Naturoof, groendaken & daktuinen

Naturoof, groendaken & daktuinen

Kwalitatieve groendaksystemen

Naturoof Groendaken & Daktuinen ontwerpt, plaatst en onderhoudt groendaken en daktuinen met een grote passie en interesse voor bouwtechnische oplossingen en groen.

Ons bedrijf legt zich naast aanleg ook toe op het adviseren van bouwheren en architecten bij het correct dimensioneren en toepassen van groendaken en daktuinen.

ONTSTAAN

Naturoof is ervan overtuigd dat we ruimte terug moeten geven aan de natuur, daar waar het vroeger verloren is gegaan. Stad en natuur zijn namelijk niet los te koppelen en moeten steeds met elkaar verbonden blijven. Gezonde lucht, een aangenaam klimaat en wat rustgevend groen is vaak ver te zoeken in onze drukke steden. Het is deze insteek die Simon en Matthias dagelijks motiveert om groendaken te promoten.

De bakermat van Naturoof ligt in de tuinbouwsector, waardoor we kunnen terug vallen op een brede plantenkennis en jarenlange ervaring in het groen. Dit gecombineerd met onze studies als bouwkundig- en milieukundig ingenieur maakt ons een sterke en betrouwbare partner.

Naturoof is dus ontstaan uit onze gedeelde passie voor bouw en ecologie.

ONZE VISIE

Met Naturoof willen we bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen. Door een groendak te plaatsen, helpt u mee terug natuur te creëren waar het verloren is gegaan. Groendaken bewijzen niet enkel hun nut bij hevige regenval, waar ze een bufferende werking hebben. Maar ook tijdens periodes van extreme hitte, kunnen ze de temperatuur in steden met enkele graden verlagen. Daarnaast bieden ze een uitstekende isolatie, zowel thermisch als akoestisch. Ze ogen niet alleen esthetisch mooi, maar zorgen ook nog eens voor een beter luchtkwaliteit en meer biodiversiteit. Daarbovenop kunnen groendaken en daktuinen in verstedelijkte gebieden voor een oase van rust zorgen waar het heerlijk vertoeven is.

AANPAK

Wij dragen kwaliteit hoog in het vaandel. Dit pogen we niet alleen te bekomen door onze persoonlijke aanpak waarbij we rekening houden met uw wensen, maar ook door u advies te verlenen en u bij te staan bij het maken van de juiste beslissingen. We werken telkens een plan op maat van de klant uit. Hierbij kunnen we u bijstaan bij het ontwerp en plantenkeuze, maar ook bij het vinden van de voor u meest interessante bouwtechnische oplossing. Het plaatsen van een groendak vereist een zekere gespecialiseerde kennis. Door gebruik te maken van superieure producten in combinatie met een kwalitatief hoogwaardige opbouw kunnen we u verzekeren van een goede service.

OPTIGROEN PARTNER

Naturoof is partner van het Duitse Optigrün, de Europese marktleider in de ontwikkeling van groendak- en daktuinmaterialen. Als gevolg van deze samenwerking kunnen wij ook steeds beroep doen op hun jarenlange ervaring, uitgebreide know-how en uitstekende studiedienst.

Door gebruik te maken van kwalitatieve materialen en een correcte opbouw,  kan Naturoof 10 jaar productgarantie geven op het functioneren van uw groendakopbouw.

WALLFLORE PARTNER

Naturoof is met Natuwall partner van het Nederlandse Wallflore. Dankzij hun consequente innovatie werd een techniek gecreëerd waarbij een verticale tuin met bijzonder groen en een duurzaam karakter mogelijk is. Dit zowel op binnenwanden als op buitengevels. Als partner kunnen wij steeds rekenen op uitstekende vakkennis en het professionele advies van Wallflore.

Door gebruik te maken van kwalitatieve materialen en een correcte opbouw, kan Natuwall 10 jaar productgarantie geven op het functioneren van uw groengevelopbouw.


WWW.NATUROOF.BE

Roeselare & De Pinte

info@naturoof.be | +32 (0) 476

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart