Waarom kiezen voor een vastgoedmakelaar?

Waarom kiezen voor een vastgoedmakelaar?

De vastgoedsector in België draait al enkele jaren op volle toeren met een recordaantal transacties tot gevolg. Belgen zijn minder honkvast dan vroeger waarbij de woning meer en meer een momentopname in het leven vertegenwoordigt die bepaald wordt door de relatie, het werk of de gezinssituatie.

Flexibiliteit is voor velen de nieuwe mantra. In dit proces is een goede vertrouwensvolle relatie met een vastgoedmakelaar dan ook een absolute must. Beroep doen op het netwerk en de expertise van een makelaar als ervaringsdeskundige bespaart u nodeloze stress en kopzorgen. Bent u ook van plan uw woning of appartement binnenkort te verkopen? We geven u alvast enkele belangrijke argumenten mee die de meerwaarde van een professionele vastgoedmakelaar aantonen.

Doe beroep op de expertise en ervaring van een professionele makelaar

Toegegeven, in een DIY-wereld met een ‘doit-yourself’ mentaliteit wordt soms de illusie gecreëerd alsof iedereen zomaar van de ene op de andere dag ‘een specialist’ kan worden in alles. Uiteraard kan iedereen zich verdiepen in iets en daar zijn schouders onderzetten. Een redenering die opgaat wanneer u uw muur wilt schilderen of misschien zelf een kast in elkaar wilt steken. Een huis of appartement verkopen is echter een heel ander paar mouwen. Heel wat professionele makelaars zijn al vele jaren actief, ze zijn vertrouwd met het vastgoed in uw regio en ze kennen de sector door en door. Beroep doen op een makelaar is dus beroep doen op een vakman met ervaring en kennis. Een ervaring en kennis die u tijd en energie kunnen besparen.

Van een professionele makelaar mag u meer verwachten

Als u naar een restaurant gaat met een goede chef verwacht u van het eten meer dan wanneer u een snelle hap gaat afhalen op de hoek van de straat. Een logische redenering die u ook mag doortrekken wanneer u met een professioneel vastgoedkantoor samenwerkt. De verkoop van uw woning of appartement is immers geen ‘snelle hap’ maar een doordacht en uitgekiemd marketing- en salesverhaal. Om dit te bewerkstelligen beschikt een vastgoedmakelaar over een doordachte marketingmachine in combinatie met een jarenlange verkoopervaring. Hij is gedreven om uw pand succesvol te verkopen conform uw verwachtingen en de vooropgestelde tijdslijn. Het is belangrijk dat uw pand in een aanvaardbare tijdspanne wordt verkocht. Een pand dat te lang te koop staat geeft geen goed signaal en leidt meestal tot een neerwaartse prijsdruk in onderhandeling met potentiële kopers. In deze context speelt de makelaar een cruciale rol. Hij kan in samenspraak een marktconforme startprijs bepalen en vervolgens via zijn marketingmachine een hefboom creëren die de vooropgestelde vraagprijs positief kan ondersteunen. Bij de verkoop van een woning komt ook heel wat administratie kijken met tal van verplichte documenten en attesten die u moet overhandigen aan de koper. Dit zijn ook zaken die een makelaar op zich kan nemen zodat hij u ontzorgt van een administratieve rompslomp.


“Een gedreven makelaar doet meer dan alleen maar een ‘te koop’ bord zetten en een zoekertje plaatsen op een immo-site”


Ontdek de meerwaarde van een vastgoedmakelaar

Het is niet onlogisch dat u als particulier soms denkt: “Ik heb vele jaren in het pand gewoond dus ken ik het beter dan wie dan ook.” Het is een feit dat u ongetwijfeld uw woning of appartement vanbinnen en vanbuiten kent. Daardoor is de kans echter ook vrij groot dat u niet volledig neutraal naar uw eigen pand kijkt. Iets waar u zich waarschijnlijk niet altijd bewust van bent. Een professionele vastgoedmakelaar heeft al honderden panden verkocht en kan vanuit zijn praktische ervaring de verkoopargumenten van uw pand met andere panden vergelijken. Hij kan dus op een neutrale manier oordelen over de sterke en minder sterke punten van uw pand. In zijn marketingplan zal hij vervolgens focussen op de echte pluspunten en hiermee aan de slag gaan. Hij maakt prachtige foto’s van uw woning of appartement en in sommige gevallen zelfs een heuse promotievideo met spectaculaire dronebeelden. Kortom een gerenommeerde vastgoedmakelaar die zijn werk goed doet, is zijn geld meer dan waard. Kies daarom steeds een makelaar die u kan vertrouwen en die een goede reputatie heeft opgebouwd in uw eigen regio. Een gedreven makelaar die dus meer doet voor u dan alleen maar een ‘te koop’ bord zetten en een zoekertje plaatsen op een immo-site.

Home & Trends helpt u graag op weg

Home & Trends werkt al jaren samen met honderden vastgoedkantoren. Stuk voor stuk vakbekwame ondernemers waarvan sommige al meerdere generaties actief zijn. Gemotiveerde makelaars die hun beroep met trots uitoefenen. Makelaars die u met raad en daad kunnen adviseren en voor de verkoop van uw pand een échte meerwaarde betekenen. U vindt hun contactgegevens in dit magazine en op onze website. Aarzel niet en neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een makelaar uit uw buurt. Blijf ook op de hoogte van de nieuwe trends en het laatste vastgoednieuws. Surf naar onze website www.homeentrends.be en schrijf u in op onze nieuwsbrief. U kan Home & Trends ook volgen op Facebook en Instagram.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart