Een ‘kot’ kopen post corona:

Een ‘kot’ kopen post corona:

Goed idee of niet? Dit zegt kredietmakelaar iFinco;

‘Laat je niet afschrikken, want investeren in vastgoed blijft een goed idee!’ Dat het speciale weken geweest zijn, is een understatement. Dat er een boeiende periode aankomt op de vastgoed- en kredietmarkt staat nu al als een paal boven water,’ aldus Mathias Cooreman van onafhankelijk kredietmakelaar iFinco. ‘Niemand heeft een glazen bol, maar we zien – enthousiastelingen die we zijn – absoluut opportuniteiten voor mensen. En wij helpen hen graag aan een geschikt krediet.’

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar de vastgoedmarkt is eigenlijk weinig of niets veranderd ten opzichte van de periode voor de corona lock down. Mathias Cooreman gelooft dan ook in de toekomst. ‘Behalve dat iedereen even een verplichte winterslaap heeft moeten nemen, zijn wij vol vertrouwen dat de markt zich mooi gaat herpakken,’ klinkt het. ‘Begrijp mij niet verkeerd: mijn medeleven gaat uit naar iedereen die geconfronteerd werd met het vreselijk Covid19 of erger nog: er een geliefde aan verloor. Op persoonlijk vlak hebben heel wat mensen dramatische weken achter de rug. Ik wens elk van hen dan ook heel veel sterkte en moed. Maar vanuit financieel perspectief is er een groot verschil tussen een pandemie en een recessie.’

Houvast

‘Bij een pandemie hebben we te maken met een gezondheidscrisis die ertoe leidt dat delen van de wereldeconomie stilvallen, zonder dat hieraan structurele economische problemen ten grondslag liggen. Bij een recessie is dat wel het geval,’ vervolgt Mathias. Rekening houdende met het feit dat België een zeer degelijke vastgoedmarkt zonder overwaardering heeft, die ook in een echte financiële crisis van 2008 vrij stabiel gebleven is, verwacht de kredietexpert dan ook geen grote problemen bij de heropstart van de vastgoedtransacties na de lock down. ‘Vastgoed zal, zeker in vergelijking met tal van financiële producten, nog steeds een vaste waarde hebben. En dus blijft het ook een financieel houvast voor heel veel mensen.’

Piek in de transacties?

Net als de vastgoedmakelaars die aan het woord komen in deze editie van Home & Trends ziet ook Mathias niet meteen een aanleiding voor prijsdalingen, laat staan stérk verlaagde verkoopprijzen.

‘Door een tijdelijke aanbodonderbreking blijven de aanvragen van potentiële kopers zich opstapelen. Bovendien kon het nieuwe aanbod dat net voor de lock down klaar was om op de markt te komen niet gelanceerd worden door de strenge maatregelen rond social distancing. Er konden immers geen bezichtigingen meer plaatsvinden,’ aldus Mathias. Mathias is er ook van overtuigd dat er verschuivingen zullen plaatsvinden, bijvoorbeeld omdat mensen door hun ‘gedwongen opsluiting’ zijn gaan beseffen dat ze meer ruimte willen in de toekomst. ‘Er zullen ongetwijfeld ook huizen op de markt komen van vooral oudere mensen die de strijd tegen corona verloren. Dat effect zullen we wellicht pas later deze zomer zien. Hoe dan ook zijn er redenen om aan te nemen dat er in de komende weken en maanden intensief transacties zullen plaatsvinden.’

Nieuw kredietdossier? Snelle beslissing!

Het consumentenvertrouwen van de private residentiële koper lijkt voorlopig onaangetast. Mathias maakt zich ook sterk dat we niet moeten vrezen voor een nieuwe kredietcrisis. ‘Integendeel zelfs,’ zegt hij. ‘We merken dat kredietmaatschappijen zeer interessante tarieven hanteren. Het heeft er alle schijn van dat dit wel eens het moment bij uitstek zou kunnen zijn om een interessant krediet aan te gaan of te kiezen voor een herfinanciering.’ En er is nog meer goed nieuws… ‘Klopt. Door het stilvallen van de aanvragen hebben de kredietverstrekkers de voorbije weken hun achterstanden kunnen wegwerken. Het gevolg is dat we nu heel snel beslissingen mogen verwachten wanneer we nieuwe dossiers indienen.’

Groeiend team

Dat Mathias Cooreman vertrouwen heeft in de toekomst mag ook blijken uit zijn ambitieuze plannen. ‘iFinco blijft investeren in haar groei. Dat zouden we niet doen als we ook maar de minste ongerustheid zouden hebben over wat ons nog te wachten staat. We hebben ons team trouwens net nog verder uitgebreid met kredietexpert Xaver Coucke. Hij zal operationeel zijn vanuit de kantoren in Evergem én De Pinte en hij zal daarnaast ook het Waasland bedienen. Als je dit leest Xavier: welkom bij onze gedreven bende!’


iFinco is bereikbaar via 09/224.22.22 of info@ifinco.be. Je kan ook rechtstreeks bellen met één van de volgende contactpersonen:

Mathias Cooreman 0476/42.76.78 Mathias@ifinco.be Elke De Vos 0477/ 76.97.23 Elke @ifinco.be Heidi Carette 0472/69.33.51 Heidi @ifinco.be Morgan Keukelier 09/224.22.22 Morgan@ifinco.be Xaver Coucke 0499/10 30 07 Xaver@ifinco.be

iFinco krediet & verzekeringsmakelaars fsma 115954 A ondernemingsnummer BE 0652.774.663

Ommegangstraat 24-001, Evergem Klossestraat 1a – De Pinte www.ifinco.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart