Durabrik

Durabrik

Met meer dan 50 jaar ervaring is Durabrik een zekerheid. In al die jaren bouwden we duizenden huizen en creeerden we honderden verkavelingen, verspreid over het hele land. We toverden aftakelende sites om tot levendige community ’s op toplocaties. Onze vooruitstrevende aanpak maakte van Durabrik een bloeiend, modern bedrijf. Ontdek onze woonprojecten op durabrik.be.

Eksaarde (Lokeren) – Rechtstraat

Durabrik bouwt een thuis voor jou

Sleutel-op-de-deur huizen en appartementen bouwen is wat wij doen. Met meer dan 50 jaar ervaring kennen wij de knepen van het vak als geen ander om jou te ontzorgen.

Een thuis maken voor mensen, dat is onze grootste passie. Het maakt ons blij als een woning echt jouw thuis wordt. Een thuis creëren gaat voor ons echter verder dan dat. Het betekent ook dat medewerkers helemaal hun draai kunnen vinden bij ons. Dat partners graag met ons samenwerken. En dat we ten slotte de maatschappij een beetje beter maken. Voor ons is het zo klaar als een klontje: bouwen begint bij mensen.

Wondelgem – Vrouwenstraat – De Stoeterij

Jouw thuis, onze passie

Een huis bouwen of appartement kopen is een van de belangrijkste beslissingen die je neemt. We beseffen dat het over grote investeringen gaat en dat je keuzes maakt die je geluk en je leven bepalen. We willen dat het bouwen vlot verloopt en dat je tevreden kan zijn over het resultaat. Daarom doen we je zeven heel concrete beloftes, waar we ons aan houden.

Deze 7 engagementen mag je van ons verwachten

 1. Mensen waar je op kan rekenen
  Je werkt samen met mensen die heel goed begrijpen hoe belangrijk je nieuwe thuis voor je is en die er bekwaam en enthousiast aan willen meebouwen.
 2. Een persoonlijke aanpak
  Bouwen is iets heel persoonlijks en dus worden wij dat ook: we luisteren goed naar wat je wil, beantwoorden al je vragen en zorgen ervoor dat je een thuis krijgt die echt bij jou past
 3.  Duidelijke communicatie
  Je weet altijd waar je aan toe bent. Zonder er voortdurend bovenop hoeven te zitten. Want dat doen wij voor jou.
 4. Een vast budget
  Je kent het exacte budget. Geen verrassingen! We helpen je ook met subsidies en premies.
 5.  Een transparante planning
  Je kan de planning altijd en overal opvolgen. Wij van onze kant houden ons aan onze afspraken.
 6. Kwaliteit in alles
  Het advies en de begeleiding die je krijgt, de materialen die we gebruiken en de manier waarop we je woning bouwen: je krijgt altijd kwaliteit. Lees hier meer over hoe en met wie we dit doen!
 7. Een duurzaam resultaat
  Je bouwt slim en ecologisch: je woning is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de volgende generaties.

Het Durabrik-team

Vijf waarden inspireren ons om voor jou een mooie thuis te bouwen

Er is goed teamwerk nodig om een woning te bouwen waar jij je thuis voelt. Wist je dat onze 245 medewerkers een gemeenschappelijk stukje DNA hebben? We noemen het onze #ROSIE waarden: vijf eigenschappen die iedere Durabrik’er aan de dag legt om jou met een goed gevoel te doen terugkijken op jouw bouwavontuur met ons.

 1. Respect en vertrouwen
  We hebben respect voor onze klanten en collega’s. We zijn betrouwbaar en positief ingesteld.
 2. Ontplooiing en ontwikkeling
  We zijn zelfkritisch, leergierig en staan open voor nieuwe prikkels om zo als mens te groeien en onze klanten steeds beter te begeleiden.
 3. Samenwerken
  We helpen elkaar om doelgericht en goed georganiseerd te werken voor onze klanten.
 4. Innovatief ondernemen
  We durven initiatief nemen om voor onze klanten nieuwe oplossingen of mogelijkheden te realiseren.
 5. Eigenaarschap
  We zijn betrokken, leven ons in en hebben zin voor verantwoordelijkheid.

Tweede thuis

We geloven dat jij de beste service en kwaliteit krijgt als onze medewerkers zich 100% betrokken en goed voelen. Daarom wil Durabrik voor zijn medewerkers een 2de thuis zijn. We bieden hen op het werk de kans om te groeien in geluk, zelfvertrouwen en inzetbaarheid. Dat kan dankzij:

 • ontwikkelingskansen waardoor mensen zowel in hun job als persoonlijk kunnen groeien
 • een goede work-life balans
 • een warme Durabrik-gemeenschap met een positieve sfeer
 • tijd voor sport en een  gezonde levensstijl
 • kinderopvang in de zomervakantie
 • kansen om op het werk engagement te tonen voor de maatschappij
Sint-Genesius-Rode – Kruisdreef

Goed doen voor mens en maatschappij

Duurzaam bouwen is voor ons een vanzelfsprekende keuze. Het is namelijk onze trots als woningen heel lang meegaan en een thuis kunnen zijn voor opeenvolgende generaties. Daarom gebruiken we materialen van goede kwaliteit, die duurzaam zijn op korte en langere termijn. We kiezen ook isolatie en technische installaties die je water- en energieverbruik laag houden en je ecologische voetafdruk beperken.

Maar duurzaam ondernemen gaat breder. Want we zijn niet blind voor de kwetsbaarheid van onze leefomgeving en willen er maatschappelijk betrokken zijn en er een oplossing voor vinden. Zorgzaamheid noemen wij dat: we zijn zorgzaam voor het milieu, voor de buurt, voor de planeet, voor de mensen.

Tielt – Azalealaan – Georges Pannemaeckerstraat

De 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties vormen onze leidraad in drie domeinen:

Wonen
Dit is waar we altijd al sterk in waren: aandacht voor de duurzaamheid en het energieverbruik van onze nieuwbouw huizen en appartementen.

Buurt
De straten, de verlichting, groene plekjes en veel ruimte voor fietsers en voetgangers,… het zijn zaken die een buurt aangenaam en duurzaam maken.

Mensen
We stimuleren onze medewerkers, onderaannemers en klanten om zorgzaam te zijn in hun dagelijkse handelingen. Onze collega’s motiveren we bijvoorbeeld om met de fiets naar het werk te komen. Klanten geven we tips voor het onderhoud van hun woning

Moerkerke – Nieuwdorpstraat

We bouwen VOOR mensen

Voor mensen in al hun verscheidenheid en diversiteit. Mensen die op zoek zijn naar een plek om thuis te komen. In een buurt en omgeving waar het goed is om te wonen, te werken en samen te leven. We stellen ons open voor de behoeften van deze mensen en hun omgeving en blijven ons bewust van onze impact nu en op de volgende generaties.

Concrete voorbeelden:

 • we bouwen voor gezinnen, alleenstaanden, nieuw samengestelde gezinnen, senioren, mensen met een beperking (bv. Toonjeshuizen).
 • we kiezen verkavelingen die dorpskern liggen en zorgen voor wandelpaden, groen en speelplekken in buurten.
 • we maken buurten toegankelijk en vermijden dat ze vol auto’s staan.
 • we sluiten waar mogelijk woningen aan op een warmtenet.
Kieldrecht – Kastanjelaan

We bouwen MET mensen

Met onze medewerkers, zakenpartners, onderaannemers, leveranciers, collega-ondernemers. Ook daar stellen we ons open voor een grote diversiteit aan mensen, met alle soorten talenten. We hebben oog voor het ontwikkelen van talenten en voor mensen voor wie kansen niet altijd evident zijn.

Concrete voorbeelden:

 • bij ons werkt een grote verscheidenheid aan medewerkers, o.a. in samenwerking met de sociale onderneming LetsCo, die mensen met een verstandelijke handicap een job geeft in een gewone werkomgeving.
 • medewerkers van sociaal-economische bedrijven doen voor ons groen- en werfonderhoud.
 • we stellen mensen uit kansengroepen tewerk via o.a. VOKANS.
 • we stimuleren de persoonlijke groei van onze medewerkers.
Dilbeek – Stichelgatstraat

We bouwen ALS mensen

Als mens en als bedrijf zetten we ons hart, onze blik, onze tijd en onze werkplek open voor kleinschalige, plaatselijke, warmmenselijke initiatieven die dicht bij ons staan. Met oog voor inclusie van mensen met bijzondere talenten. Kansen die op ons pad komen, waar we warm van worden of mensen samenbrengen, daar gaan we vol enthousiasme achter staan. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers om gezond te leven en te bewegen.

Concrete voorbeelden: De Genereuzen Pukkelpop, Urbain Trail, Warmmathon, Talent for life, Projecten van ‘Hart voor Mensen’, ICT-materiaal Life school Ghana, Common ground, Healthy Thursday, Fruit op de werkplek

Langdurige engagementen hebben we met: CUNINA, KONEKT, Toontjeshuizen en de zorgpartners, Silenceforpeace, YOUCA dag, BZN, NOMAAD

Rotselaar – Wijngaard

Kwalitatief bouwen doen we met de juiste partners

Naast onze eigen 90 arbeiders, hebben we een 250tal vaste onderaannemers en leveranciers. Zij bouwen onder begeleiding van onze projectleiding een nieuwe thuis voor onze klanten.

Waarom werken we bij Durabrik graag met vertrouwde partners? Net zoals onze klanten graag naar hun vertrouwde restaurant gaan of in hun favoriete winkel gaan shoppen, kiezen wij voor onze vaste partners. Wil je jouw toekomstige woning of appartement door ons laten bouwen? Lees dan hier wat je van ons kwaliteitsbeleid mag verwachten.

We zijn op zoek naar…

Wil je graag ook deel uitmaken van de Durabrik-familie en meebouwen aan de nieuwe thuizen van onze klanten? Laat onderaan dan zeker jouw gegevens na!

Momenteel zijn we op zoek naar:

Aannemers

 • Sanitair / CV
 • Ventilatie
 • Elektricien
 • Daktimmerman, dakbedekker
 • Plakker
 • Vloerder
 • Metser

Leveranciers

 • Keuken
 • Buitenschrijnwerk
 • Binnendeuren en trappen

Investeren in vastgoed en nieuwbouw: een goed idee?

Je hebt vast al gehoord dat 'bakstenen hun waarde behouden'. Een investering in vastgoed is met andere woorden een standvastige belegging. De waarde van vastgoed gaat op lange termijn zelfs in stijgende lijn. Je kan dus een mooie meerwaarde boeken op een huis of appartement. Kortom, een vastgoedinvestering levert je nu en later een mooi rendement op. 

Hieronder delen we graag onze kennis met jou.
Of, je kan ook ons volledig dossier rond 'investeren in vastgoed en nieuwbouw' downloaden onderaan de pagina.

 1. Waarom is investeren in vastgoed interessant? 5 redenen!
 2. Investeren in nieuwbouw of een bestaande woning?
 3. Wat brengt een investering in nieuwbouw je op?

Investeren in vastgoed – 5 redenen

We geven je graag 5 redenen mee waarom investeren in vastgoed voor jou interessant is.

1. Investering met gemoedsrust

 • Waarde van vastgoed blijft stabiel
 • Verkoop later met winst

2. Fiscaal interessant

 • Lenen is goedkoop en kan je aftrekken van je belastingen
 • Lage belastingsdruk op de opbrengsten van investeringsvastgoed
 • Voordelig lenen dankzij een bulletkrediet – Ontdek hier meer

3. Maandelijkse inkomsten

 • Met de maandelijkse inkomsten betaal je je lening af
 • Hoe beter de kwaliteit, hoe meer huur je kan vragen

4. Garantie voor de toekomst

 • De huurinkomsten zijn een goede aanvulling op je pensioen
 • Of om later zelf in te gaan wonen

5. Mooi geschenk voor je (klein)kinderen

 • Je kan het schenken aan je (klein)kinderen zodat ze minder successierechten moeten betalen.

Onze activiteiten

Durabrik omvat zoveel meer dan het realiseren van woonprojecten. Waar je ook naar op zoek bent,
wij hebben de gepaste woonoplossing in huis.

Woonprojecten op toplocaties

Durabrik ontwikkelt nieuwbouwprojecten op toplocaties met een hart voor mensen. Duurzame bouwoplossingen die perfect bij jouw lezen passen.

Renoveren met Victor

Heb je een huis gekocht dat volledig gerenoveerd moet worden? Of is het na al die jaren tijd geworden op je geliefde thuis eens grondig onder handen te nemen? Klop dan aan bij Victor.

Energietechnieken met EcoPuur

EcoPuur biedt duurzame energietechnieken en -oplossingen aan op maat van particulieren en bedrijven, met respect voor de menselijke waarden en een evenwicht tussen ecologie en technologie.

Bouwgrond verkopen

Ben je eigenaar van een grond of slooppand? Je eigendom aan Durabrik aanbieden, heeft heel wat voordelen. En bespaart jou alle kopzorgen

DPS

Ben je op zoek naar een geschikte partner voor de realisatie van sociale huisvesting via CBO-procedure? Of heb je grond die je wil ontwikkelen als investering?


Landegemstraat 10 I 9031 Drongen I T 09 280 60 60 www.durabrik.be I info@durabrik.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart