Rietveld

Rietveld

'OMDAT TOPARCHITECTUUR ONS VERBINDT'

Twee broers met een grote liefde voor toparchitectuur: dat is Rietveld. Architectuur die al jaren de toon zet voor de gehele vastgoedmarkt. Rietveld inspireert, innoveert en bouwt tijdloze moderniteit. Gedreven door vorm, niet door rentabilitiet per steen. Voor u en voor ons, omdat toparchitectuur ons verbindt. 

Theo Van Doesburg

Visie – 'Less is more'

'Less is more' was oorspronkelijk een alinea in het 19° eeuwse gedicht 'Andero Del sarto' (Robert Browning) maar dankt zijn bekendheid als quote aan de architect Mies van der Rohe' die het gebruikte als een synoniem voor 'minimalisme'.

De term minimalisme is de benaming van een trend in het design en de architectuur en wordt in die context omschreven als 'de afwezigheid van onnodige elementen', en de pure essentie. Mies van der Rohe adopteerde 'Less is more' als zijn levensmotto. "Less is more describes my aesthetic tactic of arranging the numerous necessary components of a building to create an impression of extreme simplicity."

"Less is more" slaat niet enkel op de pure essentie in de architectuur van Mies van der Rohe maar is ook toepasbaar op de visie van Rietveldprojects die zich sinds jaar en dag inzet voor pure en tijdloze ontwikkelingen. Om diezelfde hoogstaande kwaliteit en pure detaillering te kunnen nastreven is er een beperking in het aantal vastgoed ontwikkelingen die jaarlijks worden opgestart.

Volgens de zaakvoerders, Peter en Thomas Moerman staat de begeleiding en het persoonlijk contact met de klanten centraal. "Je moet niet de grootste zijn in wat je doet maar wel de beste in onze niche van architecurale ontwikkelingen. We zoeken naar een bepaald raffinement in onze gebouwen. We zijn fier op hetgeen we reeds ontwikkeld hebben en de doorgedreven design en service in de bouwfase is onze beste reclame. We hebben een duidelijke lange termijn politiek."

Le Corbusier

Historiek

Rietveld Bouwprojecten n.v. is ontstaan uit de patrimonium vennootschap Vervamo Holding nv. van de familie Moerman en was sinds 1992 sporadisch actief op de markt van bouwpromotie en -ontwikkeling.

Peter Moerman, heeft na zijn MBA PUB '98-'99 aan de Vlerick school Gent gedurende 7 jaar een ruime ervaring opgebouwd bij de multinational Unilever. Thomas Moerman startte na zijn studies en de daarbij horende Erasmus periode aan de Ecole Supérieure de Commerce in Troyes (Frankrijk) zijn loopbaan direct in het Brusselse vastgoed.
Beide zijn gedelegeerd bestuurder van Rietveld Holding nv, Rietveld Bouwprojecten nv en de hiermee verbonden vennootschappen.

Residentie Hans Wegner

What's in a name?

Onmiskenbaar roept de naam Rietveldprojects de associatie op met de Nederlandse architect meubel ontwerper Gerrit Rietveld. La petite histoire wil dat er echter meer speelt dan een ode aan de Stijl en diens pionier der Nieuwe Bouwen.

De ouderlijke woning waar Rietveldprojects ontstond bevond zich in de Rietveldstraat. Een gelukkig toeval. Rietveld bouwprojecten nv groeide als familiezaak uit en deelde evenwel de visie van de eerder vernoemde Nederlandse grootmeester in de bouw van kwalitatief hoogstaande en differentiërende meergezinswoningen.

Residentie Hannes Meyer

'Omdat Toparchictuur ons verbindt' is de rode draad doorheen al onze projecten. Vandaar dat de namen van die hedendaagse projecten ook telkens als eerbetoon verwijzen naar de grote architecten en designers van de 20ste eeuw. 


Rietveld Bouwprojecten nv
Strandlaan 264
8670 Koksijde, België
+32 58 62 60 60
+32 496 10 40 40

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart