3 redenen waarom een nieuwbouw kopen in 2022 de beste keuze is

3 redenen waarom een nieuwbouw kopen in 2022 de beste keuze is

De prijsstijgingen slaan ons om de oren. Ons winkelkarretje, de energiefactuur, bouwmaterialen: alles wordt duurder. En jij die net aan een nieuwbouwwoning dacht … Is dat nog wel een goed idee? Absoluut! We geven je graag 3 belangrijke redenen waarom een nieuwbouwwoning kopen bij Durabrik een aanrader blijft en vooral financieel voordelig is.

1. Gerust bouwen, met een vaste prijs

Koop je een huis bij Durabrik, dan ligt de prijs vast vanaf het moment dat de overeenkomst getekend is. Stijgen de materiaalprijzen verder tijdens de bouw van je huis? Geen zorgen. Zelfs dan verandert je prijs niet. Dat garanderen we. Dat is trouwens zeer uitzonderlijk in de bouwsector. Je komt dus nooit voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Lede, Spoorstraat

2. Slechts 6% btw? Het kan!

Tot en met 31 december 2023 betaal je op heel wat nieuwbouwwoningen slechts 6% btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Dat geldt voor een woning die wordt afgebroken en heropgebouwd, waar je minstens 5 jaar zelf in woont en bovendien je enige vastgoedeigendom is. Wist je dat enkele van onze projecten ook onder deze regel vallen? Een fixe besparing op de totaalkost verzekerd!

Sijsele, Nieuwe weg

2. Lage energiekost, hoog comfort

Extra laag verbruik, tot wel 30% minder energiekosten en vijf jaar vrijgesteld van onroerende voorheffing? Dat klinkt vandaag als muziek in de oren én als een nieuwbouw van Durabrik. We zijn wettelijk verplicht om bijna energie neutrale woningen te bouwen en halen zo zelfs energiepeil E10 of lager. Zo ben jij de stijgende energieprijzen te slim af én verhoog je je wooncomfort.

Nijlen, Zavelweg
Nijlen, Zavelweg
Nijlen, Zavelweg

Bekijk onze woonprojecten op durabrik.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart