Rechts van de kerk en Livinlodge bundelen krachten in Tielt

Rechts van de kerk en Livinlodge bundelen krachten in Tielt

Zoals je misschien al weet of net niet weet, doen we zoveel meer bij Rechts van de kerk dan aan- en verkoop van hoogstaand tuinmeubilair. We willen voornamelijk mensen inspireren zodat ze een tuin, buitenruimte, zwembad en zelfs binnenruimte kunnen bekomen waar ze zich voor tweehonderd procent in kunnen vinden.

Die missie vervullen we met onze tot in de puntjes ingerichte en verzorgde showroom. Maar af en toe komt er ook een extern project onze kant op, waar we één van de radertjes zijn die samen een geweldig resultaat neerzetten! Het project in Tielt is er één van. Dat project doen we samen met Livinlodge, een bedrijf gevestigd in het West-Vlaaamse Meulebeke. Voor het Tieltse project stellen zij hun Pure lijn ter beschikking, prachtige en moderne houten bijgebouwen, die de beschikbare ruimte een eerste rudimentaire indeling geeft. Rechts van de kerk neemt de verdere aankleding en afwerking van de site in Tielt voor zijn rekening. Met topmeubels zoals de Mbrace lounger van Dedon en de Neutra stoelen en Illum tafel van Tribù. Livinlodge maakt kwalitatieve en stevige houten constructies voor je tuin. Zowel houten bijgebouwen, shutters (om wind, regen en fel zonlicht buiten te houden) en poorten. Hun recente Pure collectie, waarvan een selectie in Tielt werd neergepoot, knipoogt naar de stijgende vraag naar minimalistische tuinarchitectuur. De (bij)gebouwen, vervaardigd uit thermisch essen- of naaldhout (HOTwood) hebben een aantrekkelijke kleur, zijn duurzaam en behouden hun vorm, ook als ze geconfronteerd worden met vocht. En bovendien is hout een puur materiaal dat mooi samengaat met het strak en modern design van de Pure gebouwen.

Outdoor designspecialist Rechts van de kerk kreeg de eer om het Tieltse project aan te kleden en in te richten. De tuinmeubeltoonzaal uit Meigem (Deinze), die zich uiteraard rechts van de kerk bevindt, is meer dan gekwalificeerd voor die taak. Met zijn ruime catalogus aan binnen- en buitenlandse topmerken, heeft Rechts van de kerk de absolute wereldtop van de (outdoor) designwereld in zijn showroom staan.

Daarbij koos Rechts van de kerk allereerst voor Dedon’s iconische lounger: de Mbrace. Een prijswinnende stoel die alles in huis heeft waar Dedon voor staat: het comfort van de woonkamer naar buiten brengen. De lounger heeft een bekleding van Dedonvezel met een elegant teak onderstel. De iets bredere rugleuning is ideaal om bij weg te dromen. Blootsvoetse luxe, kortom!

Vervolgens werd voor de Illum tafel van Tribù gekozen, die net zoals de Mbrace gebaseerd is op de Scandinavische manier van ontwerpen. De aluminium tafel met ranke poten is puur en eenvoudig met zachte overgangen waar het tafelblad in keramiek overgaat in het onderstel. Functioneel, comfortabel en klassevol. Illum in een notendop!

Aan die tafel horen natuurlijk stoelen. Daarom werd als laatste meubel gekozen voor de Neutra armstoelen, eveneens van Tribù. Belgisch designer en architect Vincent Van Duysen koos resoluut voor soberheid en detail met Neutra.

Met die drie meubelen (Mbrace, Illum en Neutra) koos Rechts van de kerk voor pure, sobere meubelen die net door hun eenvoud opvallen. Die blenden mooi met de minimalistische Pure bijgebouwen van Livinlodge. Het resultaat is uiteindelijk altijd meer dan de som der delen.

Tekst: Dylan Vyncke


Rechts van de kerk Pastoriestraat 3 9800 Meigem 0475/53 53 99 info@rechtsvandekerk.be www.rechtsvandekerk.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart