

Op ontdekking per benenwagen, fiets, Vespa of huifkar? 
In het Meetjesland kan het allemaal!

Niets mis met verre horizonten, maar soms ligt vakantiegeluk gewoon heel dichtbij. Neem nu het bijzonder charmante Meetjesland. Dit stukje Oost-Vlaanderen ligt bezaaid met kastelen en bossen en tal van kreken. Fietsen is een makkie hier, want het landschap is nagenoeg vlak. Herbronnen? Dat kan je hier als de beste, dankzij de tips van Home & Trends.

Vastgoed kopen of verkopen is vandaag veel complexer dan 20 jaar geleden.

Vroeger was een huis kopen iets dat je maar één keer in je leven deed. Vandaag is dat wel even anders. Woningen zijn tijdelijke compagnons geworden. Meer en meer kopen mensen het huis of appartement dat nú bij hen past, zonder per se te denken aan de heel lange termijn.

Steeds meer Belgen investeren hun spaargeld in vastgoed, zoals een vakantiehuis. Met welke kosten moet je rekening houden bij de aankoop van een tweede verblijf?

©Second Home

Bent u ook op zoek naar een manier om uw spaargeld beter te laten renderen? Of droomt u van een investering waar je ook fysiek van kan genieten? Beng dan zeker een bezoek aan Second Home Expo.

Een beurs die helemaal gewijd is aan tweede verblijven, op het eerste gezicht zou je misschien denken dat het iets is voor de rijkere happy few van deze wereld. Maar niets is minder waar. Second Home Expo is er voor iedereen: van jong tot oud, en voor mensen met bescheiden en exuberante budgetten. Een prachtige finca in het Spaanse
achterland, een gerenoveerd palazzo in Toscane of een huis aan de Franse Atlantische kust, het is allemaal even feeëriek voor wie wat meer te besteden heeft. Maar daarnaast zijn er nog zoveel prachtige stukjes onontdekt Europa, waar je dezelfde pracht en praal vindt voor een veel lager prijskaartje.

Bouwpercelen zijn kleiner en daardoor betaalbaarder geworden. Bovendien hebben technologische ontwikkelingen ervoor gezorgd dat je erg duurzaam en energievriendelijk kan bouwen. Er valt dus wel iets te zeggen voor een nieuwbouwwoning.

Hoe duur die wordt, bepaal je voor een stuk zelf. Je kan kiezen voor een  budgetwoning of meteen gaan voor je droomhuis. De hoogte van het prijskaartje van je nieuwbouw wordt vooral bepaald door de keuze van de technieken én de afwerkingsgraad natuurlijk.
Home & Trends legde het oor te luisteren bij een aantal bouwfirma’s en dat leverde volgende interessante inzichten op.

ZONDAG 19/5 van 10u tot 17u

De bouw toont op zondag 19 mei het beste van zichzelf. Open Wervendag is hét evenement om kennis te maken met de sector, als mogelijke werkgever of gewoon uit interesse.

Voor veel mensen is Open Wervendag een ideale gelegenheid om eens achter de schermen te kijken bij werken in de buurt. Wat gebeurt daar allemaal? En hoe zal het resultaat eruitzien? De gemiddelde bezoeker ziet de bouw wellicht nog altijd als een klassieke sector, waar de geur van bakstenen en beton nooit veraf is. Maar niet is minder waar. Wist je bijvoorbeeld dat voor veel grote bouwprojecten drones en virtual reality ingezet worden?

gratis en vrij toegankelijk tenzij registratielink vermeld.
Meer info: www.openwervendag.be/werven

Of u nu een eenmanszaak runt of een uit de kluiten gewassen KMO: als ondernemer hebt u echt geen tijd om élke fiscale en juridische wijziging op te volgen.

Bij Multum hoeft dat niet, want we informeren u als klant pro-actief over alles wat belangrijk is voor u en uw onderneming.

• boekhouding en belastingaangifte
• fiscaliteit
• successieplanning
• hulp bij de aankoop van een tweede verblijf
• familiale planning en vermogensoverdracht 

Ontdek wat we voor ú kunnen betekenen.
Bel of mail en kom langs voor een koffie:

09/367.93.27 en info@multum.be
Brusselsesteenweg 415
9230 Wetteren
www.multum.be

Zes jaar geleden begonnen Pieter-Jan Demeyere en Dirk Janssens hun eigen vastgoedkantoor. 

"Begin dit jaar verhuisde IRRES naar een nieuw kantoor, naast de Porsche-garage, op de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem. Gehuisvest in een charmante woning waar we iedereen kunnen ontvangen in een huiselijke warme sfeer."

Nieuw adres: Kortrijksesteenweg 19, 9830 Sint-Martens-Latem

Welkom!

 

IRRES-’passie voor vastgoed en mensen’ focust op een afgebakende regio, met een duidelijke eigen aanpak. En met liefde voor de Leiestreek als motor.

Ontdek het volledig aanbod op www.irres.be

Bostoen verhoogt de beleving van haar print advertenties door toepassing van Augmented Reality

In het kader van haar digitale transformatie en haar streven naar een optimale klantbeleving lanceert de residentiële projectontwikkelaar Bostoen Group een Augmented Reality (AR) applicatie die het toelaat om een virtueel 3D-model van haar woonprojecten te projecteren op haar advertenties.

 

Stel: u wil uw huis verkopen. Omdat de kinderen het nest hebben verlaten. Omdat u verliefd bent geworden op een ander huis. Omdat u denkt: ik ruil de stad in voor de zee. Of gewoon, omdat het kan. Het eerste wat u dan moet doen, is een prijs plakken op uw woning. Maar hoe begint u daaraan? Want iedereen heeft wel een mening: van uw schoonmoeder over die bemoeizieke collega op het werk tot de notaris en de makelaar. Een paar handige tips zijn dus wel welkom, lijkt ons.
Of je nu een woning koopt of huurt, je kan je maar beter verzekeren om je te beschermen op het moment dat het even tegenzit. Natuurlijk sluit je als eigenaar andere polissen af dan als huurder. Maar één ding is zeker: met de juiste verzekeringen kan je jezelf een hoop ellende en vooral een financiële kater besparen.

Van Lisbourg in Frankrijk tot in het Oost-Vlaamse Gent baant de Leie zich een weg door een gevarieerd landschap. Dankzij de vlasnijverheid van weleer is het altijd een welvarende streek geweest, een streek ook met heel wat leven in de brouwerij. Leuke
stadjes en pittoreske dorpen wisselen elkaar af. Het zal je dan ook niet verbazen dat het erg mooi wandelen is in de regio.
Home & Trends trekt z’n stevige bottines aan en wijst je de weg in één van de mooiste stukjes Vlaanderen, waar het trouwens heerlijk wonen is.

Hier in Home & Trends kunt u wel vaker lezen wat iFinco zoal te bieden heeft. De onafhankelijke krediet- en verzekeringsmakelaar met vestigingen in Evergem en De Pinte is aan een steile opmars bezig. En dat is geen toeval.

Een appartement aan de Belgische kust!

Wie graag investeert in een tweede verblijf, maar geen zin heeft om daarvoor half Europa af te reizen, heeft vlakbij een zeer interessant alternatief: een appartement aan de Belgische kust. Specialisten zijn het erover eens dat een belegging aan de zee de belegging is van de toekomst. Maar hoe selecteer je het best zo’n pand? Wij zochten het voor je uit!

Bouwer, verbouwer of alleenstaande? iFinco helpt iederéén!

De onafhankelijke krediet- –en verzekeringsspecialist heeft immers een tweede kantoor geopend.
Het ‘moederhuis’ in Evergem heeft er nu een volle dochter bij in De Pinte. Met het recordjaar 2018 nog vers in het achterhoofd zetten Mathias Cooreman en zijn collega’s alle zeilen bij om de iFinco-klanten de best mogelijke dienstverlening te blíjven geven. Het voorjaar belooft – dankzij onder meer Batibouw – alvast erg druk te worden. Maar… zo heeft Mathias het ook graag.

DIT ZIJN DÉ WOONTRENDS VAN 2019

De heropleving van de tuin, gezonde bacteriën in appartementsgebouwen, groenere steden, dichter bij het werk wonen en penthouses die villa’s vervangen.

Met februari voor de deur dient zich ook een nieuwe editie aan van Batibouw, u weet wel: de hoogmis voor bouwers en verbouwers. De vakbeurs voor zowel vaklui als consumenten loopt van 21 februari tot en met 3 maart én ze mag dit jaar maar liefst 60 kaarsjes uitblazen. Home & Trends dook vooraf al even in de aangekondigde nieuwigheden en stelt op de volgende bladzijden graag een aantal van die primeurs aan u voor.

De Vlaamse Ardennen, waar niet alleen Flandriens hun hart verloren hebben

 

De moeder der Belgische wielerkoersen en op de Ronde van Frankrijk na misschien zelfs de moeder van álle koersen. Als je dat hoort, dan weet je dat we het alleen maar over de Ronde van Vlaanderen kunnen hebben. Voor wielerliefhebbers is het nog even wachten tot 7 april 2019. Dan kunnen ze deze parel ofwel live volgen op televisie, ofwel een dag voor de professionals zélf rijden als amateur. Een groot stuk van de Ronde loopt door de prachtige Vlaamse Ardennen. Wij gaan op tocht in die heerlijke streek met het parcours van de klassieker als leidraad. Fasten your seatbelt. Of liever: zet je fietshelm op.

 

Vooral Knokke, Ukkel en Elsene erg populair

 

Dat een kredietmakelaar toch iets is voor probleemgevallen, hoort Mathias Cooreman van iFinco vaker dan hem lief is. Want: niets is minder waar natuurlijk. Blijkt overigens dat er wel meer misverstanden bestaan over onafhankelijke kredietmakelaars. Tijd om die voor eens en altijd de wereld uit te helpen, dachten wij zo.

 

Wie een nieuwbouwwoning wil laten financieren bij de klassieke grootbanken kan vaak niet meer dan 80% van de aankoopprijs ontlenen. De rest van het investeringsbedrag moet uit eigen middelen komen. Dat heeft alles te maken met de strenge normen die de overheid de grootbanken heeft opgelegd in de nasleep van de bankencrisis in 2008. Gelukkig zijn er meer dan 20 ándere kredietmaatschappijen in België die enkel samenwerken met onafhankelijk kredietmakelaars, zoals iFinco. En die kunnen wél meer voor je doen. Mathias Cooreman van iFinco wijst je de bomen door het bos.

 

Voor wie regelmatig aan de Belgische midden-kust vertoeft, zal de naam Vastgoedgroep Degroote wellicht niet onbekend in de oren klinken. Dankzij hun rijke historiek in projectontwikkeling is het vastgoedbedrijf van familie Degroote een begrip aan onze kust geworden. Samen met hun vader Xavier bouwen de broers Jan, Pieter en David Degroote uiterst gepassioneerd en gefocust aan een bloeiende toekomst voor hun familiezaak. Met twee prestigieuze nieuwbouwprojecten in het vooruitzicht zetten ze alvast een veelbelovende toon.
Jullie hebben met de opstart van twee grote nieuwbouwprojecten in Oostende al een bijzonder voorjaar achter de rug.

 

Een nieuwbouwwoning poot je niet neer in een paar weken, zelfs niet in een paar maanden. Wie bouwt, is al snel een jaar bezig. In theorie. In de praktijk lopen die 12 maanden niet zelden op tot 18 maanden of meer nog.  Wij geven je graag wat tips die je helpen je bouwplanning onder controle te houden. 

 

Het Oudenaardse ‘Immo Nobels’ staat als een huis. De uitdrukking is natuurlijk niet toevallig gekozen, want het vastgoedkantoor geniet een onberispelijke reputatie. Kristian Nobels doet al dat werk niet alleen. Aan zijn zijde staat een professioneel team, met specialisaties in relevante materies: zowel juridisch, commercieel als administratief. ‘

 

RENCURA BLAAST NIEUWE WIND IN GENTSE VASTGOEDSECTOR
Het aantal spelers op de vastgoedmarkt in Gent blijft toenemen. Vastgoedmakelaar en rentmeester Rencura is één van de nieuwe namen in de Gentse vastgoedmarkt.

 

Heb je plannen met je woning? Dan kom je voor flink wat vragen te staan. Zoals wat de nieuwste technieken zijn, of de beste materiaalkeuze. En hoe zat het ook weer met de premies?
Op bis, bouw- en inspiratiesalon staan 400 experts klaar om al je (ver)bouwvragen te beantwoorden en je woonplannen vlot te realiseren.

 

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan is een betrouwbare kredietspecialist geen overbodige luxe. Alles valt of staat immers met een goed financieel plan. ‘En dan liefst een plan dat je genoeg ademruimte laat,’ aldus krediet- en verzekeringsspecialist Mathias Cooreman. Hij en zijn collega’s zijn straks weer terug te vinden op de BIS-beurs. Die loopt van 6 tot 14 oktober in Flanders Expo. De beurs is dè plek waar bouwers en verbouwers een pak inspiratie kunnen opdoen. Ook als het gaat over de financiering van hun woondroom.

 

Vastgoed is geen kinderspel, anno 2018 is het meer dan ooit specialistenwerk

In dit internettijdperk zijn mensen niet zelden geneigd hun vastgoed zelf te verkopen of te verhuren. Tal van websites – de ene al degelijker dan de andere – doen het uitschijnen alsof een eigendom verkopen een fluitje van een cent is. Iets dat eigenaars heel snel en gemakkelijk zélf kunnen doen. Niets is minder waar natuurlijk. De wetgeving is complexer dan ooit. Er komt dan ook ontzettend veel kijken bij vastgoedtransacties. Kies daarom liever voor een ervaren makelaar. Immokantoren zijn zoveel meer dan ‘verkopers’. Het zijn hooggespecialiseerde kenniscentra. En daar kan jij als eigenaar alleen maar je voordeel mee doen. 

 

V
oorbije jaren heeft Oostende een ware transformatie ondergaan met de
ontwikkeling van de Oosteroever site in de historische haven.  Deze nieuw
stad aan zee omvat het grootste en meest exclusieve stadsvernieuwingsproject
aan onze Belgische kust. Het toonaangevende “Versluys Groep” bouwde
en ontwikkelde ondertussen reeds meer dan 200 appartementen op
deze tot de verbeelding sprekende locatie.   Stuk voor stuk
beeldbepalende projecten die door het  enorme succes
van deze site in een recordtijd zijn uitverkocht
waaronder het iconische “Baelskaai 12” met zijn
spraakmakende “outdoor” terraszwembaden.  
Een gebouw dat zo bekend is geworden dat Versluys er twee jaar geleden zelfs zijn nieuw
verkoopkantoor en showroom heeft gevestigd.

Voor wie regelmatig aan de Belgische midden-kust
vertoeft, zal de naam Vastgoedgroep Degroote wellicht
niet onbekend in de oren klinken. Dankzij hun rijke
historiek in projectontwikkeling is het vastgoedbedrijf
van familie Degroote een begrip aan onze kust geworden.
Samen met hun vader Xavier bouwen de broers Jan, Pieter
en David Degroote uiterst gepassioneerd en gefocust aan
een bloeiende toekomst voor hun familiezaak. Met twee
prestigieuze nieuwbouwprojecten in het vooruitzicht
zetten ze alvast een veelbelovende toon.

 

Heb je er al eens aan gedacht om je geld niet langer te laten wegkwijnen op
een spaarboekje dat niets opbrengt, maar het te investeren in vastgoed?
Dat is immers een veilige belegging, met een zeker rendement. Zeker hier in
Vlaanderen, waar woningen op termijn alleen maar schaarser zullen worden.
Al heeft ook buitenlands vastgoed zijn voordelen.De aankoop van een
opbrengsteigendom verschilt in weinig van de aankoop van om het even welk pand.
Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening moet mee houden.

 

Krediet- en verzekeringsmakelaars vind je overal. Krediet- en verzekeringsmakelaars
die het verschil maken voor hun klanten daarentegen zijn erg zeldzaam. In Gent en
ruime omgeving hoef je gelukkig niet ver te zoeken. iFinco heeft een reputatie die
staat als een huis, om niet te zeggen kathedraal. Bovendien doet iFinco veel meer
dan financieringen en verzekeringen aanbieden. Binnen de groep heeft het ook een
BIV-nummer en kan het dus optreden als bemiddelaar in aan- & verkoop van vastgoed.

 

Het best bewaarde geheim in Europa, dát is Gent. Het zijn niet onze woorden, maar
die van Lonely Planet. De reisgids bedacht de Arteveldestad met een 7de plaats in de
lijst van ‘Cities and countries you must visit’. Troeven genoeg natuurlijk, daar aan de
boorden van de Leie: geschiedenis, cultuur, gastronomie, shops én een feesttraditie
om u tegen te zeggen. Het maakt dat Gent gezellig en gemoedelijk is. Bovendien kan
je er  - in vergelijking met Antwerpen en Brussel – nog betaalbaar wonen. Wandel met
ons mee door de straten van Gent… en zwicht!

 

‘We hebben een topteam dat volop inzet op expertise’

Met vier jaar is het Oudenaardse Vastgoed Lietaer nog een jong vastgoedkantoor,
maar bezieler Cedric Lietaer ontpopte zich in die korte tijd wel tot een gevestigde
waarde. Stilstaan is achteruitgaan en dus opent Cedric nu ook een tweede
kantoor in het centrum van Waregem. Van een groeispurt gesproken!

 

Naast de Vlaamse Ardennen is de Leiestreek ongetwijfeld die andere diamant aan de
kroon van Oost-Vlaanderen. Een diamant die zich doorheen West-Vlaanderen uitstrekt
tot aan de Noord-Franse grens. De rode draad hier is – hoe kan het ook anders – de
rivier de Leie, die zich van haar bron in Frankrijk over Kortrijk naar Gent slingert om
daar uit te monden in de Schelde. De weergaloze landschappen krijg je er gratis bij.
De regio is dan ook niet toevallig al jaar en dag een inspiratiebron voor kunstenaars.
Welkom… in Leieland!

 

Met Batibouw voor de deur kriebelen er ongetwijfeld weer
bakstenen in menige Vlaamse maag. Wij zijn nu eenmaal een volkje van bouwers en verbouwers. Een eigen huis blijft voor de meeste mensen de ultieme droom. De eerste vraag die zich opdringt is natuurlijk of je straks wil bouwen dan wel de voorkeur geeft aan renoveren. Home & Trends dook het vastgoedklimaat in en kwam thuis met een duidelijke conclusie: de slimme keuze is nieuwbouw. Waarom? Dat kom je te weten als je verder leest!

 

Immo Francis De Meester, met kantoren in Waregem, Deinze en Gent, laat zich ge regeld
opmerken met nieuwbouwprojecten die beantwoorden aan wat we onder de noemer
van het “nieuwe wonen” zouden kunnen catalogeren. Het gaat om projecten met
een architectonische meerwaarde, die tegelijk ook oog hebben voor zeer grote levenskwaliteit omdat ze zich bevinden op een fantastische locatie en rekening houden met de rust waar mensen in het jachtige bestaan van vandaag nood aan hebben.


Het project Green Gardens in Destelbergen is daar een perfecte illustratie van.

Huysman Bouw realiseert woningen in zowel rustiek pastorij als moderne stijlen ontworpen volgens uw smaak en wensen, om u te inspireren is dit onze moderne, Lage Energie Kijkwoning te Eeklo, steeds te bezichtigen op afspraak.
Tel. 0497 588 888 of info@huysmanbouw.be
Een woning is veel meer dan vier muren en een dak boven uw hoofd. Het is de plaats vanwaar u uw leven gaat uitbouwen. Matexi verwezenlijkt duurzame woningen van
betrouwbare kwaliteit, die de mogelijkheden van uw budget maximaliseert. In een buurt waar het fijn wonen, werken, winkelen en ontspannen is.
Sinds het begin, meer dan 70 jaar geleden, heeft Matexi meer dan 35.000 woningen gerealiseerd in 334 gemeentes.

De Stokerij – Zele
Stokerij Rubbens is een naam die klinkt als een klok, sinds 1817 maken de gebouwen
zeer herkenbaar deel uit van het centrum van het charmante Zele.


Met respect voor dit verleden worden 25 appartementen en 4 gekoppelde eengezinswoningen ontwikkeld op deze historische voormalige stokerij.


Elke woonunit beschikt over een gezellig terras met zicht op het groene gemeenschappelijke binnengebied.


Contacteer ons voor meer info over dit unieke project!

Aannemer van het leven
Bouwen. Aan huizen en aan relaties.
Al honderd jaar en vier generaties werkt Groep Huyzentruyt met mensen en gebouwen.
Dat is de reden waarom we ons als groep en individu dagelijks inzetten. Om woningen en projecten te realiseren waar we samen trots op zijn, en waar bewoners en
investeerders de toekomst met twee handen grijpen. In elke fase van het leven.
Al meer dan 60 jaar maakt Dewaele Woningbouw het verschil. Qua aanpak, woon-
comfort en materialen. Of je nu gaat voor een rijhuis, een traditionele villa of een uitdagend ontwerp op een al even uitdagende bouwgrond.
Ontdek onze kijkwoningen en maak een afspraak op dewaele.be
Sinds 1968 bouwt Hyboma duurzame en kwalitatieve woningen.
En dat doen we al 2 generaties lang met een bijzondere métier, zorg en ervaring.
Als veeleisende bouwheer geniet u bij ons de beste waarborg op een betaalbare wo-
ning die aan al uw huidige en toekomstige wensen voldoet.
Binnen de stijl, de afwerking en het comfortniveau waar u zich goed bij voelt.
Bouwen met Danneels is bouwen aan een smaak- en stijlvolle thuis. Landelijk, tijdloos
of modern?  U weet zeker dat uw woning een plek met een ziel wordt. Al meer dan 40 jaar ontwikkelen wij aangename en stijlvolle woonbuurten. Wij staan voor traditionele kwaliteitsbouw en gaan voor een warme, klantgerichte aanpak en piekfijne afwerking.

DAN IS NIEUWBOUW DE VERSTANDIGSTE KEUZE!

Het klinkt op het eerste gezicht tegenstrijdig: maak komaf met al die oude
woningen en zet nieuwbouw in de plaats, want dat is veel duurzamer.  
Toch is dat exact wat bouwspecialist Jean-Marc Vandersmissen iedereen
aanbeveelt. En daar heeft hij goede redenen voor…

Wonen op een steenworp van Gent en toch middenin een hoop natuurpracht.
Onmogelijk, denk je? En toch kan het, in de gloednieuwe woonbuurt Park Bourgoyen.
Met de fiets sta je op een paar minuten in het historische hart van de Arteveldestad.
Te voet ben je dan weer in een paar tellen in natuurreservaat de Bourgoyen.
 Het beste van twee werelden, noemen we zoiets.

 

Een woonkrediet afsluiten of je kredieten laten herbekijken kan je via je huisbankier doen, maar zeker ook via een kredietmakelaar in hypothecair- en consumentenkredieten.
Velen denken dat een voordelig woonkrediet enkel mogelijk is bij de bank maar
niets is minder waar.

 

RENDEMENT VERZEKERD MET GENTS NIEUWBOUWPROJECT

Wie nieuwbouw zegt, denkt nogal gemakkelijk aan een vrijstaande gezinswoning op de buiten, maar er is meer onder de zon dan het platteland. Zeker in het vooruitzicht van een betonstop.

Er zijn steeds meer singles in onze samenleving. Een gevolg van het toenemend aantal echtscheidingen, zeer zeker. Maar: alleen blijven, is ook steeds vaker een bewuste keuze bij jongeren. Goedkoop is al die ‘vrijgezelligheid’ alvast niet, want de rekeningen worden niet door twee gedeeld terwijl het leven alleen maar duurder wordt. Wil dat zeggen dat een alleenstaande niet meer kan of mag dromen van een eigen huis? Niet noodzakelijk, zegt Mathias Cooreman van iFinco.

 

Op de recente september-editie van Maison & Objet te Parijs presenteerde FERMOB een wel zéér opvallende nieuwe terrastafel. Naar verluid zou deze gerenommeerde Franse fabrikant hiermee de langste plooitafel ter wereld geproduceerd hebben. Een unicum dus. Met heel wat karakter en authenticiteit.
Het is u vast al opgevallen: banken en andere dienstverleners sluiten almaar meer
fysieke kantoren. Grote uitzondering is Immotheker Finotheker, dat nóg meer inzet op
persoonlijk en onafhankelijk financieel advies, en recent zijn 200.000 klant nog in de
bloemetjes zette. Waarom gaan zij in tegen de heersende trend?
STALEN RAMEN EN DEUREN

Printversie is vanaf zaterdag gratis te verkrijgen bij onze adverteerders, de betere handelszaken, grootwarenhuizen, horecazaken, golfclubs, tennisclubs, wachtzalen van vrije beroepen, benzinestations, tuincentra en zo veel meer.

Dit op meer dan 1300 locaties in Oost- en West - Vlaanderen.

 

Op zondag 7 mei 2017 vindt voor de 11de opeenvolgende keer Open Wervendag plaats.

Een unieke gelegenheid om op een originele manier indrukwekkende en bijzondere dingen te zien, verhalen te horen en trends te ontdekken die je anders nooit te zien of te horen krijgt over de bouwsector. Home & Trends magazine sprak met Véronique Vanderbruggen van de Confederatie Bouw, initiatiefnemer van Open Wervendag, voor meer informatie en duiding.

 

De Belgische Kust telt 13 badplaatsen in 10 kustgemeenten. Het is een regio die rijk is aan natuur, cultuur, entertainment en – vanzelfsprekend – strandleven. Geen wonder dat heel wat landgenoten hun tweede verblijf weer dichter bij huis zoeken en het vastgoed aan zee danig in de lift zit. Home & Trends sprong voor jou op de kusttram, spoorde van De Panne naar Knokke-Heist en zette de troeven van elke ‘halte’ voor jou op een rij.

 

Een tweede huis, een plek om te genieten Steeds meer mensen overwegen om een tweede woning aan te kopen. De hypotheekrente staat historisch laag en het geld op spaarboekjes brengt nauwelijks nog iets op. Mensen gaan nadenken over wat ze dan wél met hun spaargeld kunnen doen. Een tweede huis is een interessante investering, die niet enkel meer weggelegd is voor ‘the lucky few’. Het levert een financieel rendement op en je geniet van mooie fiscale voordelen als je een lening aangaat om het vastgoed te financieren. Daarnaast koop je een unieke vorm van vrijheid: een plek om echt te leven en te genieten.

 

heerlijk wonen in een prachtige parktuin

Villaresidentie du Parc is maar liefst 1,3 hectare groot en ligt op een boogscheut van het centrum van Aalst én van de E-40-snelweg. Alle 61 appartementen liggen in een mooie parktuin en zijn verdeeld over drie gebouwen. Je vindt er appartementen met één, twee of drie slaapkamers en stijlvolle penthouses.

 

Rendement verzekerd met Gents nieuwbouwproject

Wie nieuwbouw zegt, denkt nogal gemakkelijk aan een vrijstaande gezinswoning op de buiten, maar er is meer onder de zon dan het platteland. Zeker in het vooruitzicht van een betonstop. In Gent verrijst in het verlengde van het Prinsenhof een gigantisch nieuwbouwproject dat inzet op meer groen in de stad, maar vooral op duurzaamheid. Hier wordt slim omgesprongen met isolatie en energie. Hier worden de nieuwste technieken ingezet. De slimme investeerder, die weet het wel: die steekt zijn centen in de woonvormen van morgen. Rendement verzekerd!

 

‘Een eigen huis, een plek onder de zon, en altijd iemand in de buurt die van je houden kon’ zong René Froger ergens in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het vat nog altijd perfect samen waar heel veel mensen van dromen: een nest, waar het goed toeven is met hun geliefden. Dat eigen huis kan een huur- of koopwoning zijn, of een nieuwbouwproject. Wie kiest voor die laatste optie, kan echt gaan voor een huis op eigen maat. Maar… bouwen is een intensief proces, waar heel veel komt bij kijken. Met deze tips van Home & Trends blijf je onderweg door het bos de bomen zien.

 

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan moet je straks diep in je portemonnee tasten en dat doe je beter goed voorbereid. Zoals je een architect inschakelt om een plan voor je huis te tekenen, zo schakel je ook best een kredietspecialist in om een financieel plan voor je uit te stippelen. En dan liefst een plan dat je genoeg ademruimte laat.

 

Printversie is gratis te verkrijgen bij onze adverteerders, de betere handelszaken, grootwarenhuizen, horecazaken, golfclubs, tennisclubs, wachtzalen van vrije beroepen, benzinestations, tuincentra en zo veel meer.

Dit op meer dan 1300 locaties in Oost- en West - Vlaanderen.

 

De verkoop van vastgoed aan de Belgische kust zit voor het eerst in jaren weer echt in de lift. Het is nog wat vroeg om al cijfers te geven voor 2017, maar de cijfers van 2016 liegen er niet om. In de eerste helft van vorig jaar werd ruim 30 % meer vastgoed verkocht dan in dezelfde periode in 2015, zo blijkt uit de Notarisbarometer. De cijfers van de Koninklijke Federatie van het Belgisch notariaat geven ook aan dat in de meeste kustplaatsen de appartementsprijzen stabiel zijn of stijgen, maar dat er in een aantal gemeentes ook sprake is van een daling. Hoe dan ook blijft een verblijf aan de kust niet alleen een erg leuke maar ook interessante investering.

 

Ten zuidwesten van Gent ligt de groene Leiestreek met Sint-Martens-Latem als bekendste uithangbord. Er zij nu eenmaal niet veel dorpen die het schoppen tot een heuse kunststroming. En al zeker niet een stroming waar groten als Constant Permeke en Gustave Van de Woestyne toe behoorden. Maar… de Oostvlaamse Leiestreek is veel meer dan het loutere thuisfront van de Latemse school. Gehuchten of gemeenten als Afsnee, Astene, Drongen, Deurle en Bachte moeten in charme niet onderdoen. En dan is er nog de stad Deinze natuurlijk, voor wie liever iets meer leven in de brouwerij heeft. Aan troeven geen gebrek aan en rondom de Leie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de regio zeer in trek is.

 

Landbergh maakt u wegwijs

In uw zoektocht naar een nieuwbouwappartement of -woning kwam u als kandidaat-koper mogelijks de term ‘casco+’ ergens tegen. Maar wat betekent dit nu precies?

AALST BOTERMELKSTRAAT 

In een aantrekkelijke, autoluwe buurt dicht bij het centrum van Aalst ontwikkelt Matexi ruime, lichte en hedendaagse gezinswoningen. Het interieur straalt harmonie uit, met mooie materialen en een perfecte afwerking.

 

DE HAAN

Gerenoveerde cottage villa. Typische alleenstaande villa met tuin. 4 slaapkamers, modern sanitair en keuken. EPC: 437 kWh/m² (UC: 1941674)

 

OOSTDUINKERKE

Verzorgde villa met 4 slaapkamers in Oostduinkerke Dorp. EPC: 262 kWh/m² - ref 1918671

 

KNOKKE

La Reserve-The Residence biedt luxueuze en instapklare woonappartementen met veel licht en ruimte, welke tot de grootste in Knokke behoren.

OOSTENDE

One Baelskaai wordt de meest prestigieuze residentie op de Oosteroever in Oostende en omvat 59 royale appartementen inclusief enkele riante duplexen.

 

Heel wat mensen hebben meer dan één krediet lopen bij de bank. Naast een hypotheek is er niet zelden ook nog een autolening en een kredietlijn via een kredietkaart af te lossen. Het maakt dat het water je wel eens na aan de lippen komt te staan. Terwijl dat helemaal niet hoeft, want er bestaat zoiets als de samenvoeging van kredieten. Zo’n financiële operatie geeft je niet alleen meer zuurstof, ze laat je ook geld uitsparen.

 

Axel Lenaerts makelaars groeit. En daar zijn wij natuurlijk blij om. Niet alleen zijn wij stilaan een gevestigde waarde geworden in Gent, ook in Sint-Niklaas zetten wij stappen die steeds verder reiken. Ondertussen blijft de markt evolueren, steken er nieuwe woonvormen de kop op en wijzigen er wetten, verplichtingen en bepalingen. In een wereld die constant in beweging is, blijven ook wij niet ter plaatse trappelen.

 

LIERDE

Landelijk gelegen prachtige nieuwbouw villa van 2011 op 1039m² met grote zuidgerichte tuin. EPC: 135 kWh/m² E-peil: 73 Vg - Wg - Gdv - Gvkr - Vv

 

GENTBRUGGE

Goed gelegen ruime villa met handelsruimte in een doodlopende straat en op wandelafstand van de Gentbrugse Meersen. Aangenaam terras en goed onderhouden tuin. Epc 220, uc: 1936895. Si in aanvr.

 

MERENDREE

Exclusief landhuis “Te Velde” in Merendree. Omvat landhuis (BJ: 2007), en bijgebouw. EPC: 247 kWh/m2. Vg - Ag - Gvkr - Gdv - Gvv - Nog

 

WACHTEBEKE

Unieke villa met idyllische ligging! Ruim landhuis met 3 slpks en volledig onderkelderd. EPC: 614 kWh/m². Wg, Vg, Gvv, Gvkr, Gdv.

 

Gratis te verkrijgen bij onze adverteerders, de betere handelszaken, grootwarenhuizen, horecazaken, golfclubs, tennisclubs, wachtzalen van vrije beroepen, benzinestations, tuincentra en zo veel meer.

Dit op meer dan 1300 locaties in Oost- en West Vlaanderen.

 

164 pagina’s vastgoed, woning- en tuintrends waarvan extra bijlage Matexi 48 pagina’s.

Gratis te verkrijgen bij onze adverteerders, de betere handelszaken, grootwarenhuizen, horecazaken, golfclubs, tennisclubs, wachtzalen van vrije beroepen, benzinestations, tuincentra en zo veel meer.

Dit op meer dan 1300 locaties in Oost- en West Vlaanderen.

Printversie is gratis te verkrijgen bij onze adverteerders, de betere handelszaken, grootwarenhuizen, horecazaken, golfclubs, tennisclubs, wachtzalen van vrije beroepen, benzinestations, tuincentra en zo veel meer.

Dit op meer dan 1300 locaties in Oost- en West Vlaanderen.

 

 

In dit nummer:

 

 

Bart Versluys, CEO van Groep Versluys, wordt wel eens de koning van de kustflat genoemd. Anderhalf jaar geleden ging er veel aandacht naar zijn groep omwille van de investering die Marc Coucke in het bedrijf deed. Groep Versluys is reeds meer dan 100 jaar (sinds 1908) actief in de bouwsector. In die 100 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de bekendste bouwonderneming en projectontwikkelaar aan onze kust met een referentielijst van meer dan 765 residentiële gebouwen. Het grootste enwaarschijnlijk ook bekendste project situeert zichmomenteel op de Oosteroever in Oostende. In dit voormalig havengebied van Oostende bouwt en ontwikkelt Groep Versluys de komende jaren meer dan 1000 appartementen. Een 2-tal maanden geleden zijn de eerste 100 appartementen opgeleverd en binnenkort start de lancering van het iconische topproject ‘One Baelskaai’. Home & Trends peilde bij Bart Versluys naar zijn ambitie en de reden waarom zijn bedrijf zich nu ook op vastgoedmarkt van het mondaine Knokke-Heist begeeft.

 

Juridisch expert Frank Burssens adviseert

Bij de aan- en verkoop van vastgoed komt heel wat kijken, ook juridisch. Een verkoop kan immers pas plaatsvinden wanneer er een getekende overeenkomst is die koper en verkoper aan elkaar bindt. Home & Trends sprak met gerenommeerd vastgoedjurist Frank Burssens. Als advocaat behandelt hij voornamelijk dossiers in de sfeer van het vastgoed- en het bouwrecht. Daarnaast is Burssens ook docent in diverse vastgoedopleidingen en auteur van diverse juridische publicaties in deze materie.

 

HOGE AFWERKINGSGRAAD AANGELEGDE GROENZONES GRENZEND AAN TOEKOMSTIG PARKBOS ONDERGRONDSE PARKEERPLAATSEN & BERGINGEN VLOTTE BEREIKBAARHEID HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR

 

Er zit nieuw leven in de Gentse vastgoedwereld. Met Century 21 Actueel Wonenopende midden december een gloednieuw kantoor van de groep Century 21 Benelux. Met 182 kantoren in het land is de groep de grootste speler op de Belgische vastgoedmarkt. Het gebruik van gestructureerde systemen, een grondige marktanalyse en professionele makelaars vormen de basis van het succes. Marc Van Laethem, salesmanager van het nieuwe kantoor, heeft de voorbije jaren veel ervaring opgedaan in de Gentse Century 21-wereld.

 

Ervaar het loftgevoel dat deze kijkwoning in Scandinavische stijl te bieden heeft.

 

Wat hebben geraardsbergse mattentaarten, de kwaremont en de pottelberg, idyllische watermolens, glooiende heuvels en de legendarische ronde van vlaanderen gemeen? Wie zijn vaderlandse aardrijkskunde nog fris in het hoofd heeft zitten, kent het antwoord: allemaal zijn ze onlosmakelijk verbonden met de vlaamse ardennen, een schitterende groene long in het zuiden van de provincie oost-vlaanderen. En… in diezelfde vlaamse ardennen kan je nog betaalbaar wonen ook!

 

Vastgoed, een van de populairste disciplines onder investeerders, kent heel wat verschillende vormen. Spreekt vastgoed jou aan maar weet je niet welk type het best past bij jouw profiel? Lees dan even mee over de verschillende vormen van investeren in vastgoed.

 

MERELBEKE

€ 430.000

SVN VASTGOED

0475 29 80 80

GENT € 525.000

IMMO EDEN

0474 88 29 43

Lees meer...

LEMBEKE

DE VOS

0477 80 75 80

DEURLE 

IRRES VASTGOED

0486 06 90 70

 

‘Dankzij deze schaalvergroting zijn we meer dan ooit dé gesprekspartner voor professionelen én particulieren’

 

De eigenaars van wijrestaurant Chaflo & Co in Destelbergen wilden hun zaak niet alleen verbouwen, maar ook geveolig uitbreiden. In Bouw-Id vonden ze de ideale partner voor een kwalitatieve en snelle uitvoering van de werken

WONEN EN LEVEN IN EEN GENTS STADSPARK VAN 73.000 m²

 

Kies vol vertrouwen voor een nieuwe thuis.

Ben je op zoek naar een nieuwe thuis of speelt het in je hoofd om je bestaande woning te verkopen en te kiezen voor een nieuwbouw? Misschien heb je voor het eerst nieuwbouwplannen? Om die plannen te realiseren kan je op Hyboma rekenen.

 

 

Bart Versluys, CEO van Groep Versluys, wordt wel eens de koning van de kustflat genoemd. Anderhalf jaar geleden ging er veel aandacht naar zijn groep omwille van de investering die zijn goede vriend Marc Coucke in het bedrijf deed. Groep Versluys is reeds meer dan 100 jaar (sinds 1908) actief in de bouwsector.

 

 

U bent op zoek naar een belegging die veiligheid combineert met een aantrekkelijk rendement? Dan biedt Urbis Vastgoedgroep voor u de perfecte oplossing!Met de Urbis huurgarantie bent u het eerste jaar na de oplevering van uw nieuwbouwappartement als eigenaar 100% zeker van uw maandelijkse huuropbrengsten, ook als het pand niet verhuurd is of als de huurder niet betaalt. Deze garantie wordt in een contract vastgelegd, in combinatie met het professioneel beheer van uw eigendom door Urbis Rentmeester.

 

LEDE

IMMO T

0496 77 76 77

 

DEURLE

VAN WELDEN VASTGOED

0486 50 50 60

 

 

MERENDREE

DE-GEYTER BVBA

09 362 45 00

Bij Durabrik oefenen we ons er dan ook elke dag in om écht te leren luisteren. Want hoe beter we onze klanten kennen, hoe beter we hen kunnen helpen. Een goed huis of appartement bouw je immers enkel vanuit een goeie relatie. Ons vakmanschap zorgt voor de rest. Want na 50 jaar kennen we onze job als geen ander. In al die tijd hebben we steeds met gezond verstand de nieuwste ontwikkelingen in ons vak gevolgd en toegepast. Zodat we ook duurzame huizen bouwen die je leven lang (en nog langer) moeiteloos meegaan.

 

Minder belastingen betalen dankzij een investering in vastgoed? Klinkt als muziek in de oren en is ook realiteit voor heel wat vastgoedbeleggers. Particuliere beleggers kunnen dus rekenen op heel wat mogelijkheden voor het vastgoed wat ze aankopen. We geven jou een overzicht met de fiscale voordelen van het investeren in vastgoed.

 

INVESTEER IN VASTGOED EN BETAAL MINDER BELASTINGEN

Er beweegt van alles in het financiële landschap. Dat is niet nieuw: sinds de bankencrisis in 2008 is de sector eigenlijk voortdurend in beweging geweest. De financiële sector moest zichzelf opnieuw definiëren en trok daarbij volop de kaart van de digitalisering. En dus ontmoet je je bank vandaag hoofdzakelijk online. Wég persoonlijke service. Wég persoonlijk contact. Niet slim, vindt Mathias Cooreman van kredietspecialist iFinco. En dus maken ze daar de omgekeerde beweging.

 

Een woning is veel meer dan vier muren en een dak boven uw hoofd. Het is de plaats vanwaar u uw leven gaat uitbouwen. Matexi verwezenlijkt duurzame woningen van betrouwbare kwaliteit, die de mogelijkheden van uw budget maximaliseert. In een buurt waar het fijn wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Sinds het begin, meer dan 70 jaar geleden, heeft Matexi meer dan 35.000 woningen gerealiseerd in 334 gemeentes.

 

Nieuwbouwproject: ZUIDERPOORT-Zottegem Omvat 21 appartementen (met terrassen), 1 woning en ondergrondse staanplaatsen, en dit op fietsafstand van het centrum. Met de eigentijdse architectuur, bijzondere aandacht voor akoestisch comfort en de keuze uit een groot aantal persoonlijke indelingsvarianten beantwoorden de initiatiefnemers aan de actuele vraag naar wonen ‘op maat’. Contacteer ons voor meer info omtrent onze

 

Aannemer van het leven Bouwen. Aan huizen en aan relaties. Al honderd jaar en vier generaties werkt Groep Huyzentruyt met mensen en gebouwen. Dat is de reden waarom we ons als groep en individu dagelijks inzetten. Om woningen en projecten te realiseren waar we samen trots op zijn, en waar bewoners en investeerders de toekomst met twee handen grijpen. In elke fase van het leven.

 

Huysman Bouw realiseert woningen in zowel rustiek pastorij als moderne stijlen ontworpen volgens uw smaak en wensen, om u te inspireren is dit onze moderne, Lage Energie Kijkwoning te Eeklo, steeds te bezichtigen op afspraak. Tel. 0497 588 888 of info@huysmanbouw.be

 

Sinds 1968 bouwt Hyboma duurzame en kwalitatieve woningen. En dat doen we al 2 generaties lang met een bijzondere métier, zorg en ervaring. Als veeleisende bouwheer geniet u bij ons de beste waarborg op een betaalbare woning die aan al uw huidige en toekomstige wensen voldoet. Binnen de stijl, de afwerking en het comfortniveau waar u zich goed bij voelt.

 

Bouwen met Danneels is bouwen aan een smaak- en stijlvolle thuis. Landelijk, tijdloos of modern? U weet zeker dat uw woning een plek met een ziel wordt. Al meer dan 40 jaar ontwikkelen wij aangename en stijlvolle woonbuurten. Wij staan voor traditionele kwaliteitsbouw en gaan voor een warme, klantgerichte aanpak en piekfijne afwerking

 

PRAKTISCHE INFO Misschien wordt de Tondelier-wijk straks ook wel jouw nieuwe thuis? Op www.tondelier.be vind je alles wat je moet weten over dit project. Je kan er uiteraard ook een afspraak vastleggen om één en ander concreet of meer in detail te bekijken. TONDELIER • Graphic Ide

Gent is volop in beweging. De Arteveldestad zet in op de toekomst en die kleurt flink groen. In april 2017 gaat het nieuwe mobiliteitsplan in voege en zal Gent meer dan ooit een stad voor voetgangers en fietsers worden. Tegelijk heeft de stad samen met een schare gerenommeerde projectontwikkelaars een aantal ambitieuze woonconcepten op stapel staan. Projecten die van Gent straks wel eens de aantrekkelijkste gezinsstad van Vlaanderen zouden kunnen maken.

 

Alles onmiddellijk weten over een onroerend goed vanaf het paneel te koop of te huur. Twee jonge Brusselaars, Romain David en Julien Meyers, hebben een applicatie ontwikkeld die werkt op Apple en op Android en waarmee elke in een onroerend goed geïnteresseerde persoon onmiddellijk, uitgaand van het paneel te koop of te huur, op zijn smartphone alle informatie (foto’s, oppervlakte, prijs, beschrijving) kan bekomen over het gebouw dat zijn aandacht heeft getrokken. In aansluiting hierop kan de virtuele bezoeker met één klik contact opnemen met het betreffende immobiliënkantoor en de onroerende goederen raadplegen die vergelijkbaar zijn met het voorgestelde goed.

 

In Munte nabij Merelbeke is onze nieuwe kijkwoning klaar om jullie te ontvangen.

We bouwen onze nieuwe kijkwoning met een vette knipoog naar een Egelse cottage. Het interieur is eerder strak, maar toch heel warm door onze keuze in materialen.

De woning is Bijna-Energie-Nutraal waardoor ze nu al voldoet aan de EPB eisen van 2021.

Het Gentse stadsbestuur zet de eigenaars van de verouderde winkelpanden aan om bij de renovatie en uitbreiding van hun panden woongelegenheden te voorzien op de hoger gelegen verdiepingen. Bij elke bouwaanvraag wordt er namelijk geopperd om de niet gebruikte bouwlagen in te richten als appartementen.

 

Nikolaas Maene van vastgoedkantoor de Fooz uit Gent laat voor Home & Trends zijn licht schijnen over een aantal recente ontwikkelingen die een belangrijke impact hebben op de vastgoedactiviteit en die ook tijdens de Bis-beurs tot uiting zullen komen.

 

 

Home En Trends Onze selectie AGENCE DE VILLE
Home En Trends Onze selectie SPRUYT VASTGOED
Onze Home En Trends selectie ! PATTYMO
Onze Home En Trends Selectie ! VASTGOED DE VOS

Het ziet er nog niet naar uit dat de economische motor snel weer zal aanslaan. Dat betekent dat de rente nog een hele tijd laag zal blijven en dat mensen met centen op zoek moeten naar investeringen die wel nog rendement opleveren en niet al te veel risico’s inhouden. Vastgoed blijft dan een sterk alternatief. En hoewel in dat geval veelal naar de kust wordt gekeken, is er niets dat zegt dat een tweede verblijf absoluut in eigen land moet worden gekocht. Een land als Portugal biedt bijvoorbeeld prachtige mogelijkheden, ook op fiscaal vlak. Op Second Home Expo, die van 1 tot 3 oktober plaatsvindt in Brussel kunt u er alles over opsteken.

 

Stefane en Nathalie namen onlangs hun intrek in hun nieuwbouw in Kerkhove. Ze kozen voor een gesloten kubuswoning en hebben het hier prima naar hun zin. Zij kijken tevreden terug op hun keuze voor Danneels.

 

DESTELBERGEN 5 Nieuwbouwwoningen 2 halfopen & 3 gesloten woningen - Goede oriëntatie: zuidgerichte tuinen - Planwijzigingen nog mogelijk. Percelen van ± 189m² tot ± 392m² - 3/4 slaapkamers - EPC: 40 à 50 kWh/m² SPRUYT VASTGOED 0474 73 13 79

 

OOSTAKKER € 590.000 Karaktervolle villa met atelier (of 2de woning) op een perceel van 1.955 m².: grote living, ing. eetkeuken, 3 slaapk., badk., berging, bureau, douchekamer, grote kelder. Afzonderlijke atelier/bureel. Ideaal voor zelfstandige. EPC: 588 kWh/m2 Wg, Gvkr, Gvv, Gdvd, Vg. PATTYMO 0477 19 81 12

 

OOSTAKKER Droomvilla met luxueuze afwerking in een residentiële buurt. Bureau, grote leefruimte, ingerichte keuken, 4 volwaardige slaapkamers, 2 badkamers. Mooi aangelegde tuin met verwarmd zwembad, Zuidoriëntatie. EPC 118kWh/m², Vg,Wg,Gdv,Gvkr,Gvv DE VOS 0477 80 75 80

 

OLSENE Prachtig nieuwbouwproject te olsene. Deze laatste 2 slpk-appartementen zijn luxueus afgewerkt, voorzien van alle hedendaagse comfort en worden bovendien geschilderd opgeleverd. Ze beschikken over een ruim en rustig gelegen terras. HERITAGE 0496 10 65 76

 

1. Positieve cash flow Wie op een verstandige manier in vastgoed investeert, genereert meer inkomsten dan kosten. Een vastgoedinvestering met een goede bezettingsgraad voorziet jouw van een extra inkomen wat aanzienlijk hoger kan liggen dan dividenden op de aandelenmarkt. Bovendien ligt het risico een pak lager

 

Inflatie kan je definiëren als een algemene toename van prijzen en een afname van wat je kan kopen voor je geld. Met een budget spring je niet zo ver meer - simpel. Met je honderd euro van 20 jaar geleden, toen je daar nog een hele week mee doorkwam, kan je nu amper nog wat kopen. En jij hebt als consument geen controle over die inflatie. Misschien kan vastgoed je wel helpen om een persoonlijke strijd te voeren tegen die inflatie.

 

Villaresidentie Royal Golf Gardens, luxueus wonen mét duinenzicht aan de golf

 

De lage rentes duwen de Belg massaal richting vastgoed, zo blijkt uit cijfers van de notarissen over het 2de trimester 2016. Nooit vonden meer vastgoedtransacties plaats. Het aantal vastgoedtransacties in het 2de kwartaal steeg met 14% tegenover dezelfde periode vorig jaar naar een absoluut record. Aanleiding voor de populariteit van vastgoed zijn de zoektocht naar rendement en de lage hypotheekrentes. Home & Trends laat David Degroote aan het woord want we willen wel eens weten op welke manier Vastgoedgroep Degroote in hun aanbod rekening houdt met deze trend en hoe zich dit precies vertaalt in de praktijk.

Versluys Bouwgroepheeft meer dan honderd jaar ervaring in het bouwen en ontwerpen van appartementen. Meer dan ooit moet de afwerking en inrichting van een appartement aan zee een goed, warm en comfortabel gevoel oproepen. De veelomvattende en bijzonder kwalitatieve afwerking garandeert u meer dan waar ook dat heerlijke comfortgevoel dat eigen is aan de Belgische kust. Door de tijdloze vormgeving en het gebruik van duurzame materialen gaat onze inrichting moeiteloos generaties mee.

 

De cijfers van de Koninklijke Federatie van het Belgisch notariaat geven aan dat in de meeste kustplaatsen de appartementsprijzen nog wel toenemen, maar dat er in sommige gemeentes ook sprake is van een daling. En ook een locatie op de zeedijk wordt tegenwoordig minder belangrijk geacht dan het comfort van bestaande of nieuwe appartementen.

 

INVESTEREN IN EEN VAKANTIEWONING: WAT MOET JE WETEN?

akantie! Een heerlijke tijd om zorgeloos uren te spenderen met familie en vrienden. Vlamingen trekken er tijdens de zomermaanden nog altijd graag op uit. De bittere pil, de kosten dus, slikten ze vaak al maanden op voorhand. Want of je nu een bed & breakfast, hotelkamer of appartement huurt, het blijft een dure aangelegenheid. Wie overweegt om te investeren in een vakantiewoning, kan jaarlijks centen besparen en een rendement opbouwen

 

bijna vier op de tien Vlamingen woont in een open bebouwing. En als budgettaire redenen niet in de weg zouden staan, kozen nog veel meer Vlamingen met bouwplannen voor een openstaande woning. Het is lang niet het enige wooncliché dat de Vlamingen bevestigen. We blijven vasthouden aan de klassieke woondroom. Dat blijkt uit een bevraging van woningbouwer Bostoen bij bijna duizend Vlamingen die recent bouwden of met concrete bouwplannen zitten. Dit zijn de zes meest opmerkelijke trends over de Vlaming en zijn woning.

 

Weten wat je wil en graag ziet, is één stap. Iemand vinden die het voor je kan uitvoeren, is de tweede fase. Bij Groep Huyzentruyt waren Iris en Gregory meteen overtuigd. Het eerste plan dat getekend werd, was meteen de stijl die ze voor ogen hadden. Landelijk en op maat.

 

 

Bij exclusieve eigendommen denken we al snel aan exotische oorden, met huizen die je meestal alleen in de films ziet. Toch hoef je het niet altijd ver te zoeken om het huis van je dromen te vinden. Ook in eigen streek zijn er statige herenhuizen, indrukwekkende penthouses en prachtige villa’s met zwembadén een zicht om drie keer u tegen te zeggen. Exclusief luxe vastgoed, waarvan je denkt dat het niet eens bestaat, laat staan dat het te koop is. Maar waar start je die zoektocht? Voor we naar een makelaar stappen, schuimen we graag even het internet af. Prospecteren vanuit je luie zetel is de eerste logische stap. Zich een weg banen in de dichtbegroeide jungle aan informatie is echter niet evident. En behoorlijk frustrerend als je nochtans heel goed weet wat je wil.

 

Van investeerders komt er steeds meer vraag naar residentieel vastgoed, zo blijkt uit analyses en praktijkervaring van Dewaele | vastgoed met advies. Daarvoor zijn er verschillende verklaringen. Al jaren blijken financiële markten soms onzeker en blijft de opbrengst van spaarboekjes ondermaats. Vastgoed biedt al die tijd al een veilige en stabiele optie. Dat komt onder meer omdat een pand zekerheid en tastbaarheid biedt. Vastgoed heeft een vaste waarde en een woning kan bovendien ook niet failliet gaan. Dit zorgt voor financiële houvast en dat kenmerkt de vastgoedmarkt in heel Vlaanderen.

 

 

 

DEURLE VAN WELDEN VASTGOED

GENT SVN VASTGOED

 

 

 

Veelschrijver Herman Brusselmans laat geen kans voorbijgaan om Gent te bewieroken als de enige stad waar hij zou kunnen wonen. Want in vergelijking met Amsterdam, Parijs en Rome, de enige andere steden, waar hij naar eigen zeggen al geweest is, is alles in Gent nog behapbaar en kan je eigenlijk nog in relatieve rust leven. De langharige auteur ergert zich dan wel wat aan de massa die de Gentse Feesten overspoelt, zijn hart blijft aan de Arteveldestad verpand. En hij is lang niet de enige, die er zo over denkt. Voor jong en oud blijft Gent enorm veel troeven hebben. Dat is mee te danken aan een heel doordachte stadsontwikkeling, die via diverse pijlers inzet op verbinding, zodat jong en oud zich thuis voelen in de stad van het Gravensteen en De Rechtvaardige Rechters.

Vastgoedgroep Degroote is een begrip aan de kust en in Brugge. Het bedrijf werd gesticht door Xavier Degroote in 1975 en is nu in twee sectoren actief: projectontwikkeling aan de kust en de Brugse hotellerie. Naast meer dan 200 voltijdse medewerkers wordt stichter Xavier Degroote bijgestaan door zijn drie zonen Pieter, David en Jan. Met David en Jan voerden we een boeiend gesprek over de nieuwbouw aan de kust.

 

 
Het wegvallen van de belastingaftrek voor zonnepanelen vanwege de oversubsidiëring, gevolgd door de introductie van het prosumententarief (belasting voor consumenten met een decentrale productie-installatie ≤ 10 kW én een terugdraaiende teller), heeft de markt van zonnepanelen de laatste jaren sterk doen inkrimpen.

De oorsprong van de naam Meetjesland mag dan etymologisch naar oude vrouwtjes verwijzen, dat oubollige verleden heeft de streek al lang van zich afgeschud: vandaag meet de regio zich een eigentijds en veelzijdig imago aan. Een plek waar het fijn is om te wonen en te werken, en tussendoor voluit op verkenning te gaan. Via een ritje op de scooter bijvoorbeeld: handig, en traag genoeg om geen enkele troef te missen. Bij elke tussenstop werd tevens halt gehouden bij enkele vastgoedspecialisten uit de regio. Want ook op het vlak van immobiliën is er in het Meetjesland heel wat gaande.

 

Gebeten door alles wat met bouwen te maken heeft?Of droom je ook van boeiende uitdagingen? Noteer alvast zondag 22 mei in je agenda voor de 10de editie van Open Wervendag. Kom langs en word hélemaal zot van de bouw!

Op zondag 22 mei vindt de tiende editie van de Open Wervendag plaats. Een unieke gelegenheid waar bezoekers één keer per jaar de kans krijgen om bijzondere dingen te zien en verhalen te horen die u anders nooit hoort. Home & Trends magazine sprak met Veronique Vanderbruggen van de Confederatie Bouw voor meer info.

 

Kijk binnen in de nieuwe Matexi kijkwoning

Een woning is veel meer dan vier muren en een dak boven uw hoofd. Het is de plaats vanwaar u uw leven gaat uitbouwen: een plek die van uzelf is en waar u uzelf kunt zijn. In een omgeving waar u veel vrije tijd doorbrengt, vrienden maakt, waar u uw kinderen een toekomst geeft. Matexi verwezenlijkt woningen die tegelijk betaalbaar en duurzaam zijn: betrouwbare kwaliteit, die de mogelijkheden van uw budget maximaliseert. In een buurt waar het fijn wonen, werken, winkelen en ontspannen is.

Sinds 1968 bouwt Hyboma duurzame en kwalitatieve woningen. En dat doen we al 2 generaties lang met een bijzondere métier, zorg en ervaring. Als veeleisende bouwheer geniet u bij ons de beste waarborg op een betaalbare woning die aan al uw huidige en toekomstige wensen voldoet. Binnen de stijl, de afwerking en het comfortniveau waar u zich goed bij voelt.

 

Stuiver is een verkaveling te Waarschoot in het groen met 10 woningen. Ze zijn ontworpen door Project Architects. De woningen zijn optimaal georiënteerd en afgewerkt met kwaliteitsvolle designmaterialen. Reeds 60% verkocht Opendeur zondag 24/4 van 10u tot 12u

 

Bouwen met Danneels is bouwen aan een smaak- en stijlvolle thuis. Landelijk, tijdloos of modern? U weet zeker dat uw woning een plek met een ziel wordt. Al meer dan 40 jaar ontwikkelen wij aangename en stijlvolle woonbuurten. Wij staan voor traditionele kwaliteitsbouw en gaan voor een warme, klantgerichte aanpak en piekfijne afwerking.

 

Aannemer van het leven Bouwen. Aan huizen en aan relaties. Al honderd jaar en vier generaties werkt Groep Huyzentruyt met mensen en gebouwen. Dat is de reden waarom we ons als groep en individu dagelijks inzetten. Om woningen en projecten te realiseren waar we samen trots op zijn, en waar bewoners en investeerders de toekomst met twee handen grijpen. In elke fase van het leven.

 

Een woning is veel meer dan vier muren en een dak boven uw hoofd. Het is de plaats vanwaar u uw leven gaat uitbouwen. Matexi verwezenlijkt duurzame woningen van betrouwbare kwaliteit, die de mogelijkheden van uw budget maximaliseert. In een buurt waar het fijn wonen, werken, winkelen en ontspannen is. Sinds het begin, zo’n 70 jaar geleden, heeft Matexi meer dan 34.000 woningen gerealiseerd in 334 gemeentes

 

Huysman Bouw realiseert woningen in zowel rustiek pastorij als moderne stijlen ontworpen volgens uw smaak en wensen, om u te inspireren is dit onze moderne, Lage Energie Kijkwoning te Eeklo, steeds te bezichtigen op afspraak.

 

Nieuwbouwproject: ZUIDERPOORT-Zottegem Stelt u hoge eisen aan wooncomfort? Dan moet u beslist deze residentie aan de Meerlaan in Zottegem leren kennen. Er zijn 21 appartementen (met terrassen), 1 woning en ondergrondse staanplaatsen voorzien, en dit op fietsafstand van het centrum. Met de eigentijdse architectuur, het hoge afwerkingsniveau en de keuze uit een groot aantal persoonlijke indelingsvarianten beantwoorden de initiatiefnemers aan de actuele vraag naar wonen ‘op maat’.

 

Exclusief appartement beschikt over drie slaapkamers en twee ingerichte badkamers, een eigen leefterras met zuidoost oriëntatie en een prachtige aangelegde zuidwest privétuin met zitbanken en waterpartijen.

 

Rustig gelegen in een residentiële wijk, dicht bij winkels, openbaar vervoer, scholen, goede verbinding Gent, Brussel, Antwerpen, kust enz.

 

Prestigieuze villa gelegen in een residentiële wijk te Zomergem! Ruime woonkamer met dubbel salon en veranda, keuken met ontbijthoek, 4 ruime slaapkamers, 2 badkamer en bureau.

Woning in hoevestijl met 2 slpk. Zuidgerichte binnenkoer. Ruime berging naast de woning met plaats om fietsen te stallen. Klein beschrijf mogelijk!

 

De prijzen van vastgoed zijn de laatste jaren flink gestegen. Veel mensen zijn dan ook op de boot gesprongen en hebben geïnvesteerd in vastgoed. De kans dat zij hun investering met winst kunnen verkopen, is vaak reëel. Echter moet er meer en meer rekening worden gehouden met de fiscus die graag mee geniet van deze winsten.

 

Sparen brengt vandaag weinig tot niks meer op, terwijl intekenen op beursaandelen een risicovolle onderneming blijft. Steeds vaker gaan particulieren op zoek naar alternatieve manieren om meer rendement te halen uit hun middelen. Over de voordelen van het investeren in nieuwbouwvastgoed praten we met Olivier Eloy en Frank Vanmeenen van projectontwikkelaar Hyboma.

 

Volgens de Notarisbarometer blijkt dat in 2015 het aandeel appartementen opnieuw is toegenomen in het totaal woningaanbod. Voornaamste redenen hiervoor zijn dat de bouwgrond voor vele jonge koppels onbetaalbaar is geworden. Daarnaast verkopen veel oudere mensen hun woning en ruilen ze deze in voor een woonappartement met ruim terras. Daarenboven staat de rente op vandaag historisch laag en is dit volgens vele economen het ideale moment om in te stappen. Onze redactie sprak met David Degroote. Magazine Home & Trendswouwel eensweten opwelkemanier Vastgoedgroep Degroote in hun aanbod rekening houdt met deze trend en hoe zich dit precies vertaalt in de praktijk.

 

De rente van het spaarboekje is gezakt tot een absoluut basisminimum. Daarom gaan veel mensen op zoek naar een andere manier om rendement te halen uit hun zuurverdiende spaarcenten. Bart Versluys, CEO van Versluys Bouwgroep, legt uit waarom vastgoed het beste alternatief is voor het spaarboekje.

 

De aankoop van een nieuwe woonst gaat al te vaak gepaard met een hypothecair krediet. Uiteraard komen hierbij kosten kijken die meer dan eens worden onderschat. Om de kosten van een hypothecaire inschrijving te beperken, kan een gedeeltelijke hypothecaire volmacht worden toegekend, mits toestemming van de bank. Landbergh stelt geregeld vast dat kopers niet of zeer beperkt vertrouwd zijn met deze materie, vandaar onze bondige toelichting.

 

Sint- Amandsberg:

Eigentijdse villa met zwembad. Inkomhal, bureel, woonkamer, ing.keuken, kelder,

garage(2 wagens), terras en tuin. 1ste verd.: nachthal, 3slpks  (1 met eigen badk.), apart toilet, kleine dressing, 2de verd.: ruime badk.  EPC : 230 kWh/m

580000€

Rustig gelegen bungalow, in het dorp van Destelbergen met tuin en dubbele garage.

Op te frissen woning. Bj: 1975. Opp grond: 655 m²,  ki: 1239, elektrische verwarming, epc: in aanvraag.

Vraagprijs: 285.000 euro

 

Deze woning heeft heel wat potentieel en beschikt over : ruime inkomhal, 5 slaapkamers ,

3 badkamers, een living, bureauruimte, fitnessruimte, dressing en geïnst. keuken.

EPC : 458 kWh/m2 Vg- Wg- Gdv- Gvk-Gvv

 

 “Nieuwe verkaveling in Oostakker op de grens met Destelbergen en St. -Amandsberg. Open bebouwingen. Afwerking in samenspraak met de klant. Info op kantoor. (Wg,VV, Gvkr, Vg, Gdv)”

 

Uw gastvrouw Sylviane Henderick heet u van harte welkom bij ‘t Leienest. De vakantiewoning ‘t Leienest (juli 2015) is gelegen aan de oevers van de Leie in Drongen. Hier kunt U, van alle gemakken voorzien, heerlijk overnachten. Tijdens U verblijf in ‘t Leienest vindt U rust, ruimte en natuur…

 

Deze droomvilla op een terrein van 3.394 m², met 63 meter aan de Leie te Drongen, heeft een bewoonbare oppervlakte van 512 m². De woning is voorzien van alle hedendaags comfort met een tijdloze, luxueuze afwerking en heeft annex een onafhankelijke conciërgerie / appartement met 3 slaapkamers en een garage. Het unieke zicht over de Leie maken deze villa werkelijk adembenemend. Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Vv EPC: 254 kWh/m² - UC 1787600

 

 

Een woning is veel meer dan vier muren en een dak boven uw hoofd. Het is de plaats vanwaar u uw leven gaat uitbouwen: een plek die van uzelf is en waar u uzelf kunt zijn. In een omgeving waar u veel vrije tijd doorbrengt, vrienden maakt, waar u uw kinderen een toekomst geeft. Matexi verwezenlijkt woningen die tegelijk betaalbaar en duurzaam zijn: betrouwbare kwaliteit, die de mogelijkheden van uw budget maximaliseert. In een buurt waar het fijn wonen, werken, winkelen en ontspannen is.

 

Wonen aan de Leie. De kans is groot dat u nu aan Sint-Martens-Latem denkt. Maar de Leiestreek is zoveel meer. Vanaf haar bron in Noord-Frankrijk kronkelt de Leie 200 kilometer lang door West- en Oost-Vlaanderen tot het in Gent samenvloeit met de Schelde. De streek is gekend voor zijn prachtige natuurgebieden, aantrekkelijke fietsroutes en heerlijke restaurants en bistro’s met zicht op de Leie. Wonen aan de Leie staat synoniem voor rust, ruimte en natuur.

 

Door de jaren heen kunnen jouw levensomstandigheden sterk veranderen: een nieuwe job in een andere streek, een gezinsuitbreiding. Of net andersom: volwassen kinderen gaan het huis uit je drukke carrière loopt te einde. De kans bestaat dan dat jouw huidige woning ofwel te groot of net te kl in is geworden. Tijd om aar iets nieuws uit te kijken.

 

Je bent op zoek naar een nieuwe thuis. Je hebt voor het eerst nieuwbouwplannen. Of je wil de stap zetten van je bestaande woning naar nieuwbouw... Misschien herken je jezelf hier wel in. Met Hyboma speel je zeker.

 

Ingrid en Renaat zochten een woning in de regio van Mol. Maar na twee jaar zoeken, kwamen ze van een kale reis terug. De twee vijftigers zochten uiteindelijk hun heil in nieuwbouw. En die keuze hebben ze zich nog niet beklaagd.

 

Danneels biedt u veel méér dan zomaar een stuk grond. Met meer dan 600 kavels in verkoop is Danneels één van de marktleiders in België. Een sterk aanbod goed gelegen percelen op toplocaties én dat zonder bouwverplichting.

 

Deze compacte woning met de allures van een immense villa toont aan dat het mogelijk is om ruimte te suggereren. Vanaf de straatzijde krijg je de indruk dat je voor een immense villa staat, terwijl binnenin de afmetingen van een normale woning gelden. Dit effect wordt mee in de hand gewerkt door de gevel met witte siliconenpleister met op het gelijkvloers een zwart metalen vlak met horizontale aluminium lamellen dat zich nagenoeg over de ganse breedte van 15m uitstrekt.

 

Rentrer chez soi”, de Fransen zeggen het zo mooi. Ze gaan niet naar huis, maar komen tot zichzelf. En zo verwoorden ze precies wat wij bedoelen met thuiskomen. Een warme thuis realiseren we door betaalbare, duurzame woonoplossingen aan te bieden onder één merk “Bostoen“. Of het nu een projectwoning, een appartement, een totaal verbouwing of een nieuwbouw op jouw grond is, iedereen verlangt naar die ene thuis waar je geschiedenis kan schrijven. Jouw nest waar rust, liefde, geluk en jonge dromen ontstaan.

 

www.buildyourhome.be

14.000 betrouwbare aannemers tot uw dienst

 

De realisatie van het droomhuis van Linda en Marc was een verre droom. Tot Linda haar frituur – waar ze ook woonden – kon overlaten. Plots werd de droom een dringende noodzaak. Linda en Marc kozen bij Ecohuis voor een sleutel-op-de-deurwoning die ze volledig naar smaak konden laten aanpassen. Bovendien werd de woning op 12 weken gerealiseerd. Linda en Marc delen hun ervaringen.

 

De historisch lage rentevoeten hebben geresulteerd in een duidelijke toename van het aantal vastgoedtransacties. Als vastgoedmakelaar ontmoeten wij bij Landbergh dagdagelijks kandidaat-kopers die het overzicht verliezen bij de talloze financieringsmogelijkheden.

 

Vaarwel Woningbouw Huyzentruyt, Belim Bouwteam, Bik Woningen en Beyaert Construct. Vanaf Batibouw is Groep Huyzentruyt een feit. Eén sterke naammet honderd jaar ervaring en honderden bouwspecialisten. Onze expertise deelden we al sinds 2003. Nu delen we ook de naam. Groep Huyzentruyt bouwt voor en met mensen. Dat doen we met een open geest en een oprechte interesse in nieuwe ideeën. De dynamiek en inzet van elke medewerker, zoals commercieel medewerker Stefaan, is de mortel van ons bedrijf. Want bij elke inspanning hoort een gezicht. Bouwen is het resultaat van een dialoog van mens tot mens: een wisselwerking van ervaringen, visie en expertise. Elke schakel is van het grootste belang.

 

Wie droomt niet of heeft niet ooit gedroomd van een eigen huis, helemaal ingericht volgens eigen smaak en behoeften? Voor het realiseren van wat je fascineert moet je gaan, zegt het cliché. Maar er zijn natuurlijk heel wat hindernissen te overwinnen, zoals niet in het minst de financiële kant van het plaatje.

 

Bezoek een Danneels kijkwoning in onze nieuwe woonbuurten of stap binnen in een modelappartement en doe een schat aan ideeën op. Laat je verrassen door onze uitgekiende inrichtingen en ruimte-indelingen. Maak kennis met ons vakmanschap en ervaar onze detailzin met eigen ogen.

 

Al 24 jaar is Immo Nobels een vaste waarde in de vastgoedsector. Het kleine kantoor, opgericht door Kristian Nobels, is uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste spelers in de Oost-Vlaamse vastgoedmarkt met een sterke regionale kennis.

 

Als vastgoedmakelaars gespecialiseerd in de verkoop van appartementen & woningen op plan in de Gentse regio krijgen we bij Landbergh dagelijks vragen over de werkwijze en mogelijke risico’s bij een aankoop op plan. We maken u daarom graag wegwijs in deze complexe materie.

 

De jaarlijkse hoogmis van bouwen en renoveren, Batibouw, zal er deze editie enigszins anders uitzien, of daar toch een eerste belangrijke aanzet toe vertonen. Aan de naambekendheid van de beurs schort natuurlijk hoegenaamd niks, maar het concept is anno 2016 danig geëvolueerd in vergelijking met de voorgaande edities. Batibouw wil vooral meer dan ooit een toonbeeld van beleving zijn, en daarbij inzoomen op de diverse sectoren. Eén van de gevolgen daarvan is voor het eerst een immodorp op Batibouw!

 

Zo wordt de Tondeliersite binnen afzienbare tijd omgetoverd tot een sprankelend nieuw stadsdeel, met plaats voor mooie, ruime en duurzame appartementen. Het fraaie uitzicht op het water, het royale groen van het Tondelier- en Rabotpark en de nabijheid van het centrum krijg je er gratis bovenop!

 

EEN INTERESSANTE INVESTERING EN EEN VERZEKERDE ZORG

De toenemende vergrijzing van de bevolking is een vaststaand feit. Tegen 2020 heeft één op vier Belgen de leeftijd van 65+ bereikt. Thuisverpleging, kangoeroewonen, woonzorgcentra, mantelzorg, … het is slechts een greep uit het groot aantal ouderenzorgformules die een oplossing biedt voor deze evolutie.

In Hoeveel Ben Je Waard? maken bekende en onbekende kandidaten een eigen inschatting van hun inkomsten, eigendom en uitgaven, maar worden ze ook door een gespecialiseerd team doorgelicht. De waarheid achter de volledige boekhouding blijkt vaak boeiend en soms zelfs schokkend.

 

DE LELIE Kijk binnen in een Matexi-woning

 

Er was een tijd waarin de Ronde van Vlaanderen moest verreden worden, en dan werden die dag echt horden belangstellenden gemobiliseerd. Die bewuste zondag in april blijft natuurlijk nog steeds de absolute uitschieter, maar ook de dag ervoor, het rendez-vous van de wielertoeristen, is intussen aardig druk geworden. Bovendien willen anno 2015 ook op andere zon- en weekenddagen adepten van het stalen ros en liefhebbers van de natuur op z’n mooist, wat graag in de Vlaamse Ardennen vertoeven.

 

Binnenkijken in een luxueuze villa in een doodlopende straat op de Heide van Waasmunster

Deze recente normandische villa met een bewoonbare oppervlakte is 797m² is uiterst residentieel gelegen op een perceel van 2300m². Dit eigendom is uitzonderlijk afgewerkt met oog voor detail en voorzien van alle comfort. De villa beschikt over vijf uitzonderlijke slaapkamers en vier badkamers.

U bent op zoek naar een nieuwe thuis en u overweegt om voor nieuwbouw te kiezen. Uw notaris of architect helpt u natuurlijk om aan alle verplichtingen te voldoen, maar het is handig dat u op voorhand weet met welke zaken u rekening moet houden bij een nieuwbouw. Zo staat u niet voor onverwachte verrassingen.

 

Alle calamiteiten in de Europese – en wereldeconomie en alle hommeles in het Belgische politieke landschap ten spijt, blijven we onszelf herhalen: ons vastgoed biedt een heel solied rendement! En je kan er nog in wonen ook, of (ver)huur je liever?

 

Cijfers zijn cijfers. Nieuwbouwappartementen worden steeds populairder. In die zin dat ze momenteel het klassieke nieuwbouw woonhuis – van alleenstaand tot halfopen bebouwing en rijhuis – aan het overvleugelen zijn. Volgens de gegevens van de Vlaamse Confederatie Bouw is de verhouding in het aantal door de overheid uitgereikte vergunningen momenteel zelfs 60 tegen 40.

 

Een woning is veel meer dan vier muren en een dak boven uw hoofd. Het is de plaats vanwaar u uw leven gaat uitbouwen: een plek die van uzelf is en waar u uzelf kunt zijn. In een omgeving waar u veel vrije tijd doorbrengt, vrienden maakt, waar u uw kinderen een toekomst geeft. Matexi verwezenlijkt woningen die tegelijk betaalbaar en duurzaam zijn: betrouwbare kwaliteit, die de mogelijkheden van uw budget maximaliseert. In een buurt waar het fijn wonen, werken, winkelen en ontspannen is.

 

Bent u op zoek naar rust in een prachtig kader?

Dan bent u in De eine Hoeve op het juiste adres. Hier kan u genieten van een idyllische omgeving, bootje varen op uw eigen vijvers en volledig relaxen in stijl. Via de toegangspoort betreedt u het domein en wordt u onmiddellijk stil van het perfect aangelegde binnengebied en heeft u zicht op de gebouwen die in 2000 volledig gerenoveerd werden zodat u kan baden in alle luxe en comfort.

Met de stijgende energieprijzen wordt energiezuinig wonen steeds belangrijker. Het bedrijf EcoPuur, dat nu deel uitmaakt van de bouwgroep Durabrik, is al tien jaar actief op de markt van het duurzaam bouwen en specialiseert zich in technieken om laagenergie en passieve woningen te creëren. EcoPuur geeft advies, begeleidt de installatie en verzorgt de dienst na verkoop. Home & Trends Magazine sprak met Wannes Wylin, oprichter van EcoPuur.

 

Op zoek naar meer woningen?

 

Immobiliënmakelaars hebben schier allemaal een gelijkaardige ervaring: de (potentiële) klanten zijn op zoek naar een instapklare, of toch een zo instapklaar mogelijke woning. Natuurlijk willen mensen er meteen hun eigen stempel opzetten: nieuwe verf en/of behang en dies meer, maar dit valt onder de noemer van de oppervlakkige verfraaiing. Wanneer het echter over serieuze infrastructuurwerken gaat, zwicht men vlug. Inbegrepen gezinnen die het met een beperkt budget moeten zien te rooien.

 

WEG MET DE KEUZESTRESS EN TYPISCHE BOUWZORGEN

Steeds meer kandidaat-bouwers kiezen voor een pasklare oplossing En? Trek jij straks ook naar BIS 2015 op zoek naar inspiratie voor de afwerking van je woning? Heb je ‘keuzestress’ voor het selecteren van de gevelstenen, dakpannen of vloeren? Zie je er tegen op om een hele dag van stand naar stand te hollen om informatie in te winnen? Iedereen die ooit bouwde, kent vast het gevoel. En toch is het belangrijk om je op voorhand uitgebreid te documenteren en informeren bij alle actoren uit het bouwproces. Bij Danneels NV uit Brugge nemen ze je voor elke stap bij de hand.

Leve de vooruitgang! In een serieuze waslijst Vlaamse steden en gemeenten wordt vandaag opnieuw gebouwd dat het een lieve lust is. Op deze en de hiernavolgende pagina’s brengen we daar een summier, maar eigenlijk toch behoorlijk uitgebreid overzicht van. Every picture tells a story!
Alleenstaande villa, uitstekend gelegen vlakbij de “Royal Zoute Tennis Club”. De villa kan heel gemakkelijk gesplitst worden tot 2 koppelvilla’s. Zeer mooi onderhouden tuin. Opp.: 770 m2 Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Gvv - EPC in opmaak
Pracht. nwbw pastorijw. v. 2012 met geklasseerde authentieke gevel. Topper !! UC: 1121563 Vg – Wg – Gdv – Gvkr - Vv - EPC 170 kWh/m²

39 Kwalitatieve nieuwbouwappartementen in het hartje van Oudenaarde. 1- of 2-slpk appartementen Fiscaal voordelig Ondergrondse parkeergarage en buitenstaanplaatsen Ruime terrassen en groenaanleg Goede bereikbaarheid

 

Villa van 2007 met een bewoonbare opp. van 550m². 5 slpks, 2 bdks en 2 zonneterrassen. Uniek lichtinval en prachtig zicht op de tuin. U geniet van de nodige privacy op een verscholen perceel van 3.400m².

Vg, Wug, Gdv, Gvkr, Vv - EPC 260kWh/m

Met ingang van 1 november 2015 wordt de Vlaamse renovatiepremie hervormd. De grootste innovatie is dat aanvragers voortaan in twee trappen kunnen werken, gespreid over een periode van tien jaar.

Vanhauwood is een bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen en plaatsen van uw droom “houten bijgebouw”. Rustieke, sprookjesachtige eiken bijgebouwen in een landelijke sfeer of strakke, stijlvolle moderne bijgebouwen in een hedendaags kader. Alles wordt met liefde gemaakt, geplaatst en afgewerkt van dak tot en met terras.

 

 

Dé bouwbeurs bis is aan zijn 27ste editie toe en verwacht ook dit jaar weer zo’n 80.000 bezoekers voor ruim 480 exposanten in de hallen van Flanders Expo in Gent. Naast de vaste ingrediënten die van bis sinds jaar en dag dé belangrijkste bouwbeurs van Vlaanderen maken, vallen er weer verrassende nieuwigheden te ontdekken. Iedereen met plannen om te bouwen, renoveren of in te richten voorziet in zijn agenda dus best wat tijd om tussen 3 en 11 oktober bis te bezoeken.

 

DENKT U ER EEN GOEDE ZAAK TE DOEN DOOR EIGENHANDIG UW HUIS TE KOOP TE ZETTEN ZONDER DAARVOOR EEN BEROEPSMAKELAAR TE ENGAGEREN?

 

Vastgoedkantoor de Fooz, in de Zuidstationstraat te Gent, floreert al in de vierde generatie, werd opgericht in 1888 en is daarmee het oudste kantoor van de stad. Die pioniersrol en dat rijke verleden worden niet eens aangewend als referentie, integendeel: zaakvoerder François de Fooz opent het gesprek met een oproep aan potentiële actieve werkkrachten die onder meer inkoop willen gaan doen voor het vastgoedkantoor. Aan de vergadertafel zitten we met Wendy Wambacq en Michel De Keyzer ook twee jonge vastgoedmakelaars-verkopers die beiden reeds jaren bij de Fooz werken en spontaan uit hun ervaring vertellen. Het leven zoals het is…

 

Flanders Expo

week ➞ 13u-18u30 weekend➞ 10u-18u30 vrijdag 9 oktober ➞ 13u-23u

Immo Carine Audenaert is al 20 jaar een vaste waarde in Destelbergen. Doorheen de jaren heeft Carine een zeer diverse vastgoedportfolio opgebouwd die nog elke dag groeit: van residentieel vastgoed en handelszaken tot nieuwbouwprojecten en de service residenties voor senioren, zoals de residentie Mayflower te Sint Denijs Westrem. Zowel kopers en verkopers als huurders en verhuurders kunnen bij Carine terecht voor professionele begeleiding in de vastgoedmarkt.

 

Nee, 9070 redenen om van Destelbergen en Heusden te houden zullen we hier allerminst opdissen. Dat zou duidelijk van het goede te veel zijn. Bedoeling is gewoon aan te geven dat die twee entiteiten één geheel vormen onder postnummer 9070. Dat is zo sinds het jaar 1977, en in tegenstelling met vele andere fusies van gemeenten, zijn daar amper of geen problemen mee geweest.

 

“SUBSTANTIEEL AANBOD NIEUWBOUW IN ONZE GROEIGEMEENTE”

De stevig van groen voorziene Gentse buurgemeente Destelbergen heeft expliciet het karakter van residentiële gemeente. Het bevolkingsaantal – momenteel nog zo’n 17.000 – zit bovendien aardig in de lift. Burgemeester Marc De Pauw bevestigt en voegt er meteen het belang van de aanleunende diensten aan toe. De mensen vinden in het expansieve Destelbergen ook een stukje werkgelegenheid en een basis om hun activiteiten uit te oefenen, luidt het.

 

BLOCK VASTGOEDwerd opgericht door Charlotte Block, die opgegroeid is in de wereld van het vastgoed. Na haar ervaring zowel in het Gentse als aan de kust, besloot zij zelf het verschil te maken met haar gedrevenheid, persoonlijke aanpak en enthousiasme

 

HIERONDER VINDT U ALVAST ENKELE STERKE ARGUMENTEN:

1. Beleggen in vastgoed brengt meer op dan uw klassiek spaarboekje De rente op uw spaarboekje stelt niet veel meer voor. Het verschil met een zichtrekening is amper te maken. Bovendien hakt de inflatie in op de absolute waarde van uw spaargeld.

De vastgoedstatistieken van de FOD Economie hebben met de jaren een echte barometerfunctie gekregen. De recent vrijgegeven cijferdans over 2014 is bijzonder geruststellend: de vastgoedmarkt is zich probleemloos blijven handhaven in het hogedrukgebied waarin ons land zich al jaren bevindt. De kans op onweer is zo goed als nihil.

 

Op zondag 31 mei 2015 zetten honderden werven over heel Vlaanderen hun deuren weer open. Dit initiatief van de Confederatie Bouw wil het imago van de sector een boost geven. Voor wie bouwplannen heeft, is het dé gelegenheid om iets op te steken over de realisatie van een nieuwbouwwoning. “Wij willen die dag illustreren hoe je slim kan bouwen, betaalbaar en toch met een hoge standaardnorm”, klinkt het bij Danneels uit Brugge, één van de vele deelnemende bedrijven.

 

Exclusief landhuis tussen Aalst en Brussel afgewerkt met topmaterialen ! Unieke beleving zowel binnen als buiten. Grote privacy. In perfecte staat.
Grondopp.: ca 4.600 m².
Bewoonbare opp.: ca 375 m²
 

Het is precies 775 jaar geleden dat Eeklo – met de e van energiek, eigenzinnig en echt - zijn stadsrechten ontving, en dat wordt anno 2015 uitgebreid gevierd in de centrumstad van het Meetjesland. Aan het hoofd van Eeklo staat burgemeester Koen Loete. Hij werd geboren in Waarschoot, als zoon van een Kaprijkse moeder en woont al nagenoeg heel zijn leven in Eeklo. Een echte Meetjeslander dus.

 

In z’n evergreen ‘Marieke’ belijdt Jacques Brel zijn liefde voor het meisje “entre les tours de Bruges et Gand” (…) “en schuurt het zand over mijn land, mijn platteland, mijn Vlaanderland”. Deze unieke sfeerschepping is zonder moeite toepasselijk op het Meetjesland. Deze regio zit wel geografisch dichter bij Gent dan bij de West-Vlaamse hoofdplaats. Maldegem, Knesselare en Aalter liggen nog net aan de Oost-Vlaamse kant van de provinciegrens, terwijl Nevele, Lovendegem, Evergem en Zelzate allemaal buurgemeenten van Gent zijn.

 

4 eengezinswoningen in Brugge

Wonen met karakter, dat is wonen in Brugge. ABS Bouwteam renoveert in het centrum 4 eengezinswoningen met tuin, voorzien van alle moderne comfort. Zo verenigt Singel op subtiele, maar sublieme wijze het architecturale verleden met de kunst van hedendaags wonen. Het woonproject ligt in een groene oase op de stadsvesten, vlak bij de Smedenpoort en op 500 m van ‘t Zand. Daar wil je leven.

 

MERELBEKE
Exclusief minimalistisch multifunctioneel (kantoren / praktijk / vrij beroep / ... / multidiciplinair) gebouw gelegen op een perceel grond van 1.782m². 565m² bruto benutbare oppervlakte (kelder (250m²) + gelijkvloers (250m²) + verdieping (65m²)). Patio op kelderniveau van 50m². (Parkeer)plaatsen voor 16 wagens. EPB.

€ 760.000

Realisatie : ABS BOUWTEAM. [Vg/Wg/Gdv/Gvkr/Gvv].

 

BLOCK Vastgoed

Appartement te koop Gent

Volledig gerenoveerd twee slaapkamer appartement op de tweede verdieping, gelegen aan de Coupure. Het appartement heeft een oppervlakte van 100m2. Indeling: Inkomhal met vestiaire, apart toilet, ruime woonkamer met volledig geïnstalleerde open keuken, berging/wasplaats, masterbedroom, tweede slaapkamer met toegang tot terras achteraan, badkamer met ligbad en inloopdouche. Vooraan een zuidwest georiënteerd terras. Garagebox, kelderberging en gemeenschappelijke fietsenberging in de residentie.

 

Al tien jaar wist Christophe Colpaert een succesvol kantoor uit te bouwen te Knokke-Zoute, bekend van zijn zaak „Christophe Colpaert exclusive properties” op het albertplein.
In januari nam hij het bestaande kantoor Unimmo in sint-martens-latem over voor de uitbreiding van zijn activiteiten als vastgoedmakelaar en promotor.

 

KNOKKE  - €695.000

Deze verzorgde en ruime villa beschikt over een modern comfort en is uitgevoerd in bijzonder kwalitatieve materialen. Het pand ligt in een rustige verkaveling op wandelafstand van trein-tram-bus en de nieuwe watersportclub 'Lakeside Paradise'.

 Vg, Wg, Gdv,Gvkr, Vv EPC: 447kwh/m²

 

Vastgoedmakelaar in de vierde gener tie: bitter weinigen kunnen daarmee uitpakken. niet dat François de Fooz van het gelijknamige kantoor in de zuidstationstraat in gent dat ook doet. zijn discours klinkt integendeel ‘down to earth’. het boeiende is dat wij steeds moeten bijleren, want alles wordt almaar complexer, stelt hij. Erkende vastgoedmakelaars moeten de dag van vandaag echt polyvalent zijn: denk maar aan alle fiscale,
juridische e.a. implicaties alsook de verschillende werkgebieden in het vastgoed (residentieel, commercieel, kantoren,…). zodat het quasi onmogelijk wordt om dit beroep vandaag nog alleen uit te oefenen.

 

“vakkundige hulp, juiste prijszetting en groter bereik”

Uw eigendom verkopen is sowieso één van de belangrijkste en grootste verkopen die u in uw leven zal realiseren. Daarom alleen al is het belangrijk u te laten bijstaan door een deskundige, vastgoedmakelaar. Deze expert op vlak van immobiliën biedt u niet alleen vakkundige hulp aan, hij staat bovendien in voor een verkoop zonder zorgen, de nodige publiciteit én een correcte prijszetting. Hieronder alvast een overzicht van diverse voordelen.

 

LANCERING NIEUWBOUWPROJECT LUCAS III

Centrale ligging, vlakbij het station van Oudenaarde, Energiezuinig,  Fiscaal voordeel, Ruime terrassen & groenaanleg, 39 appartementen, Ondergrondse parkeergarage en buitenstaanplaatsen.

1-slaapkamerappartement vanaf 159 500€ - 2-slaapkamerappartement vanaf 179 500€

http://www.iva.be/lucas-iii-oudenaarde/details-nieuwbouw/2455242

 

In een zeer statige laan ligt deze residentiële en instapklare villa in een groene omgeving. Deze zeer lichtrijke woning is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een rustig gelegen woning met een groot ruimtelijk gevoel. Mooi perspectief vanuit living en eetruimte op het ruime zuidelijk georiënteerd perceel (1987 m²).

Vg-Wg-Gdv-Gvk-Vv. EPC:203 kWh.

Prijs: € 849.700

 

“NAAST DE AANKOOPPRIJS OOK REKENING HOUDEN MET EEN AANTAL BIJKOMSTIGE KOSTEN”

Wie op het punt staat om een huis of een appartement te kopen, doet een slimme zet. Vastgoed kopen is namelijk een uitstekende investering voor later, en misschien wel dé veiligste manier om aan pensioensparen te doen. Maar wie een woning, bouwgrond of appartement koopt, moet naast de aankoopprijs ook rekening houden met een aantal extra kosten die bij de aankoop van een woning komen kijken. Houd er bij het bepalen van je financiële mogelijkheden dus zeker rekening mee dat je ook hiervoor wat geld zal moeten reserveren. Een verwittigd man is er twee waard.

 

… En dan wil je bouwen natuurlijk. Maar die zoektocht verloopt vaak moeilijker dan verwacht. Iederéén wil thuiskomen na een drukke dag, in een buurt die perfect aansluit bij alles wat jouw gezin van het leven verlangt. Danneels NV uit Brugge zoekt naar ‘ideale’ locaties en de juiste match tussen klant, bouwgrond en woning.

 

Van 26 februari tot en met 8 maart 2015 loopt de 56e editie van Batibouw over alle twaalf de paleizen van Brussels expo (op de heizel). daarmee bevestigt Batibouw eens te meer zijn status van België’s grootste bouw- en verbouwbeurs. door de thematische indeling is in feite sprake van twaalf beurzen op zich. ook deze keer zijn er wat interne verschuivingen, maar dat is enkel om zo nauw mogelijk aan te sluiten op de actualiteit van het bouwen en wonen.

 

 

"Tweede verblijf in binnen- of buitenland?" 

Droomt u van een tweede verblijf in binnen- of buitenland? Wenst u juridische en fiscale informatie omtrent de aankoop van een tweede verblijf? Bezoek dan Second Home International en dat van 6 tot en met 8 maart 2015. U ontdekt er ruim 25 landen, waaronder toplocaties in Spanje, Frankrijk, Italië én een uitgebreid dagelijks seminarieprogramma op Second Home International.

Home & Trends geeft in samenwerking met Second Home beurs 50 toegangskaarten weg voor deze voorjaarseditie van de Belgische beurs voor het tweede verblijf. Wie interesse heeft in één gratis duokaart, kan steeds contact opnemen met ons via mail info@homeentrends.be of stuur ons een bericht via Facebook. Wij sturen u vervolgens de toegangskaart op.

 

De Leie, alias de “gouden rivier”, vloeit niet alleen dichtbij de monding in Gent plechtstatig in vaak spectaculaire meanders. Het hele traject, tot aan de Franse grens, mag landschappelijk gezien worden. Ongetwijfeld bekleedt de strook doorheen Zuid West-Vlaanderen hierbij een vooraanstaande plaats.

 

2014 ligt achter ons en intussen is 2015 al aangebroken. Maar wij blikken toch nog even terug. Hoe evolueerde beleggingsvastgoed vorig jaar en wat mogen we dit jaar verwachten? Filip Dewaele, gedelegeerd bestuur van Dewaele groep, evalueert en blikt alvast vooruit.

 

Een huis kopen of verbouwen is waarschijnlijk de meest ingrijpende investering die u ooit aangaat. En terwiijl u bij een nieuwbouw op voorhand weet wat de prijs is, is dat bij een renovatie vaak moeilijker in te schatten. De prijs hangt af van de toestand van de woning, of u die in één keer renoveert of spreidt over verschillende jaren en uw eigen voorkeuren naar afwerking toe.

 

ROCBARON

€ 499.000 Zuid-Var. Prachtige villa zowel geschikt voor permanente bewoning als voor vakantiehuis. Alles gelijkvloers, rustig gelegen, mooie omgeving. Zwembad (9x4,5), 4 slk - 25km van zee - Opp. terrein: 5850m2

EPC in aanvraag

DESTELBERGEN

€ 665.000 Villa met praktijkruimte. Bj : 1969.Opp : 1589 m², Bebouwde opp : 196 m², KI.: 2245 euro. CV op mazout. Woning met enorme mogelijkheden en ruimte voor vrij beroep.

EPC : 558 kwh/m².

SINT-MARTENS-LATEM

Op aanvraag Villa met prachtige zonnige tuin en zwembad op unieke ligging! Ind: inom,apart toilet, ruime living met OH, half open inger kkn, 3 slpkrs, grote bdkr, groot bijhuis en een garage.Vg,Wg,Gdv,Gvkr,Gvv.

EPC: 657kwh/m².

MALDEGEM
Uitzonderlijk landhuis, bouwjaar 2003, gelegen in een groene omgeving met mooi open zicht en een stallencomplex voor paarden. Opp. terrein: 4.325m2
Bew. opp.: 290m2 - 3-4 Slpk. - Badk. - Douchek.

EPC: 285 kWh/m2 - UC: 1063423 - Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Gvv

 

 

U L T R A M O D E R N  W O O N P R O J E C T  I N  M E L L E

5 nieuwe triplets - grote minimalistische villa’s opgesplitst in 3 of 4 woonentiteiten. Op het gelijkvloers bevindt zich een ruime loft met privétuin, op de verdieping 2 of 3 loft-appartementen met voor- en achteraan grote zonneterrassen. Deze grensverleggende woonvorm gaat prat op de voordelen van meergezinswoningen, zonder in te boeten aan privacy. Te koop vanaf 285.804€, excl. kosten.

 

Project: Dok Noord

Dit prachtig stadsvernieuwingsproject biedt u mooi & rustig gelegen appartementen met ruim zonneterras in een nieuw stadspark - gelegen op 900 meter van het historisch centrum van Gent. Troeven van project “DOK NOORD”: zeer goede prijs/ kwaliteit - rustige & groene ligging - energiezuinige appartementen - zongerichte terrassen - hedendaagse architectuur 100 % voltooiingswaarborg - afwerking & indeling naar eigen keuze.

 

Less is more … daar gaat Eveline Goossens zaakvoerder van Immo DS van uit. In 1997 stapte zij - met een diploma boekhouden op zak - als administratieve hulp in het bedrijf van haar ouders. Zes jaar later, in 2003, haalde Eveline haar diploma vastgoedmakelaar en wenste ze haar theoretische kennis om te zetten in de praktijk. De verworven kennis was een goede basis. Toch volgde nog een specialisatie. In 2008 studeert Eveline met onderscheiding af aan het KUB (postacademisch) vastgoedrecht. Als vastgoedmakelaar is kennis van groot belang, maar daarnaast zal zij - net zoals de vorige generatie - de ethische waarden en normen hanteren!

 

Het nieuwe jaar komt er razendsnel aan, maar wees gerust: behalve diegenen die in het buitenland van een vakantie genieten, zullen we op 1 januari 2015 met z’n allen in hetzelfde land wakker worden. Alleen wordt, met de inwerkingtreding van het zoveelste stukje in de enorme puzzel van de staatshervorming, de fiscaliteit van uw vastgoed nog een beetje ingewikkelder.

 

Architecturale vrijheid ...

Al meer dan 50 jaar buigt Elbeko zich over nieuwbouw woningen en projectontwikkeling, steeds met oog voor de laatste innovaties en trends. Heeft u zelf een bouwgrond? Dan kan u bij ons terecht voor een kwalitatieve nieuwbouwwoning of een exclusieve villa op maat. U kan bij ons terecht vanaf een winddichte ruwbouw tot en met totaalconcepten in algemene aanneming waarbij onze interieurarchitecten zich volledig inleven om uw thuis te creëren. Elbeko selecteert steeds locaties met een meerwaarde voor de ontwikkeling van woningen of appartementen.

 

Villa’s met karakter en iDentiteit.

Wie een villa wil bouwen, heeft heel wat om over te denken. U hebt dus geen zin meer om u druk te maken over de complexiteit van het bouwproces. Of om te twijfelen aan de kwaliteit en de afwerking van uw droomhuis.

 

SILVAE is een uniek bouwproject in een grote parktuin met oude bomen en een natuurlijke vijver. Drie discreet ingeplante gebouwen met gunstige orëntatie, gunnen u rust en privacy. Volgens uw woonwensen kiest u voor twee of drie slaapkamers. Bewoonbare oppervlakte van 123 m2 tot 153 m2 met mooie terrassen van 15m2 tot 32m2.

 

Een woning is veel meer dan vier muren en een dak boven uw hoofd. Het is de plaats vanwaar u uw leven gaat uitbouwen. Matexi verwezenlijkt duurzame woningen van betrouwbare kwaliteit, die de mogelijkheden van uw budget maximaliseert. In een buurt waar het fijn wonen, werken, winkelen en ontspannen is.

Sinds het begin, zo’n 70 jaar geleden, heeft Matexi meer dan 30.000 woningen gerealiseerd in 149 gemeentes.

 

Project: Residentie Du Parc in Aalst - Ruime appartementen met ondergrondse parkeerboxen - Leefterrassen over de volledige breedte van de - appartementen - In een mooie, groene villawijk, vlakbij het centrum

 

Huysman Bouw realiseert woningen in zowel rustiek pastorij als moderne stijlen ontworpen volgens uw smaak en wensen, om u te inspireren is dit onze moderne, Lage Energie Kijkwoning te Eeklo, steeds te bezichtigen op afspraak, 0497 588 888 of info@huysmanbouw.be

 

De nieuwe verkaveling van Arthus is gelegen te midden van een residentiële woonwijk vlakbij het centrum van Overmere. De woningen worden gebouwd in een eigentijdse en moderne stijl met alle nodige comfort. Bovendien ligt de verkaveling op amper 10 minuten rijden van de op- en afrit van de E17 in Beervelde. Een echte aanrader dus!

 

Bezoek onze kijkwoning op afspraak Tel. 0477/720265 – jan@danneels.be Informeer naar onze andere projecten in Oost-Vlaanderen : Adegem, Assenede,Sint-Niklaas.

 

ABS Bouwteam maakt niet alleen woningen op maat. Onder de noemer ABS Projecten realiseren we ook afgewerkte woonprojecten met verschillende mogelijkheden qua omvang en budget. Het gaat om stijlvolle woningen en appartementen die we bouwen met bijzonder oog voor locatie en architectuur. Ook voor deze woonprojecten laten we ons omringen door de beste architecten en aannemers. Bovendien kunt u rekenen op gedegen advies en een hoge afwerkinggraad op maat van uw wensen en budget.

 

“Als gepassioneerd team zorgen wij ee voor dat doordachte en creatieve ontwerpen een perfecte synergie vormen met de individualiteit van de bouwheer”

 

Uw eigen huis. Een gezellige plek waar u heerlijk kan ontspannen na een drukke dag of vrienden en familie kan uitnodigen. Het is iets waar velen van dromen.

 

Wat kan je het best verrichten met de som geld die je voorlopig op overschot hebt, kwestie van dat kapitaal te laten opbrengen? Anders kan je net zo goed de aloude oppotformule hanteren. Een onfeilbare handleiding voor de perfecte belegging bestaat niet. De methode dient vooral in functie te staan van wat de bezitter op het oog heeft. Diens doelstellingen zijn per definitie individueel gericht: een reis rond de wereld, juwelen, een paard, een luxe-auto, een huis,…

 

Woningbouw Huyzentruyt bouwt als totaalaannemer volledig volgens de traditionele bouwmethode, zowel op uw grond als op de onze. Met een volledige architecturale vrijheid binnen de stedenbouwkundige voorschriften en rekening houdend met uw behoeften en budget realiseren wij uw nieuwe (t)huis.

 

Met de jongste staatshervorming is het zwaartepunt van het woonbeleid verschoven naar het gewestelijk beleidsniveau. Kan er nog niet van echt homogene bevoegdheidspakketten gewaagd worden, dan zijn het duidelijk de regionale regeringen die voortaan de grote lijnen van het woonbeleid uitzetten.

 

Ons land heeft sedert 11 oktober officieel een nieuwe federale regering. Dat is zeker niet te vroeg, want de internationale financiële wereld is schijnbaar opnieuw in een turbulentiefase verzeild. Er zal bekwaam stuurmanschap nodig zijn om zonder grote ongelukken door deze woelige storm te geraken. Al is het aantreden van een frisse, nieuwe bestuursploeg geen echte garantie. Ter illustratie: toen in 2008 bij het begin van de internationale bankencrisis Fortis kapseisde, viel de toenmalige federale regering over deze kwestie.

 

Om onze klanten een nog betere vastgoedservice te verschaffen verhuisd Concept-home naar een nieuwe locatie

De Vlaamse ardennen worden vaak vereenzelvigd met de muur van geraardsbergen, met de koppenberg, die zich op het grondgebied van oudenaarde bevindt, en met een trits andere bonkige kasseihellingen in een glorieus golvend landschap. Dat beeld klopt natuurlijk, met dien verstande dat deze regio ontzettend meer biedt dan het beslissend parcours in de ronde van Vlaanderen en andere Vlaamse wielerklassiekers. 

 

Hoe moet u te werk gaan om uw huis te verkopen? Waar moet u op letten als u een huis aankoopt? en hoe geraakt u in hemelsnaam zonder kleerscheuren door het kluwen van de officiële administratie?

 

Ook in de periode van januari tot en met juni 2014 heeft de woningmarkt in dit land uitstekend gepresteerd. Dat wil zeggen dat de resultaten gewoon in het verlengde liggen van het zeer soliede, crisisbestendige verleden. Dat bewijzen de statistieken van de FOD Economie. Voor zo ver dat nog nodig was natuurlijk.

 

Een lange tijd was Gent een heuse hype. Verschillende stadsvernieuwingsprojecten zorgden voor een mooie en aangename omgeving. Nog steeds zijn er tal van interessante mogelijkheden voor wie in vastgoed wil investeren.

 

Laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan, zong Ramses Shaffy zich de onsterfelijkheid in. Zijn song zou op het lijf van Sint-Martens-Latem kunnen geschreven zijn.


Deze locatie ten zuiden van Gent volgt een eigen(zinnige) koers: niet de makkelijkste,
maar deze heeft geen windeieren gelegd.


Een aantal geëngageerde beeldende kunstenaars verhuisde rond de jaren 1900 naar de compleet landelijke omgeving aan de meanders van de Leie. Ze vonden in Sint-Martens-Latem het beoogde klimaat van rust en tolerantie, zelfs aanmoediging, waarin ze perfect hun ding konden doen.


Gefascineerd door de fantastische Leielandschappen op doek als grandioze communicatie naar de buitenwereld, volgde een nieuwe generatie
zeer begaafde artiesten het goede voorbeeld. Zodat de ster van het Leiedorp almaar rees.

IEDEREEN VASTGOEDMAKELAAR!

Soms zou men geneigd zijn dat te denken. Een huis verkopen lijkt wel een fluitje
van een cent, enfin van heel veel centen. De job ziet er – van heel veraf bekeken
dan – doodsimpel uit. Net zoals in iedere voetballiefhebber een uitstekende trainer
van een topploeg zou schuilen of in iedereen die graag met vakantie gaat, een door
de wol geverfde reisagent. Waarom je eigen zaak niet bepleiten voor de rechtbank? Je
vinger zelf in de plaaster steken wanneer je die gebroken hebt?
In sommige gevallen vinden we het absurd om niet de vakkennis van een vakman/
vrouw in te roepen, in andere gevallen heerst soms twijfel. Zijn huis verkopen zit bij
velen in deze laatste categorie. Waarom dat eigenhandig doen? Misschien zijn de betrokkenen wel negatief beïnvloed omdat er nog altijd beunhazen op de markt rondlopen
die een bron van gemakkelijk geldgewin zien in de verkoop van andermans
huis. Dat hoeft slechts af en toe, want voor zichzelf nemen ze doorgaans een royale
commissie. Het zijn dergelijke vaak niets of niemand ontziende types die de reputatie
van de beroepsernstige vastgoedmakelaar hoegenaamd geen goed doen.

BLIJFT BELEGGEN IN VASTGOED OVEREIND!

De barbecuestellen hebben weinig bijval gehad in de eerste zomerweken en de diverse festivals kregen het vanuit de hemelsluizen soms zwaar te verduren, maar geen mens twijfelt er aan dat het weer in de eerstkomende weken stukken beter wordt. Na regen komt u weet wel wat.


Helaas kan zoiets niet op heel korte termijn gesteld worden wat aandelen, obligaties en andere risicovolle geldplaatsingen betreft. Spijts de vermeende heropleving van de economie dienden recent opnieuw enkele gerenommeerde beursgenoteerde bedrijven een fameuze koersval te ondergaan, bovenop hun niet bijster schitterende resultaten. Uiteindelijk blijven de figuurlijke wind en regen op dit terrein al sinds 2008 vaak heel lelijk huishouden.


Het verhaal van de spaarrekeningen is zo mogelijk nog tekenender. De interest blijft de jongste jaren maar verder ineenschrompelen. Zonder ook maar één enkele blijk van medeleven, laat staan compensatie, voor de inspanningen van de nijvere spaarders. Ogenschijnlijk blijft ook de inflatie tegenwoordig heel beperkt, maar we spiegelen ons dan wel aan het indexcijfer dat zich relatief makkelijk tot manipulatie leent. Hoe dan ook is de notie rendement ver weg voor wie bij deze beleggingsmethode blijft zweren.

U bent op zoek naar een appartement, huis of grond?

www.immoproxio.be

Het krediet voor sociale woonleningen in Vlaanderen voor 2014 – toch 814 miljoen euro – was al in maart 2014 opgesoupeerd. De verkoopsslogan op=op geldt blijkbaar niet voor de Vlaamse regering, want deze laatste kende per 1 juni globaal 500 miljoen euro extra toe aan het Vlaams Woningfonds en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

 

Kan aan niet-mede-eigenaars van een appartement verboden worden om er een garage of staanplaats te kopen? Een specifieke wettelijke beschikking hieromtrent is er niet, maar een gerechtelijke uitspraak heeft natuurlijk ook belangrijke juridische waarde.

 

EEN OASE VAN RUST IN EEN BRUISENDE STAD

TUINAPPARTEMENTEN TE KOOP

doorzonappartementen met grote terrassen

high-level afwerking

prijzen vanaf €450.000 (excl. kosten)

In deze tijden van bijna tomeloze Brazilië-voetbalhype permitteren we ons twee aanverwante kwisvraagjes te stellen: waar staat veruit het mooiste stadion in ons land, en waar worden deze zomer de allerleukste feestjes gebouwd? Het antwoord is twee keer Gent: de Ghelamco Arena en de Gentse Feesten. Wie hier niet mee akkoord gaat, steke de vinger op.

 

Luxevastgoed selecteert voor U een uiterst kwalitatief en ruim aanbod van de meest exclusieve eigendommen van België. Dit gecombineerd met een gebruiksvriendelijke website met tal van presentatiemogelijkheden en zoekfuncties zodoende de unieke aspecten van uw woning worden benadrukt.
Sinds 31 mei geldt een langere bedenktijd voor wie een bemiddelingsopdracht afsluit met een vastgoedmakelaar. Daarmee wordt – voor alle duidelijkheid – de verkoper of de verhuurder bedoeld, nièt de koper of huurder.
De gunstmaatregel van 6 % BTW voor renovatiewerken blijft tot nader order van kracht, behalve wanneer sprake is van een volledig vernieuwd appartement: in dat geval moeten de bouwpromotoren de kopers 21 % BTW aanrekenen.

Residentie Driespoort reeds in volle opbouw vormt met Driespoort Schopping aan de Gaversesteenweg, waar binnenkort wordt gestart, de nieuwe toegangspoort tot de stad Deinze.

Bovenop de 600m2 gelijkvloerse handelsruimte bevinden zich twee verdiepingen met elk 450 m2 op te splitsen lofruimtes. Voor de verkoopvandeexclusievere lofts, diedezer dagenaanvangt, bedacht projectontwikkelaar De Kortrijkse Toren uit Deinze een gloednieuw verkoopconcept. ‘Klanten kiezen zelf de oppervlakte van de loft die ze kopen’, aldus Hendrik De Keukeleire, bestuurder van De Kortrijkse Toren. ‘Dit kan door elke verdieping van het gebouw in te delen in oppervlaktes van 50m2, die moduleerbaar kunnen gekoppeld worden’.

 

Vanaf zaterdag gratis te verkrijgen bij de betere handelszaken, grootwarenhuizen, vrije beroepen, golfclubs, tennisclubs, horecazaken, garages, hotels, strandbars enz..,

68 pagina's woningaanbod, woning & tuintrends.

Wat is Open Wervendag

Op zondag 11 mei vindt de 8ste Open Wervendag plaats. De Confederatie Bouw wil met dit initiatief iedereen de unieke kans bieden om zelf te ontdekken hoe boeiend en divers de wereld van de bouw is.  

Vooraanstaande bouwbedrijven tonen op dit unieke bouwevenement de mooiste en toonaangevende bouwprojecten waar wij trots op moeten zijn.

De bouw is immers zoveel méér: gigantisch bouwvernuft, indrukwekkende technieken, duurzaam en innovatief, focus op wonen, zorg en mobiliteit, een ijzersterke werkgever met passie voor zijn beroep.

Open Wervendag van 11 mei wordt opnieuw een fascinerende en onvergetelijke belevenis die u absoluut moet meemaken!

De basis van die redenering kan alleen puur financieel zijn: als we dat zelf doen, sparen
we de commissie van de makelaar uit. Dat heeft iets van: als we zelf dat gebroken
been spalken, hoeven we geen honorarium aan de dokter te betalen. Misschien
zouden sommigen dat ook nog doen indien de Sociale Zekerheid niet tussenkwam.
Er bestaat geen systeem voor teruggave van diensten van vastgoedmakelaars, maar
een zeer gedegen opleiding en ervaring hebben ze wel. De overkoepelende beroepsorganisatie
laat pas nieuwe makelaars toe nadat deze hun vakkennis ten gronde
hebben bewezen. Makelaars in functie worden ook heel geregeld gecontroleerd of
ze hun taak wel uitvoeren zoals het hoort. Ze stellen zich bloot aan behoorlijke sancties
indien ze pakweg de wetgeving tegen de discriminatie overtreden en ze hebben
ook een uitgebreide plichtenleer.
De beroepsmakelaar heeft m.a.w. een basis die een particulier onmogelijk kan hebben.
De opleiding duurt uiteraard minder lang dan van een (huis)arts, maar omvat
toch ook drie jaar plus minstens een jaar stage. Hij/zij is ook perfect op de hoogte
van de formaliteiten die van langsom meer bij eender welke verkoop van een pand
komen kijken. Te beginnen met keuringsverslag van de elektrische installatie, energieprestatiecertificaat,
postinterventiedossier, bodemattest, enz. De wetgeving en
reglementering worden voortdurend complexer en de vastgoedmakelaar is het aan
zichzelf verplicht om die constant op te volgen.
Bij de service aan de klant hoort ook het netwerk van potentiële kopers waarover
de vastgoedmakelaar beschikt. Dat bestand is sowieso een veelvoud van het aantal
toevallig geïnteresseerde passanten die letten op een te koop aankondiging aan een
of andere woning of op een zoekertje in een krant. Zo’n gegevensbestand heeft een
onmiskenbare invloed op de snelheid waarmee een woning verkocht wordt, en ja,
ook op de prijs. Hoe meer (vooraf zorgvuldig geselecteerde) kandidaten, hoe beter.

WONEN EN LEVEN WORDEN EEN

‘Lelie’ is een vernieuwend en toekomstgericht woon- en leefproject in Zottegem, met bijzondere aandacht voor duurzame levenskwaliteit en de afzonderlijke noden van de bewoners.

Om onze neus voor vastgoed te prikkelen, ging een Britse makelaar op zoek naar de perfecte geur voor het verkopen van een huis. De combinatie van koffie en versgebakken brood voor het creëren van een huiselijke, warme sfeer blijkt passé. Als we de aromagoeroe's van ScentAir mogen geloven is een mix van witte thee en vijgen de absolute winnaar.
Lange tijd waren vastgoedmakelaars in veel Europese steden een bij wet verboden beroepsgroep. In de vroege middeleeuwen waren vastgoedmakelaars illegaal.
Hoogstaande afwerking. Verkoop rechtstreeks van aannemer.
Te koop vanaf: €169.250 (1 slpk) - € 234.480 (2 slpk)
€336.000 (3 slpk) - €406.980 (penthouse)


Origineel klinkt “Home Sweet Home” niet echt, maar het is wel een rake omschrijving van hoe we met z’n (ongeveer) allen tegenover het wonen staan.

De vraag stellen is ze ook beantwoorden, maar dat is verre van simpel, want de checklist kan behoorlijk lang uitgerokken worden. Daar zullen zowel plusjes als minnetjes op komen. U zal dus ergens een lijn moeten trekken, en die hangt grotendeels af van hoe u het bekijkt, m.a.w. wat u zelf het belangrijkst vindt.

Een kalenderjaar is een arbitrair gegeven. Er is geen enkele objectieve reden om aan te nemen dat een jaarwisseling an sich drastische veranderingen zou meebrengen. Tenzij er opvallende nieuwe maatregelen zouden afgekondigd zijn. Er zijn effectief een aantal verordeningen van overheidswege van kracht geworden op 1 januari, maar het impact ervan is al bij al vrij beperkt.
6 PASTORIEWONINGEN
EDELWEISS TE KOOP
IN LEUPEGEM

Rustig en vlot bereikbaar wonen aan de voet van de Vlaamse Ardennen!Nieuws Kust & Buitenland

Meer en meer mensen vallen voor een tweede verblijf in het buitenland. Niet alleen de zogenaamde babyboomgeneratie met wat spaarcenten op de bank, maar ook jongere gezinnen van tweeverdieners.

 

Droom je van je eigen vakantiestek in het buitenland of aan de kust? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan je ook hiervoor wel degelijk een lening afsluiten bij een Belgische financiële instelling. Zorg er wel voor dat je voorbereid aan zo’n onderneming begint. Home & Trends helpt je op weg met goeie tips en tricks.

 

Investeren in buitenlands vastgoed heeft de laatste jaren alleen maar aan populariteit gewonnen. Dat is ook logisch: vastgoed laat je kapitaal meer opbrengen en een huis in het zonnige zuiden is nu eenmaal balsem op de vermoeide ziel van de noeste werkmens die de Vlaming is. Toch ga je best niet impulsief te werk. Met onze tips word je buitenlandse droom geen nachtmerrie

 

Je spaargeld investeren in een vakantiewoning is een verstandige beslissing. Het brengt meer op dan een spaarboekje, al blijft het een grote sprong. We verzamelden 8 tips voor wie eraan denkt een tweede woning te kopen.

Na een succesvolle doortocht in Brussel en Antwerpen maakt dé beurs voor tweede verblijven Second Home zich op voor een ijzersterke Gentse editie. Die vindt plaats van 15 februari tot en met 17 februari en is er niet alleen voor wie concrete plannen heeft. Ook voor wie schoorvoetend met de gedachte speelt om op een dag te investeren in een buitenverblijf, is Second Home een leerrijke ervaring.

Ontdek er alles over op Second Home Gent

Na een succesvolle doortocht in Brussel en Antwerpen maakt dé beurs voor tweede verblijven Second Home zich op voor een ijzersterke Gentse editie. Die vindt plaats van 15 februari tot en met 17 februari en is er niet alleen voor wie concrete plannen heeft. Ook voor wie schoorvoetend met de gedachte speelt om op een dag te investeren in een buitenverblijf,is Second Home een leerrijke ervaring.

ALS SPANJE EEN KIP ZOU ZIJN, DAN WAS MARBELLA HET GOUDEN EI.
DEZE KOSMOPOLITISCHE STAD BIEDT U EEN HEERLIJK KLIMAAT, EEN PRACHTIG OUD STADSCENTRUM MET EEN RIJKE GESCHIEDENIS, TRENDY BOETIEKS, KLASSERESTAURANTS, MEER DAN 70 GOLFBANEN EN DE HIPPE, MONDAINE HAVEN VAN PUERTO BANUS. 

 

Dankzij Bert en Inge betekent VAMOZ voortaan voor ons:

V = Vertrouwen, Veiligheid, Vakantie, Vriendschap

A = Adembenemende projecten, Amuseren

M = Masters in vastgoed, Marbella, Mondain

O = Oprecht, Ongedwongen, Optimistisch, Ongelooflijk tof koppel

Z = Zekerheid, Zon, Zee, Zen

BENT U KLAAR OM UW DROOMPAND AAN TE KOPEN IN MARBELLA ?

 

Het betoverende eiland Sint Maarten ligt op slechts een tiental uur vliegen vanuit Brussel. Een zonovergoten eiland in de Caraïben met een gemiddelde temperatuur van 28°C het hele jaar door, een overheerlijke Creoolse keuken, veelzijdige shoppingmogelijkheden, een bruisend nachtleven, witte stranden en azuurblauw water. Wie op zoek naar is een tweede woning, een opbrengsteigendom of een permanente verblijfplaats in zonniger oorden is hier aan het juiste adres. Home & Trends Magazine ging naar Sint Maarten- Sint Barth om daar de vastgoedmarkt te ontdekken.

 

Deze moderne luxevilla is afgewerkt met oog voor detail en voorzien van alle comfort. Ze is gelegen op een perceel van 1.700 m2 met adembenemende panoramische zichten. Op een bewoonbare oppervlakte van 360 m2 bevinden zich een enorme leefruimte met open keuken en 4 slaapkamers met eigen dressing en badkamer. De gezellige buitenkeuken, het enorme gedeeltelijk overdekte terras, het prachtige zwembad en de aangelegde tuin maken het plaatje compleet. Genieten van de Marbella Lifestyle is hier ontegensprekelijk het motto!

 

 

Belgen behoren al enkele jaren tot de top drie van bezitters van een woning in het buitenland. Geïnteresseerde kopers beschikken meestal over voldoende eigen financiële middelen om de aankoop te financieren.

 

Chalet Pearl wordt algemeen beschouwd als een van ‘s werelds meest exclusieve ski- chalets. Met een uitzonderlijke service en een ongelooflijke spa.

Versluys Bouwgroepheeft meer dan honderd jaar ervaring in het bouwen en ontwerpen van appartementen. Meer dan ooit moet de afwerking en inrichting van een appartement aan zee een goed, warm en comfortabel gevoel oproepen. De veelomvattende en bijzonder kwalitatieve afwerking garandeert u meer dan waar ook dat heerlijke comfortgevoel dat eigen is aan de Belgische kust. Door de tijdloze vormgeving en het gebruik van duurzame materialen gaat onze inrichting moeiteloos generaties mee.

 

AANPASSING VAN DE WET OP DE APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM MOET EEN WIN-WIN SITUATIE ZIJN VOOR IEDEREEN”

 

Of waarom vastgoed kopen in Spanje anders is dan in België

Een glaasje cava met de vrienden, de dieprode ondergaande zon achter de glooiende bergen, een overheerlijke paella in een chiringuito op het strand, … dat smaakt naar genieten van het leven. Dit gevoel wil u vasthouden. Dat kan. Hoe langer hoe meer landgenoten laten het niet bij dagdromen en kopen effectief een tweede of derde huis in Spanje. Wat komt hier eigenlijk allemaal bij kijken ? Home & Trends sprak met Bert Tock van Vamoz, dé Vlaamse Marbella-vastgoedspecialist.

 

Droomt u van een tweede verblijf in binnen- of buitenland? Wenst u juridische en
fiscale informatie omtrent de aankoop van een tweede verblijf? Ontdek meer dan
25 landen, waaronder toplocaties Spanje, Frankrijk, Italië en een uitgebreid dagelijks
seminarieprogramma.

 

Seminaries door Spanje specialisten Nederlandstalige makelaars uit Spanje Dienstverleners uit Spanje Meeste kustregio´s van Spanje present Spaanse tapas en drankjes te verkrijgen

 

De Haan, het mooiste woondorp van onze kust

Prachtige historische villawijken met elegante anglo-normandische huizen. Een korte, maar gezellige wandeldijk met sfeervolle Belle-Epoque gebouwen die fier de noorderwind trotseren. Een authentiek centrum, zonder bombastische hoogbouw, waar stijlvolle winkels en restaurants langs de hoofdstraat uitnodigen om te flanneren. En tussen dit alles door, groen. Véél groen. Van de oase van de Koninklijke golf, die zich uitstrekt langs de kustlijn, tot de Duinenbossen met verrassende wandelpaden. De Haan is een plek om verliefd op te worden. Het kleine vissersgehucht groeide de voorbije decennia uit tot het mooiste woondorp van onze kust.

 

“In al onze bouwprojecten ligt de focus op betaalbaar wonen”

Knokke-Heist prijkt jaar na jaar bovenaan alle immolijstjes, heeft dus onmiskenbaar een duur imago, maar daar brengt Kris Demeyere, sedert 1 januari 2013 schepen verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening, stedenbouw, landbouw en waterbeheersing, toch een duidelijke nuancering in aan. Dat doet hij door een duidelijk onderscheid te maken tussen de woonbehoeften de ca. 33.500 permanente ingezetenen en die van de tweede verblijvers in de riante badstad. Een gesprek.

De Spaanse stad Marbella spreekt tot ieders verbeelding. Stralende zon het hele jaar door, spectaculaire golfbanen, betoverende stranden, trendy boetieks, sterrenrestaurants en nog veel meer. En dit op slechts 2,5 uur vliegen vanuit België. Wij gingen voor u naar Marbella, bezochten er de beste adresjes waar Belgen thuis zijn en spraken met de eigenaars.

 

DE TIJD GAAT RAZENDSNEL, OOK AAN ONZE KUST. VOOR DE (OVER)GROOTOUDERS VAN VELEN ONDER ONS WAS DIT ECHT LAND’S END, HET EINDE VAN HUN WERELD.

 

KNOKKE-ZOUTE

Schitterend gerenoveerd hoek-appartement in een villaresidentie nabij de wandeldijk in het Zoute en de Royal Zoute Tennis Club. Zongericht terras en garage in het gebouw INLCLUSIEF!

3 Slpk. - Badk. - Douchek. - Opp.: 137m2 - VP: 1.395.000 Euro

EPC: 234 kWh/m2 - UC: 1588673 - Vg, Wg, Gdv, Gvkr, Gvv

http://www.unimmo.be/NL/KNOKKEZOUTE-aanbod-12-240.php

 

 

"Tweede verblijf in binnen- of buitenland?" 

Droomt u van een tweede verblijf in binnen- of buitenland? Wenst u juridische en fiscale informatie omtrent de aankoop van een tweede verblijf? Bezoek dan Second Home International en dat van 6 tot en met 8 maart 2015. U ontdekt er ruim 25 landen, waaronder toplocaties in Spanje, Frankrijk, Italië én een uitgebreid dagelijks seminarieprogramma op Second Home International.

Home & Trends geeft in samenwerking met Second Home beurs 50 toegangskaarten weg voor deze voorjaarseditie van de Belgische beurs voor het tweede verblijf. Wie interesse heeft in één gratis duokaart, kan steeds contact opnemen met ons via mail info@homeentrends.be of stuur ons een bericht via Facebook. Wij sturen u vervolgens de toegangskaart op.

 

Waaromkiezen voor V E R S LU Y S BOUWGROEP

106 jaar (sinds 1908) ervaring & kennis realisatie van meer dan 750 iconische gebouwen aannemer en bouwpromotor binnen één structuur topspeler & pionier inexclusieve stads- en dijklocaties geen gerechtsprocedures met klanten of leveranciers hoogste kwaliteitslabel in vastgoed aan zee professioneleaanpak en vooruitstrevende innovatie zeer sterke solvabiliteitsgraad.

 

HOME & TRENDS MAGAZINE

TIJDENS DEZOMERMAANDENGRATIS TE VERKRIJGEN BIJ DESTRANDBARS.

TIJDENS DEWINTERMAANDENGRATIS TE VERKRIJGEN BIJ DE ICEBAR TE KNOKKE.

Droomt u van een tweede verblijf in binnen- of buitenland? Wenst u juridische en fiscale informatie omtrent de aankoop van een tweede verblijf? Ontdek meer dan 25 landen, waaronder toplocaties Spanje, Frankrijk, Italië en een uitgebreid dagelijks seminarieprogramma op Second Home International!

 

Het betekent ‘komaan’ en het klinkt als ‘leef nu!’ En we schrijven het heel eigenzinnig met een z. De z van ‘alle dagen zondag’. Want zo voelt het leven in het altijd zonnige Andalusië aan.

Vamoz verkoopt vastgoed in en rond het mondaine Marbella. En dit aan levensgenieters uit Vlaanderen. Mensen zoals u en ik, die behalve in vastgoed ook in zichzelf willen investeren. Vamoz kent de markt, haar wetten en haar regels. En als we samen met u rond de tafel zitten, spreken we – letterlijk en figuurlijk – uw
taal. Dat helpt!

Waar wordt het best gestalte gegeven aan het begrip vakantie? Dat hangt af van het verwachtingspatroon dat bij iedereen verschillend is. Knokke-Heist, uitstekend bereikbaar en voldoende ver weg van alle capsones over Arco-aandelen of kamikazeregeringen, heeft alles in huis om het ruim naar de zin te maken van zoveel mogelijk mensen, niet-vakantiegangers inbegrepen.

Elk type vindt er zijn gading: levensgenieters pur sang, natuurliefhebbers, kunst- en cultuurminnaars, sportievelingen, shoppingadepten, smulpapen, terrasjesmensen, autofreaks, dijkflaneerders, VIP-volgers,… – deze opsomming is duidelijk niet limitatief - en combinaties hiervan.

In weerwil van het imago dat bij bepaalden leeft omwille van prestigieuze manifestaties in pakweg het Casino, Het Zoute of Duinbergen houdt Knokke-Heist net zo goed een hoog volks gehalte in zich: het oude Knokke, de leuke ambiance van Heist en de landelijke dorpskernen van Westkapelle
en Ramskapelle zijn de meest voor de hand liggende voorbeelden.

De Optima Open is veel meer dan een tennistoernooi. Het is een event op maat voor de heerlijke zomer van Knokke-Zoute. De grootste kampioenen van weleer gaan er opnieuw de strijd aan met elkaar, in een ontspannen sfeer waarbij genieten centraal staat.
Afspraak van 14 tot 17 augustus, voor de vijfde editie die de rentree belooft van Kim Clijsters en Xavier Malisse.

Enjoy the real ibiza experience AT Knokke-Heist in one of our beach clubs

De onroerend goed markt in Cyprus heeft het de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad. Cyprus is één van de landen die het hardst getroffen is door de euro-crisis. Sinds 2008 zijn veel bewoners van het eiland niet meer in staat om een huis te kopen.
MÁLAGA – Het lijkt er op dat de huizenverkoop en bouw van nieuwe woningen in het zuiden van de provincie Málaga weer begint te groeien. Volgens de laatste cijfers is er een “boom” in het aantal verkochte luxe woningen en/of de constructie van nieuwe luxe woningen. dit is met name te merken in de zogenaamde “gouden driehoek” tussen Marbella, Estepona en Benahavis.

Het gedrag van de vakantieganger aan zee is de jongste jaren fel veranderd. De trend is al jaren om meer vakanties voor kortere periodes te nemen. Vaak is de hunker naar enkele dagen aan zee een impulsbeslissing, een ‘last minute’ ingeving. Als je dan nog moet beginnen zoeken naar een geschikte vakantiewoning, dan had je daar tot voor kort een vette kluif aan.

Onder buitenlandse kopers is Thailand al jaren het meest populaire land in Azië voor een tweede woning. Waar politieke onrust in veel land kan zorgen voor een afname van de populariteit, gebeurt in Thailand juist het tegenovergestelde. Door de zwakke valuta hebben kopers nu meer interesse in het Aziatische land.
Een chalet in de Alpen, een bungalow in de Ardennen, een appartement aan de Griekse kust of een vakantiehuis op een tropisch eiland. Steeds meer mensen zien een tweede huis als een rendementsvolle investering, zo blijkt uit het groeiende aantal bezoekers van de jaarlijkse beurs Second Home International. Deze wordt van 28 tot en met 30 maart gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs.
Dit is de charmante keuken van Villa dei Cavalli, een van de vakantiehuizen die het team van To Toscane volgende week bezoekt! http://www.to-toscane.nl/villadeicavalli/
Een oude uitkijktoren in de binnenlanden van Italië omgebouwd tot prachtig woonhuis! Zou jij een nachtje willen verblijven?
De huizenprijzen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn op de weg terug. In 2013 stegen de huizenprijzen met 20 tot 35%, waardoor de vastgoedcrisis achter de rug lijkt. Hoewel in 2014 een minder sterk groei wordt verwacht, lijkt de kans aanwezig dat de prijzen het niveau van voor de crisis bereiken.

7 Provençaalse villa-appartementen met privé-tuinen

zwembad en poolhouse in het hart van de Luberon

De Italiaanse vastgoedmarkt laat begin 2014 geen signalen van herstel zien. Naar verwachting zullen de prijzen verder blijven dalen. De zwakke binnenlandse economische situatie wordt als één van de oorzaken gezien. Onder leiding van de jonge premier Matteo Renzi, zal het voor de nieuwe regering een lastige taak zijn de economie in eigen land weer te versterken.

ICONIC PROJECTDEVELOPMENT by VERSLUYS & CFE immo

Begin dit jaar zijn in Oostende de werken begonnen voor de bouw van BAELSKAAI 12 en
VICTORIA. Hiermee is het startsein gegeven voor één van de grootste en EXCLUSIEFSTE STADSVERNIEUWINGSPROJECTEN sinds jaren aan de Belgische kust: de ontwikkeling van de OOSTEROEVER. Het spraakmakende torengebouw BAELSKAAI 12 moet hét stijlicoon worden van dit nieuwe stukje OOSTENDE.

Uw zalige thuishaven met een zee aan mogelijkheden.
“Sailors’ Beach” is een uniek project van zes luxueuze
appartementsvilla’s met elk 24 appartementen.

Investeringen waar iedereen blij van wordt


Als je op een zorgeloze dag aan de Franse Opaalkust, nippend aan je picon, je blik laat dwalen over de Noordzee bij een roodgloeiende ondergaande zon, of je geniet in één van de goedbewaarde kust dorpjes van een pot overheerlijke moules de bouchot, dan bekruipt je misschien het “waarom-niet-hier-kopen-gevoel”. Een mogelijkheid die op meer dan één vlak kan lonen, zo blijkt.

De Belgische kust is een dynamisch gegeven, en daarmee bedoelen we niet de eeuwige getijden van de zee. Liefst 6,5 miljoen dagjesmensen zakten vorig jaar in juli en augustus alleen al af naar onze kust.
De woningmarkt in Zuid-Afrika kende een prima jaar. De huizenprijzen namen toe en het aantal verstrekte hypotheken steeg wederom ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Ooba, Zuid-Afrika’s grootste hypotheekverstrekker.
De Amerikaanse huizenmarkt trekt aan en Miami lijkt hier de vruchten van te plukken. In de maand december werd een flinke stijging van de verkopen genoteerd en de prijzen zijn op de weg terug.
Populaire evenementen zorgen vaak voor een stijgende interesse in (tweede) woningen in het desbetreffende gebied. De huidige Winterspelen in Sochi zorgen voor een bijzonder effect.