Sky office: het kantoor van De toekomst in Vlaanderen

Sky office: het kantoor van De toekomst in Vlaanderen

SKY Office, Oostende: het nieuwe state-of-the-art hoofdkantoor van Vastgoedgroep Degroote

Deze zomer heeft Vastgoedgroep Degroote zijn intrek genomen in haar nieuwe kantoren in SKY Tower One in Oostende. Aan het woord zijn Jan en David Degroote, die als tweede generatie van het bijna vijftigjarige familiebedrijf samen de rol van co-CEO op zich nemen. Jan staat aan de leiding van de bouw en David is verantwoordelijk voor het commerciële en financiële luik, maar belangrijke beslissingen nemen ze steevast samen.

Jullie zijn net verhuisd naar jullie nieuwe kantoren, mogen we stellen dat dit een nieuwe mijlpaal is voor het bedrijf? David Degroote: "De verwachtingen zijn inderdaad hooggespannen. Projecten zoals SKY Towers en The Waves zijn echte game changers voor ons en we zijn er van overtuigd dat onze nieuwe SKY Office dat ook zal worden. In onze gloednieuwe kantoren, gelegen tussen het station, de jachthaven en het centrum van Oostende, maken de bezoekers op revolutionaire wijze kennis met onze projecten. We hebben kosten nog moeite gespaard om onze klanten een maximale beleving te geven. Dankzij een doorgedreven digitalisering met onder meer een showreal en touchscreens, wordt de klant volledig ondergedompeld in het project. De klantenbeleving staat hier centraal, van de eerste stap die hij in het kantoor zet tot aan de verkoop."

Jan Degroote: "Op de eerste verdieping leggen we de focus op onze medewerkers en streven we naar een optimale work-lifebalance. De burelen hier zijn op esthetisch vlak minstens even belangrijk als de publiek toegankelijke plaatsen op het gelijkvloers. Aan kwaliteit en uitstraling werd er in geen enkele ruimte ingeboet. De open eilandstructuren zijn warm en huiselijk ingericht, met meeting pods voor informele vergaderingen. Zo blijft iedereen gemakkelijk aanspreekbaar, kunnen we vlot communiceren en vermijden we dat er sterk hiërarchische lijnen ontstaan in de dagelijkse werking.

“SKY Office streven we naar een optimale work-lifebalance.”

Daarnaast is er een uitgebreide fitness en een eigen restaurantgedeelte waarmee we niet alleen een gezonde levensstijl willen stimuleren maar ook de nodige ontspanning aanbieden. We zijn er zeker van dat deze faciliteiten een positieve invloed zullen hebben op de cohesie binnen ons team."

Vastgoedgroep Degroote is op korte termijn sterk gegroeid. Zorgt dit voor extra uitdagingen? Jan Degroote: "Ondernemen gaat altijd gepaard met nieuwe uitdagingen, maar dankzij ons sterk en stabiel team kunnen we deze groei goed capteren. We zijn ondertussen geëvolueerd naar een grote onderneming maar hebben nog altijd een kmo-kostenstructuur. Dat zit in ons DNA en willen we absoluut behouden opdat we ons flexibel kunnen aanpassen aan wijzigende marktomstandigheden. Uiteraard hebben we ons team waar nodig de laatste jaren versterkt en uitgebreid, vandaar ook onze nood aan nieuwe kantoren."

David Degroote: "Momenteel is onze grootste uitdaging het creëren van aanbod m.a.w. nieuwe projecten toevoegen aan onze pipeline. Dit is onze basisgrondstof nummer één. Vandaag hebben we een voorraad van zo'n 1200 vergunde units, voldoende voor de komende vijf jaar. Die voorraad willen we stretchen naar 2000 units zodat we kunnen groeien naar een perspectief van acht jaar. Daarom zijn we steeds op zoek naar geschikte bouwgronden en panden voor reconversie om ze te herbestemmen naar residentiële nieuwbouwprojecten. Daarnaast behoren ook stadsontwikkelingsprojecten en landelijke ontwikkelingsprojecten tot onze expertise."

Wanneer is een nieuwbouwproject voor jullie een geslaagde ontwikkeling? Jan Degroote: "Daar hebben we meer dan één graadmeter voor, maar wat ons enorm tevreden stelt is dat we in minder dan twee jaar tijd het aantal lokale kopers – mensen van Oostende die een appartement voor vaste bewoning of als investering aankopen in Oostende – hebben verdrievoudigd. De Oostendenaar kent de lokale vastgoedmarkt en is het best geplaatst om afwerking, locatie en prijs te vergelijken. Het feit dat het procentuele aandeel van lokale kopers in ons bestand exponentieel stijgt, is voor ons het ultieme bewijs dat we niet enkel in kwantiteit, maar ook in kwaliteit groeien. "

Wat staat er nog op de agenda voor de komende jaren? David Degroote: "We zijn heel tevreden met hoe de zaken nu lopen. Natuurlijk blijven we de nodige stappen zetten om onze groei te bestendigen, onze volgende target is het Oost- en West-Vlaamse binnenland.

Het residentiële vastgoed blijft onze core business, maar we kijken ook uit naar een verdere diversificatie in andere vastgoeddomeinen zoals warehouses, zorgen hotelvastgoed. We kijken met een open blik naar de toekomst en hopen om niet alleen op geografisch vlak te mogen uitbreiden, maar ook om de diversifiëren in het soort vastgoed dat we aanbieden."

SKY OFFICE Leopold III-laan 1 I Oostende 059 80 91 91

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart