Bespaar jezelf zorgen en deadlinestress met een overbruggingskrediet!

Bespaar jezelf zorgen en deadlinestress met een overbruggingskrediet!

Veranderen van woning is een pak vanzelfsprekender geworden dan vroeger, toen mensen meestal een leven lang in hetzelfde huis bleven wonen. Vandaag is dat wel even anders: we enten de woning die we kopen veel meer op de levensfase waarin we ons bevinden. Jonge koppels kiezen vaak voor een appartement, om dat later – wanneer ze aan een gezin beginnen – om te ruilen voor een huis. De babyboomers van weleer maken vaak de omgekeerde beweging en gaan weer kleiner en gerieflijker worden eens de kinderen het huis uit zijn. Maar hoe pak je dat financieel allemaal aan? We vroegen het aan Mathias Cooreman van onafhankelijk krediet- en verzekeringsmakelaar iFinco.

‘Het klopt dat de stap naar een volgende woning veel sneller genomen is dan vroeger het geval was,’ bevestigt Mathias. ‘Het is vandaag al lang niet uitzonderlijk meer om van woning te veranderen. Om te verkopen wat je hebt en een ander pand aan te kopen, in functie van je gewijzigde noden. Waarom zou je nog een grote tuin onderhouden op je oude dag? Omgekeerd kopen jonge starters eerst een flat en pas later een gezinswoning. Met kinderen op komst willen ze graag meer ruimte.’

Meerwaarde herinvesteren

Het zijn logische keuzes die passen bij deze tijd. Mensen zijn op alle vlak veel flexibeler en volatieler dan vroeger. ‘De vraag is natuurlijk wel hoe je de financiële puzzel het beste legt,’ zegt Mathias. ‘Hoe krijg je de juiste centen op het juiste moment?’ De laatste 10 jaar is vastgoed – ondanks een economisch reces – steeds een vertrouwde investering geweest die voor het gros van de woningen minstens gepaard ging met een opwaardering in prijs. En dat opent perspectieven. ‘Die opwaardering maakt dat mensen die na een aantal jaren hun huis verkopen een meerwaarde opstrijken. Ze kunnen niet alleen hun schuld inlossen, maar houden ook winst over,’ aldus Mathias. ‘Dat is een fijne opsteker als je van plan bent om een grotere of duurdere woning te kopen. Alleen heb je dat extraatje meestal nog niet in handen op het moment dat je voor die nieuwe woning wilt gaan. Je moet strikt genomen eerst je bestaande eigendom verkocht krijgen. Pas dan kan je het gewonnen geld opnieuw investeren in je volgende pand. Gelukkig hebben wij van iFinco formules om dat probleem op te lossen.’

Overbruggingskrediet

‘iFinco werkt met verschillende banken & kredietmaatschappijen die ervoor zorgen dat je nú je droomwoning kan aankopen, zonder zorgen en zonder tijdsdruk met betrekking tot de verkoop van je huidige eigendom,’ legt Mathias uit. ‘Deze manier van financieren wordt een overbruggingskrediet genoemd: de maatschappij stelt middelen ter beschikking voor de aankoop van je nieuwe woning tot de middelen die in je huidige woning ‘vast’ zitten, vrijkomen om te gebruiken. Het komt erop neer dat de maatschappij je huidig krediet aflost en voor een korte periode geld voorschiet tot je huis verkocht is.’ Hoe dat concreet in z’n werk gaat? Mathias: ‘Je kredietaanvraag wordt opgesplitst in twee delen: enerzijds de financiering van de nieuwe aankoop (op lange termijn) en anderzijds een tijdelijk krediet dat soms zelfs maar een aantal weken hoeft te lopen soms. Belangrijk daarbij is dat je jezelf geen druk hoeft op te leggen om je woning snel – en dus aan een bodemprijs – te verkopen.’

Kosteloos annuleren

Je kan in alle comfort afwachten tot de juiste koper de juiste prijs betaalt voor je woning. Voor veel mensen is het van groot belang om tijdens deze overgangsperiode geen financiële zorgen of deadline te hebben. Er zijn bovendien verschillende scenario’s voor de terugbetaling. ‘Inderdaad,’ knikt Mathias. ‘We werken sowieso op maat van de klant. Er bestaan overbruggingskredieten waarbij je tijdens de overbruggingsperiode al intresten betaalt, maar je kan ook kiezen voor een afrekening op het einde van de overbrugging. Ideaal voor wie zich niet teveel zorgen wil maken over de impact op zijn maandlast. En als je woning alsnog verkocht is voor het verlijden van de aankoopakte van je nieuwe huis, is ook dat geen enkel probleem. Dan word je dossier een stuk eenvoudiger en moet je enkel het lange-termijn krediet afsluiten. Voor de annulering van het overbruggingskrediet word je bovendien niets aangerekend.’


iFinco is bereikbaar via 09/224.22.22 of info@ifinco.be. Je kan ook rechtstreeks bellen met één van de volgende contactpersonen:

Mathias Cooreman 0476/42.76.78 Elke De Vos 0477/ 76.97.23 Heidi Carette 0472/69.33.51 Morgan Keukelier 09/224.22.22

iFinco krediet & verzekeringsmakelaars fsma 115954 A ondernemingsnummer BE 0652.774.663

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart