Lokale verankering van familiebedrijf Agence du Coq is fenomenale troef

Lokale verankering van familiebedrijf Agence du Coq is fenomenale troef

Met een 360° professionele dienstverlening die alle aspecten van verkoop, jaarverhuur, vakantieverhuur en syndic-diensten omvat heeft familiebedrijf Agence du Coq terecht een heel stevige reputatie verworven in de vastgoedsector. “Iedereen die bij een vastgoedtransactie is betrokken legt de lat hoog”, legt Tine Beirens uit. “Ook nu er signalen zijn dat de rush waarvan in 2021 sprake was op de vastgoedmarkt wat afneemt, kunnen we met ons kantoor dankzij onze uitgebreide dienstverlening, onze insteek dat bij vastgoedtransacties altijd de mens centraal staat en onze erg sterke lokale verankering aan die hoge verwachtingen beantwoorden.”

De Haan : typevoorbeeld van rustige vastheid

De magische aantrekkingskracht van de kust en zijn zee- en strandplezier komt volop tot uiting in De Haan. De Haan wordt terecht regelmatig geprezen om zijn unieke en rustige karakter en om zijn specifieke architectuur die tot uiting komt in het beschermde dorpsgezicht dat bekend staat onder de naam De Concessie. Het is dan ook absoluut niet verwonderlijk dat vastgoed er erg gegeerd is. In 2021, een jaar waarin er sprake leek van een soort goldrush op vastgoed vertaalde zich dat volgens de cijfers van de notarisfederatie in een prijsstijging van de appartementen met 8,9%. “We hebben er altijd bewust voor gekozen om onze activiteiten niet langs de hele kust te ontwikkelen, maar om ons specifiek op De Haan te richten met daarbij ook de deelgemeentes Vosseslag, Vlissegem, KLemskerke en de dichte omgeving”, legt Tine Beirens uit. “Die beslissing om erg lokaal te werken, is ook onze grote troef. We kennen nogal wat families die hier eigendommen hebben die ze eventueel willen verkopen. Maar we kennen door onze jaren ervaring en door het feit dat kandidaat-kopers in de loop der jaren ook discreet bij ons zijn komen aankloppen, ook veel geïnteresseerde kopers.

Met rustige vastheid kunnen we ons zo profileren als ideale tussenschakel om vraag en aanbod met elkaar in evenwicht te brengen. Onze klanten zijn echte ambassadeurs geworden. Door de reclame van mond tot mond weet iedereen die een vastgoedtransactie in De Haan overweegt onderhand wel dat niet komen praten met Agence Du Coq een gemiste kans is.” Een belangrijke pijler van de lokale verankering is voor Agence Du Coq ook de dienstverlening als syndicus. “Transparant beheer en een open communicatie staan bij het beheer van een kleine duizend woonunits centraal”, legt Tine Beirens uit. “We ontzorgen de eigenaars volledig in het dagelijkse beheer van de gemeenschappelijke delen en bij de gebouwen waar modernisering op het vlak van de esthetiek en de energie-efficiëntie aan de orde is, volgen we de werkzaamheden op de voet tot ze tot een goed einde zijn gebracht.”

Internationale belangstelling

Nog volgens de notarisfederatie is De Haan na Knokke-Heist de duurste gemeente voor woonhuizen. “Maar er is een wezenlijk verschil tussen het publiek in beide gemeentes”, geeft Tine Beirens aan. “Het is altijd gevaarlijk om te veralgemenen, maar toch zal zowat iedereen het eens zijn met de stelling dat mensen in Knokke en het Zoute er nogal wat belang aan hechten om gezien te worden. De Haan heeft een meer familiaal karakter, waar vermogende mensen in alle discretie van de rust genieten.” Die rust vormt voor een groot stuk de eigenheid van De Haan en is een erg belangrijke troef, die ook door het gemeentebestuur wordt gekoesterd, want dat hanteert erg strenge normen voor het toekennen van nieuwbouwvergunningen. “We zien trouwens een opmerkelijke verschuiving in de interesse van kandidaat-kopers”, zegt Tine Beirens. “Het lijkt alsof velen nu pas beginnen in te zien De Haan wel nog veel meer te bieden heeft dan De Concessie en de zeedijk. In Vosseslag staan woningen in het groen en uiteindelijk is het van daar ook maar 10 minuutjes lopen tot aan het strand. Een andere opvallende verschuiving is de toenemende internationale belangstelling. De Haan heeft altijd al veel Duitse vakantiegangers aangetrokken, maar we merken nu ook dat onder meer uit Luxemburg en Frankrijk mensen komen polsen om hier iets te kunnen kopen. En ook zij voelen zich bij Agence du Coq meteen welkom en thuis, aangezien we potentiële klanten in vier talen – Nederlands, Frans, Engels en Duits – te woord kunnen staan.”

Veranderende vakantiegewoontes

We kunnen er sinds de start van de invasie van Oekraïne niet naast kijken: alles wordt een pak duurder. De oplopende inflatie zorgt ook voor rentestijgingen die wellicht nog zullen toenemen. “Uiteraard heeft dat ook invloed op de dynamiek van de vastgoedmarkt”, geeft Tine Beirens aan. “We hebben twee echt zotte jaren achter de rug, waarin er sprake was van een echte koopkoorts. We zien dat die nu plaats aan het maken is voor meer doordachte aankopen, zowel van mensen die hier een huis of appartement willen om er vast te wonen als van mensen die een tweede verblijf aanschaffen. Ik vind dat geen kwalijke evolutie. Zo komt er opnieuw ook wat meer belangstelling voor wat oudere villa’s waarin renovatiewerken nodig zijn, die dan eventueel over meerdere jaren kunnen worden gespreid. We kunnen de afkoeling van de markt niet ontkennen, maar ik verwacht niet dat die tot een ineenstorting van de prijzen zal leiden. Voor investeerders blijft vastgoed een vaste waarde en een goed alternatief voor andere beleggingen, zeker nu de tijden toch vrij onzeker zijn. Eén van onze grote troeven is ook onze specialisatie in vakantieverhuur. Mensen die in De Haan een tweede verblijf kopen en dat willen verhuren in de periodes dat ze er zelf niet zijn, kunnen zo een aardig extra centje opstrijken en wij nemen hen alle zorgen uit handen. Het feit dat mensen tijdens de coronapandemie geen verre oorden konden opzoeken om op vakantie te gaan, zal volgens mij toch ook de vakantiegewoontes veranderen. Meer mensen zullen wellicht kiezen voor een verblijf aan de kust. Dat is een extra troef voor eigenaars die hun woning willen verhuren.”

Jaarverhuur zit in de lift

Die vakantieverhuur beperkt zich trouwens ook niet langer tot de zomermaanden. Dat heeft ermee te maken dat alle kustgemeentes meesurfen op de golven van de algemene inspanningen om de kust meer en meer te profileren als een bestemming voor de vier seizoenen. De spreiding van het toerisme zet zich door naar voorjaar, najaar en winter. Twee derde van de totale omzet in het kusttoerisme wordt gerealiseerd buiten het zomerseizoen. Evenementen als Retro sur Mer, in Wenduine rond vintage en Kok aan zee in De Haan , rond streekproducten bewijzen d kantoor dubbel om eigenaars alle zorgen uit handen te nemen.”


Agence Du Coq

Verhuur en beheer

BAVAT nv
Koninklijke Baan 32
8420 De Haan – België
Ond.nr. 0439.133.054 – R.P.R. Brugge

Verkoop

Immo A. Beirens nv
Koninklijke Baan 32
8420 De Haan – België
BTW BE 0424 878 509 – R.P.R. Brugge

059 25 52 00

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart