Op bezoek bij kunstenaar Philippe Van Gele

Op bezoek bij kunstenaar Philippe Van Gele

In een industriegebouw in de gemeente Laarne (nabij Gent) vinden wij het atelier van de jonge kunstenaar Philippe Van Gele.

Bij het betreden van zijn atelier worden we verrast door een unieke sfeer.

Een verzameling van kleurrijke abstracte landschappen op doek met elk hun eigen verhaal. De werken van Philippe van Gele stralen een waanzinnige energie uit. De schilderijen vertellen over zijn binnenwereld. Het is zijn fantasie over hoe een plaats in de wereld er uit kan zien, vervuld van sferen, energieën en associaties.

De kunstenaar werkt met acrylverf op doek.

De verf helpt zijn handelingen in de richting waarnaar hij op zoek gaat, een avontuur in verf op doek. Laag over laag wordt de verf dik aangebracht met een systeem dat in het uiteindelijke proces de baas wordt. De kunstenaar gebruikt veelvuldig een grote lat waarmee de verf onder druk wordt verspreid over het doek. Meerdere lagen verf zullen op het doek aangebracht worden en vervolgens met zijn eigen unieke techniek gekrabd worden om de onderste kleuren terug te vinden. Een fascinerend gevecht met kleur en een intrigerende structuur ontstaat.

De werken tonen abstract en lyrisch expressionistisch. Het kleurgebruik is visueel aantrekkelijk. Zijn schilderijen roepen tegelijkertijd een mysterieuze sfeer op. Van Gele transformeert in zijn doeken een verlangen naar het onbekende. De titels verraden de fysieke herkomst van zijn fantasie. Het is een spel van zijn reizende geest met het hier en nu, op zoek naar een betekenis waarin hij zich kan onderdompelen van geluk.  Deze opkomende kunstenaar is slechts sinds een 8-tal jaren begonnen met zijn passie. Vandaag worden zijn werken wereldwijd verkocht. Zijn werken kunnen ook al teruggevonden worden in een paar heel mooie (wereldwijde) kunstgalerieën. Galerie Paul Janssen (St-Tropez – Frankrijk) Galerie Helder (Den Haag – Nederland) Gallery Red (Palma – Mallorca) Art Gallery (Knokke, België) Yudian Gallery (Huangzhou – China)

Voor verdere info over de kunstenaar of een atelierbezoek: Website: www.pvangele.com Instagram: p.vangele Mail: philevangele@hotmail.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart