Immobel

Immobel

Immobel is dankzij de grote kennis en ervaring van al zijn medewerkers een sterk Belgisch merk en één van de hoofdrolspelers in de wereld van vastgoedontwikkeling.

Sinds de stichting in 1863 is Immobel uitgegroeid tot de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar van België. Dankzij de grote kennis en ervaring op het vlak van residentiële ontwikkeling, kantoorruimtes, retail en verkavelingen blinkt het bedrijf uit door lef, enthousiasme en innovatie.

Immobel ontwikkelt innovatieve projecten die aan de strengste normen van woningbouw en stedelijke vernieuwing beantwoorden. Kwaliteit en duurzaamheid staan daarbij altijd centraal.  

Immobel gaat met zijn team van zo’n 200 getalenteerde medewerkers tot het uiterste om projecten voor instellingen, publieke of private investeerders en particulieren mogelijk te maken en dat zowel in België als het Groothertogdom Luxemburg, Polen, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

Lake Front Knokke-Heist

Duurzaamheid en aandacht voor het milieu

Duurzame ontwikkeling is een van de topprioriteiten van Immobel. Duurzaamheid staat dan ook centraal in alle projecten, of het nu gaat om vastgoedontwikkeling of stadsvisie. Dat engagement wordt weerspiegeld in concrete projecten die deel uitmaken van een proactief beleid met oog op de toekomst.

Zo kiest Immobel ten eerste een strategische en centrale ligging voor zijn projecten. Op die manier moedigt het ‘zachte mobiliteit’ (verplaatsingen te voet en met de fiets e.d.) aan en ontwerpt het multimodale knooppunten. Ten tweede creëert het bedrijf innovatieve woonconcepten, met een gezonde mix van een stedelijk en communautair publiek van alle leeftijden. De vernieuwende projecten verzoenen een groene omgeving met veelzijdige voorzieningen zoals coworking, crèches, seniories en hotels. Bovendien voldoen ze niet alleen aan de strengste energienormen, ze overtreffen die ook.

Tot slot heeft het bedrijf een uitgesproken voorkeur voor gebouwen met uitstekende energieprestaties, groene daken, doorgedreven akoestische en thermische isolatie, zonnepanelen en andere vooruitstrevende technologieën…

O’Sea Oostende

Hart voor kunst

Voor Immobel gaat maatschappelijke verantwoordelijkheid verder dan duurzaamheid en zorg voor het milieu. Het bedrijf draagt ook bij aan kunst en cultuur door een wijk nieuw leven in te blazen of door mee te bouwen aan de stad van morgen. In afwachting van een vergunning geeft Immobel de kans aan kunstenaars en artistieke organisaties om ruimtes te gebruiken voor pop-upexpo’s en -installaties.

Zo maakte kunstenaar Denis Meyers in 2016 een indrukwekkend streetart-kunstwerk van 25 000 m² in het oude Solvay-gebouw in Brussel, vlak voordat het gedeeltelijk werd afgebroken. Het was een project zonder weerga in Europa. De buurt herleefde dankzij de spectaculaire expo, die bovendien bijdroeg aan de internationale uitstraling van Brussel.

Greenhill Park Sint-Pieters-Woluwé

Aandacht voor de minderbedeelden

Het sociaal engagement van Immobel reikt bovendien verder: tijdens de winter bood het bedrijf onderdak voor vluchtelingen in het Royal Louise-gebouw in de Koninklijke Prinsstraat in Brussel. Dat initiatief is maar één voorbeeld. Immobel voorziet graag opvang voor kansarmen in de gebouwen die ze realiseert zolang de werken nog bezig zijn.

Les Cinq Sapins Waver

Sociale betrokkenheid

Ten slotte is Immobel een pionier op het vlak van integratie. Met zijn projecten bevordert het bedrijf de sociale en stedelijke integratie. Het ondersteunt lokale initiatieven die de bewoners de kans geven om voorzieningen en diensten te gebruiken die de sociale cohesie bevorderen. Want iedereen kan zich ontwikkelen door zelf toegevoegde waarde te creëren. En net dat is wat Immobel stimuleert met haar aanpak.


Regentschapsstraat 58, 1000 Brussel

T +32 (0)2 422 53 11 info@immobel.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart