Bouw-ID

Bouw-ID

Moderne villa in Evergem

Bouw-iD is een totaalaannemer die uw droomproject realiseert van concept tot afwerking. Met ruim 25 jaar ervaring is het team van Bouw-iD de partner die u inspireert en adviseert.Bouw-iD legt zich toe op uw nieuwbouw, verbouwing of uitbreiding. Wij nemen alle zorgen uit uw handen. Het streven naar perfectie is voor ons geen extra. Het is niets minder dan een basisvoorwaarde. Onze reden van bestaan.

stijlvolle uitbreiding in Sint Martens Latem

Een woning bouwen is voor u een persoonlijke mijlpaal. Daarom wilt u er helemaal zeker van zijn dat u met het juiste bouwbedrijf in zee gaat. Ontdek hier wie we zijn en hoe we van uw project een succes maken.

luxueuze manoir in Lokeren

Wie we zijn

Professionals die streven naar perfectie

Vakmannen pur sang

Kwaliteit en service zijn voor ons meer dan mooie woorden. Dat merkt u meteen aan de betrokkenheid van ons team bij uw project – al vanaf het eerste contact. In onze filosofie staat vakmanschap, integriteit en persoonlijke begeleiding centraal. Bouw-iD gaat voor u recht naar de essentie van wonen en gebruikt daarvoor enkel de beste materialen.

Flexibiliteit is wat ons onderscheidt. U en uw wensen staan centraal tijdens het hele bouwproces, op elk moment.

Bouwbedrijf met ervaring

Bouw-iD heeft ruim 30 jaar ervaring en werkt enkel samen met vaste onderaannemers. Partners met wie we stuk voor stuk een duurzame band hebben opgebouwd. Kortom: op onze werven komt u meestal dezelfde gezichten tegen. Ervaren aannemers die elkaar goed kennen en weten wat ze aan elkaar hebben. En dat heeft enkel een positieve invloed op uw project.

Onze partnerbedrijven bestaan vooral uit kleine teams, waarbij de zaakvoerder mee op de werf staat en zelf instaat voor de kwaliteitscontrole.​ Wij volgen alles dagelijks op.

Bekend bij architecten

Ons team werkt samen met een zeer divers gamma aan architecten en tuinarchitecten. Uw persoonlijkheid en smaak is allesbepalend. Uw bouwadviseur brengt u in contact met de ideale architect voor uw woning. Of dat nu een luxevilla, appartement of comfortabele gezinswoning is.

Het belangrijkste element van elk bouwproces? Vertrouwen. Dat begint met een correcte offerte. Geen verdoken posten, maar eerlijk en transparant. Zo worden discussies vermeden.

Gedreven collega's

Bouw-iD is een klein maar gedreven team van bouwadviseurs, ingenieurs en projectmanagers. Voor u en voor elkaar gaan we door het vuur. Bij ons heerst geen ieder-voor-zich-mentaliteit, maar een hechte teamspirit. Ons lage verloop is daarvan het beste bewijs. Klopt u over vijf jaar opnieuw bij ons aan? Dan ziet u wellicht dezelfde vertrouwde gezichten terug.

​Uw projectleider is 7 op 7 bereikbaar. Hij of zij springt in de bres bij onverwachte situaties, is een geboren problem solver en verdedigt altijd uw belangen als bouwheer.

Uw vast aanspreekpunt

Uw woning moet perfect zijn. Tot en met de keukentoestellen, de tuin, de meubelen en de schilderwerken. Veel klanten beslissen daarom tijdens het bouwproces om ook de buitenaanleg en het interieur aan ons toe te vertrouwen. Handig, want zo hebben ze één aanspreekpunt voor elk aspect van hun nieuwe woning. En zijn ze 100% zeker van een perfecte kwaliteit en afwerking.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

Energiezuinig bouwen

Energiezuinig bouwen is de standaard. Ook uw droomhuis bouwen of verbouwen we met respect voor het milieu. Energiezuinige villabouw leidt zelden tot compromissen bij het ontwerp. Onze experts ondersteunen u bij uw keuze voor de meest efficiënte ecologische materialen en technieken. Zodat u energie bespaart in alle comfort.

Wat zegt de Europese en Belgische wetgeving over nieuwbouw?

Grote ambities, strenge regels

De wetgeving in verband met lage-energie-, nulenergie- en passiefbouwen verandert voortdurend. Bouw-iD volgt de wetgeving op de voet en zorgt dat uw woning vandaag al voldoet aan de normen van morgen.

Europa
Een Europese richtlijn bepaalt dat nieuwbouwwoningen vanaf 2021 bijna geen energie meer mogen verbruiken. De energie die u toch nog nodig hebt, moet vanaf dan integraal uit hernieuwbare energiebronnen komen.

Vlaanderen
2021 is nog even. Toch zijn de Europese ambities groot. Vlaanderen bereidt deze maatregel voor in tussenfases.

Sinds 2018 mag het E-peil ten hoogste E40 bedragen. Voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2020 wordt dit zelf E35. Op 1 januari 2021 moet elke woning voldoen aan E30.

Het S-peil voor nieuwbouwwoningen (dat sinds kort het K-peil vervangt) ligt vandaag op S31. In 2020 volgt een verstrenging tot S28. Daarna is er geen verdere daling meer voorzien.

Uitgebreide informatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA) over deze materie vindt u op energiesparen.be.

Woon vandaag al in het huis van morgen

Esthetisch én energiezuinig

Ook wie een luxevilla bouwt, wil een energiezuinig huis. Niet alleen om financiële redenen, maar uit respect voor het milieu. Ook bij onze klanten is er steeds meer vraag naar een woning die niet enkel voldoet aan alle normen, maar ze nog overtreft.
Een riante villa staat al lang niet meer garant voor een hoge energiefactuur. Bouw-iD heeft drie decennia ervaring met het bouwen van klassevilla’s en bewijst elke dag dat energiezuinig bouwen kan zonder in te boeten aan stijl of esthetiek.

Ook wie een groot budget heeft, wil dit zo goed mogelijk besteden. Daarom houden we voortdurend de vinger aan de pols. Nieuwe technieken worden altijd eerst grondig bestudeerd. Hoeveel energie kunnen we besparen en welke kostprijs staat daar tegenover?

Ons doel is niet om een passiefwoning of energieneutrale woning te bouwen, wel om u als bewoner zo goed mogelijk te helpen om uw comfort te verhogen, gezonder te wonen en tegelijk uw energieverbruik in te dijken. Op die manier heeft u uw investering snel terugverdiend.

Welke ingrepen voeren we uit?

Eerst en vooral een optimale isolatie van muren, dak en vloer. Ramen worden voorzien van hoogrendementsglas. We plaatsen ook een ventilatiesysteem, of een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Uiteraard voeren we ook een luchtdichtheidstest uit.

Waarom een geothermische warmtepomp? Een warmtepomp dient om energie en warmte aan de grond te onttrekken, of net om koelte uit de grond te gebruiken om de temperatuur van de vloer te doen zakken naar ongeveer 20°, waardoor de omgevingstemperatuur ook verlaagt.

Door in de ontwerpfase rekening te houden met de oriëntatie van de woonfuncties, de oververhittingsfactor, de compactheid, enz., kan je het comfort gevoelig doen stijgen en het energieverbruik doen dalen.

Bouw-iD heeft verschillende experts in huis die u over elk van deze maatregelen met vakkennis adviseren.

Uitgebreide informatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA) over deze materie vindt u op energiesparen.be.

Wat zijn de voordelen?

 • Uw woningwaarde stijgt. Een energieprestatiecertificaat doet de verkoop- en verhuurwaarde van uw woning sterk stijgen.
 • U bespaart kosten. Met het geld dat u bespaart, verdient u uw energie-investering al in enkele jaren terug.
 • U ontvangt subsidies. De overheid stimuleert energiezuinig bouwen met verschillende tegemoetkomingen. Denk aan:
  • een vermindering op uw personenbelasting voor bepaalde energiebesparende investeringen;
  • een vermindering van de onroerende voorheffing;
  • een gratis verzekering gewaarborgd wonen (als u uw hypothecaire lening niet kunt afbetalen door onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid);
  • en een premie van uw netbeheerder.
 • U woont gezonder. Een lage-energiewoning met een goede ventilatie is comfortabeler en gezonder om in te wonen voor u en uw gezin.
 • U spaart het milieu. Als we voor onze kinderen en kleinkinderen een betere en gezondere wereld wensen, dan moeten we nu zorgvuldiger omgaan met het milieu.
moderne en compacte luxevilla in Oudenaarde

Kortrijksesteenweg 89 I 9830 Sint-Martens-Latem I T 09 335 31 07 www.bouw-id.eu I info@bouw-id.eu

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart